Ухвала
від 05.08.2020 по справі 752/13040/20
ГОЛОСІЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

Справа № 752/13040/20

Провадження № 2-з/752/263/20

У Х В А Л А

05 серпня 2020 року Голосіївський районний суд м. Києва у складі:

головуючого судді Плахотнюк К.Г.,

за участі секретаря судового засідання Рожок В.В.,

розглянувши заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп , товариства з обмеженою відповідальністю 999 , товариства з обмеженою відповідальністю Мільтон про визнання майнових прав, -

встановив:

у провадженні Голосіївського районного суду м. Києва знаходиться справа за позовом ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп , товариства з обмеженою відповідальністю 999 , товариства з обмеженою відповідальністю Мільтон про визнання майнових прав.

Одночасно зі зверненням до суду з позовом, позивачка подала заяву, якою просила його забезпечити шляхом:

заборони ТОВ Юстіс-Груп та ТОВ 999 вчиняти дії щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 у секції 2 будинку та на два машиномісця № АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 у секції 1 будинку в Об`єкті будівництва Житлові будинки з об`єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на АДРЕСА_3

накласти арешт на об`єкт нерухомо мого майна: незавершене будівництво, трьохсекційний житловий будинок з об`єктами соціально-культурного призначеня та підземним паркінгом, об`єкт житлової нерухомості , АДРЕСА_3 , розташований на земельних ділянках з кадастровими номерами 8000000000:82:415:0003 та 8000000000: 82:415:0272;

накласти арешт на земельні ділянки з кадастровими номерами 8000000000:82:415:0003 та 8000000000: 82:415:0272, які належать на праві власності ТОВ Мільтон .

Учасники справи у судове засідання не викликались відповідно до правил ч.1 ст. 153 ЦПК України.

За правилами ст. 149 ЦПК України, суд за заявою учасника справи, може вжити, передбачені цим Кодексом, заходи забезпечення позову. Питання щодо забезпечення позову може вирішуватися судом на будь-якій стадії розгляду справи, якщо невжиття заходів забезпечення може ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або ефективний захист, за захистом яких він звернувся до суду.

Отже умовою застосування заходів забезпечення позову є достатньо обґрунтоване припущення, що невжиття таких заходів може істотно ускладнити чи унеможливити виконання рішення суду або неефективний захист, або поновлення порушених чи оспорюваних прав або інтересів позивача, за захистом яких він звернувся або має намір звернутися до суду.

Пленумом Верховного Суду України в постанові № 9 від 22.12.2006 року звернуто увагу на те, що розглядаючи заяву про забезпечення позову, суд має з урахуванням доказів, наданих позивачем на підтвердження своїх вимог, пересвідчитися, зокрема в тому, що між сторонами дійсно виник спір та існує реальна загроза невиконання чи утруднення виконання можливого рішення суду про задоволення позову; з`ясувати дані про особу відповідача, а також відповідність виду забезпечення позову, який просить застосувати особа, котра звернулася з такою заявою, позовним вимогам.

За правилами п.3 ч.1 ст. 150 ЦПК України встановлено, що позов забезпечується, зокрема шляхом заборони вчиняти певні дії, а частиною 3 цієї ж статті встановлено, що заходи забезпечення позову, крім арешту морського судна, що здійснюється для забезпечення морської вимоги, мають бути співмірними із заявленими позивачем вимогами.

За зазначених позивачкою у позовній заяві обставин судом встановлено, що між сторонами у справі дійсно існує спір щодо визнання майнових прав на об`єкт інвестування - квартиру АДРЕСА_3 та машиномісця № АДРЕСА_8 , АДРЕСА_6 , АДРЕСА_4 в Об`єктів будівництва житлові будинки з об`єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на АДРЕСА_3 .

Звертаючись до суду з заявою про забезпечення позову позивачка стверджує, що ТОВ Юстіс Груп порушує істотні умови договору купівлі-продажу майнових прав укладених між останнім та позивачкою. Крім того, зазначає, що ТОВ Юстіс Груп , ТОВ 999 без її згоди укладає договори купівлі-продажу земельних ділянок та об`єкту будівництва без належного її повідомлення та згоди, що порушує її права законні інтереси.

Вирішуючи питання про забезпечення позову, суд має брати до уваги інтереси не тільки позивачів, а й інших осіб, права яких можуть бути порушені у зв`язку із застосуванням відповідних заходів.

Зважаючи на викладене, а також те, що зазначений позивачкою засіб забезпечення позову не порушить законних прав та інтересів прав відповідачів, позивачкою наведено обставини та надано достатньо доказів вважати, що між сторонами дійсно виник спір, заявлені вимоги підлягають частковому задоволенню.

Зокрема, при вирішенні заявлених вимог про забезпечення позову у спосіб заборони ТОВ ТОВ Юстіс-Груп та ТОВ 999 вчиняти дії щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 у секції 2 будинку та на два машиномісця № АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 у секції 1 будинку в Об`єкті будівництва Житлові будинки з об`єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 , суд враховує , що заборона відповідачам вчиняти певні дії, що належить позивачці з метою забезпечення цивільного позову, створить достатні умови для забезпечення майнових прав, про порушення яких заявила позивачка в позові заявленому до товариства з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп , товариства з обмеженою відповідальністю 999 , про визнання майнових прав.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 149 - 153 ЦПК України, суд -

ухвалив:

заяву ОСОБА_1 до товариства з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп , товариства з обмеженою відповідальністю 999 , товариства з обмеженою відповідальністю Мільтон про визнання майнових прав, задовольнити частково.

Заборонити товариству з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп вчиняти дії щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 у секції 2 будинку та на два машиномісця № АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 у секції 1 будинку в Об`єкті будівництва Житлові будинки з об`єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4 ;

Заборонити товариству з обмеженою відповідальністю 999 вчиняти дії щодо майнових прав на квартиру АДРЕСА_1 у секції 2 будинку та на два машиномісця № АДРЕСА_8 , АДРЕСА_9 у секції 1 будинку в Об`єкті будівництва Житлові будинки з об`єктами соціально-культурного призначення та підземним паркінгом на АДРЕСА_3 , АДРЕСА_4

Стягувач - ОСОБА_1 (адреса: АДРЕСА_7 , ідентифікаційний код - НОМЕР_3 );

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю Юстіс-Груп ( код ЄДРПОУ 41053959, адреса: 02192, м. Київ, проспект Павла Тичини, буд. 20 ).

Боржник - товариство з обмеженою відповідальністю 999 ( код ЄДРПОУ 37143333, адреса: м. Київ, вул. Богомольця, буд. 7/14, приміщення 182)

Ухвала може бути пред`явлена до виконання протягом року з дня постановлення.

Ухвала підлягає негайному виконанню та може бути оскаржена до Київського апеляційного суду.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання її копії, особами, що не були присутніми в судовому засіданні.

Апеляційна скарга подається апеляційному суду через суд першої інстанції, який ухвалив оскаржуване судове рішення.

Суддя К.Г.Плахотнюк

Дата ухвалення рішення05.08.2020
Оприлюднено18.08.2020
Номер документу91011567
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —752/13040/20

Ухвала від 11.11.2021

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 14.07.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

Ухвала від 05.08.2020

Цивільне

Голосіївський районний суд міста Києва

Плахотнюк К. Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні