Ухвала
від 13.08.2020 по справі 754/10330/20
ДЕСНЯНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

1-кс/754/2105/20

Справа № 754/10330/20

У Х В А Л А

Іменем України

13 серпня 2020 року м. Київ

Слідчий суддя Деснянського районного суду м. Києва: - ОСОБА_1 ,

за участю секретаря: - ОСОБА_2 ,

за участю слідчого: - ОСОБА_3 ,

розглянувши у закритому судовому засіданні клопотання старшого слідчого з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку, -

В С Т А Н О В И В:

13.08.2020 року старший слідчий з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 , за погодженням з прокурором прокуратури м. Києва ОСОБА_4 , звернувся до суду з клопотанням про проведення обшуку.

Обґрунтовуючи клопотанняслідчий зазначає,що Третімслідчим відділомрозслідування кримінальнихпроваджень слідчогоуправління Головногоуправління ДФСу м.Києві здійснюєтьсядосудове розслідуванняу кримінальномупровадженні №32020100000000315 від 17.06.2020, щодо незаконного придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збуту чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст. 204 КК України.

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що з початку 2020 року невстановлені особи на території міста Києва та Київської області організували незаконне придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв без відповідних дозволів та ліцензій, в тому числі в торгових (нежитлових) приміщеннях на території ринку «Юність» за адресою: м. Київ, вул. Шолом-Алейхема, буд. 2-А; м. Київ, вул. Миропільська, 2, що підтверджується матеріалами третього ОУ ГУ ДФС у м.Києві та відповідно до заяв про кримінальне правопорушення громадян ОСОБА_5 та ОСОБА_6 .

В ході проведення обшуку 02.07.2020 на підставі ухвали слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_7 від 22.06.2020, за адресою: м. Київ, вул. Шолом-Алейхема, буд. 2-А, у торговельних (нежитлових) приміщеннях (павільйонах, гаражних боксах) з нанесеними на вході номерними знаками № НОМЕР_1 , №б/н, №29, №32, №33, №34, №36, №37, №38, №39, №40, №31/А згідно план-схем 1, 2, виявлено та вилучено значну кількість алкогольної продукції з ознаками «контрафактної» (без акцизних марок встановленого зразка) під різними марками відомих брендів та різних ємкостей, фальсифіковану алкогольну продукцію без марок акцизного податку, чорнові записи тощо, відображені в протоколі обшуку.

В подальшому допитано в якості свідка фізичних осіб-підприємців обшукуваних торговельних павільйонів, які добровільно надали фінансово-господарські документи на придбання вилучених в ході обшуку алкогольних напоїв з акцизними марками невстановленого зразку (постачальниками згідно накладних та укладених договорів являються різні суб`єкти господарювання реального сектору економіки, які в свою чергу мають відповідні складські приміщення на території міста Києва для реалізації алкогольної продукції сумнівного походження).

Поруч з цим, в ході проведення обшуку 29.07.2020 на підставі ухвали слідчого судді Деснянського районного суду м. Києва ОСОБА_8 від 24.07.2020 та 27.07.2020, за адресою: Київська обл., м. Бровари, вул. Красовського (Москаленка), 26 та м.Київ, вул. Вільнюська, 33 (пов. 3, літера «В») у складських (нежитлових) приміщеннях, які використовуються ТОВ «Інтернаціональна Група Вин України № 1 (код ЄДРПОУ 36731785) та/чи Броварською філією ТОВ «Інтернаціональна Група Вин України №1» (код ЄДРПОУ 39728838, вилучено виявлено та вилучено значну кількість алкогольної продукції з ознаками «контрафактної» (без акцизних марок встановленого зразка) під різними марками відомих брендів та різних ємкостей.

Проведеними слідчими (розшуковими) та процесуальними діями в рамках виконання вищевказаного доручення слідчого, співробітниками УОРД ГУ ДФС у м.Києві додатково підтверджено факт незаконної діяльності у вигляді незаконного зберігання з метою збуту фальсифікованих алкогольних напоїв, на території міста Києва у складських (нежитлових) приміщеннях, які в подальшому реалізовуються за готівкові кошти та на яких містяться підроблені марки акцизного податку, а також без марок акцизного податку встановленого зразка (виробництва ТОВ «ЛГЗ «Прайм», ТОВ «Золотоніський лікеро-горілчаний завод «Златогор», ОП «Ужгородський коньячний завод» та інші), в тому числі за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А.

З метою перевірки вказаної інформації згідно матеріалів (рапортів, протоколів огляду тощо) співробітників УОРД ГУ ДФС у м. Києві встановлено, що в тому числі за вищевказаною адресою дійсно проводиться господарська діяльність, пов`язана із зберіганням вищезазначеної фальсифікованої (необлікованої) алкогольної продукції.

Крім того встановлено, що згідно Єдиного державного реєстру місць зберігання оптових партій алкогольних напоїв та тютюнових виробів ДПС України (https: ІНФОРМАЦІЯ_1 ) міститься інформація про місця зберігання алкогольних напоїв, в тому числі за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А (літ. «Б»), для ТОВ «ТД «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 39650395), на відповідне складське приміщення.

Так, згідно матеріалів кримінального провадження (в тому числі офіційних баз даних ДФС) встановлено, що ТОВ «ТД «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 39650395) зберігає з метою збуту незаконно виготовлені алкогольні напої, в тому числі без марок встановленого зразку в складському (нежитловому) приміщенні за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А.

Під час перебування за вищевказаною адресою оперативними співробітниками, підтверджено факт зберігання контрафактної алкогольної продукції (без марок акцизного податку встановленого зразка) з метою подальшого збуту фізичним особам, фізичним особам-підприємцям та іншим суб`єктам господарювання по заниженим цінам.

Крім цього, допитано в якості свідка ОСОБА_9 , який показав, що в АДРЕСА_1 , розміщені складські приміщення з фальсифікованою алкогольною продукцією.

Враховуючи викладене, з матеріалів кримінального провадження вбачається, що до вчинення даного кримінального правопорушення причетні невстановлені на даний час досудовим розслідуванням особи, які у своїй незаконній діяльності у вигляді незаконного фасування, зберігання з метою подальшого збуту, а також збуту підакцизних товарів фальсифікованих горілчаних виробів, алкогольних напоїв без відповідних дозволів та ліцензій, алкогольних напоїв без акцизних марок встановленого зразку на території міста Києва, використовують в тому числі для зберігання та збуту відповідні складські (нежитлові) приміщення за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А.

Згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно право власності на складські та нежитлові приміщення за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А зареєстровано на праві власності Київській міській раді (код ЄДРПОУ 22883141), Територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради (код ЄДРПОУ 22883141), ДП «АЛЬТЕРНАТИВА (код ЄДРПОУ 32068934), ПАТ «КИЇВСЬКА ПОЛІГРАФІЧНА ФАБРИКА «ЗОРЯ» (код ЄДРПОУ 02470684), ТОВ «ДРУК-УСТАТКУВАННЯ» (код ЄДРПОУ 32068908), ТОВ «ЕКСПЕДИЦІЯ» (код ЄДРПОУ 32068929), ПП «Науково-виробниче підприємство «Будсервіс» (код ЄДРПОУ 19256920).

Відповідно до доказів, зібраних у ході досудового розслідування є всі підстави вважати, що у вказаному складському (нежитловому) приміщенні за адресою: АДРЕСА_1 , можуть знаходитися фальсифіковані алкогольні напої, горілчані вироби, алкогольні напої без марок акцизного податку встановленого зразка, готова алкогольна продукція виготовлена незаконним шляхом, сировина (спирт, спиртовмісна рідина), обладнання, документи щодо їх незаконного зберігання та транспортування, печаток суб`єктів господарювання, від імені яких здійснюється зазначена діяльність, чорнові записи, що можуть свідчити про спосіб їх незаконного зберігання та транспортування з метою збуту, комп`ютерна техніка та електронні носії інформації, які можуть мати значення доказів у кримінальному провадженні, а саме: системні блоки, ноутбуки, моноблоки, флеш-накопичувачі, сервери, оптичні носії інформації та мобільні телефони, які могли використовуватись при здійсненні злочинної діяльності; інші предмети та документи, що можуть свідчити про підготовку та вчинення дій, спрямованих на незаконну реалізацію контрафактної алкогольної продукції, грошові кошти, здобуті злочинним шляхом, а також інші предмети та документи, які забезпечить швидке, повне та неупереджене розслідування кримінального провадження.

Указані речі та документи самі по собі та в сукупності з іншими речами і документами кримінального провадження мають значення для встановлення обставин у кримінальному провадженні, а саме обставин незаконного придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збут чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а саме горілчаних виробів, алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка, готової алкогольної продукції виготовленої незаконним шляхом, сировини (спирт, спиртовмісна рідина), обладнання, чорнових записів, грошових коштів невстановленими досудовим розслідуванням особами в офісних та складських (нежитлових) приміщеннях в м. Києві та Київській області, в результаті чого дані операції не оприбутковуються та в подальшому не сплачується акцизний податок, податок на додану вартість, податок на доходи фізичних осіб.

Зокрема, зазначені предмети та речі містять відомості про час, місце, найменування, обсяг, вартість реалізованої фальсифікованої продукції, а також є підстави вважати, що вказані товари виготовлені з недоброякісної сировини та можуть становити загрозу для життя і здоров`я людей.

Використовуючи отримані відомості, шляхом проведення слідчих (розшукових) дій, є можливість зібрати доказову базу для встановлення та притягнення винної особи/осіб до кримінальної відповідальності, передбаченої ст.204 КК України.

Крім того, фальсифікована алкогольна продукція є доказом у кримінальному провадженні, так як можуть містити на собі сліди кримінального правопорушення, що підтверджує факт її невідомого походження та відсутності відповідних дозволів та ліцензій на збут.

У слідства є підстави вважати, що невстановлені досудовим розслідуванням особи з метою ухилення від кримінальної відповідальності мають намір знищити вищезазначені речі, предмети та документи, які мають значення для кримінального провадження та можуть бути використані як докази по кримінальному провадженню.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання про проведення обшуку підтримав та просив його задовольнити у повному обсязі.

Заслухавши доводи слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовано доводи клопотання, приходжу до наступного.

Правові підстави надання обшуку регламентовані ст. 234 КПК України.

В клопотанні слідчим зазначені найменування кримінального провадження та його реєстраційний номер, короткий виклад обставин кримінального правопорушення, правову кваліфікацію кримінального правопорушення, зазначено підстави обшуку, а також володіння особи, де планується проведення обшуку, та речі, які планується відшукати.

Крім того, слідчим наведено докази, які свідчать, що в складських (нежитлових) приміщеннях, що використовуються ТОВ «ТД «ІМПЕРІАЛ» за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А, які належать на праві власності Київській міській раді, Територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради, ДП «АЛЬТЕРНАТИВА», ПАТ «КИЇВСЬКА ПОЛІГРАФІЧНА ФАБРИКА «ЗОРЯ», ТОВ «ДРУК-УСТАТКУВАННЯ», ТОВ «ЕКСПЕДИЦІЯ» та ПП «Науково-виробниче підприємство «Будсервіс», можуть знаходитись речі, які мають доказове значення для встановлення важливих обставин у кримінальному провадженні.

За таких обставин клопотання слідчого про проведення обшуку підлягає задоволенню.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст. 234, 235 КПК України, слідчий суддя, -

У Х В А Л И В :

Клопотання старшого слідчого з ОВС третього слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління ГУ ДФС у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку, - задовольнити.

Надати дозвіл на обшук у складських (нежитлових) приміщеннях, які використовуються ТОВ «ТД «ІМПЕРІАЛ» (код ЄДРПОУ 39650395) за адресою: м. Київ, вул. Лугова, 1-А, право власності на які згідно інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно зареєстровано на праві власності Київській міській раді (код ЄДРПОУ 22883141), Територіальній громаді міста Києва в особі Київської міської ради (код ЄДРПОУ 22883141), ДП «АЛЬТЕРНАТИВА (код ЄДРПОУ 32068934), ПАТ «КИЇВСЬКА ПОЛІГРАФІЧНА ФАБРИКА «ЗОРЯ» (код ЄДРПОУ 02470684), ТОВ «ДРУК-УСТАТКУВАННЯ» (код ЄДРПОУ 32068908), ТОВ «ЕКСПЕДИЦІЯ» (код ЄДРПОУ 32068929), ПП «Науково-виробниче підприємство «Будсервіс» (код ЄДРПОУ 19256920), з метою відшукання і вилучення наступних речей (предметів) та документів щодо незаконного придбання з метою збуту або зберігання з цією метою, а також збуту чи транспортування з метою збуту незаконно виготовлених алкогольних напоїв, а саме:

-фальсифікованих алкогольних напоїв, алкогольних напоїв без марок акцизного податку встановленого зразка, готової алкогольної продукції виготовленої незаконним шляхом, сировини (спирт, спиртовмісна рідина), обладнання, чорнових записів;

-документи щодо їх незаконного зберігання та транспортування з метою збуту, печаток суб`єктів господарювання, від імені яких здійснюється зазначена діяльність;

-горілчаних виробів з назвою «Пшенична» без марок акцизного податку встановленого зразка, тетрапаків (картонних коробок з фольгою) з назвою «Пшенична»;

-електронних носіїв інформації, які можуть мати значення доказів у кримінальному провадженні: системні блоки, ноутбуки, флеш-накопичувачі, оптичні носії інформації; засобів мобільного зв`язку,?які використовувались при здійсненні злочинної діяльності, магнітних носіїв інформації;

-готівкових коштів та закритих сейфів (металевих шаф) у яких можуть знаходитися речі, предмети та документи, що мають значення у кримінальному провадженні.

Строк дії ухвали один місяць з дня її постановлення.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя: ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення13.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91011777
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку

Судовий реєстр по справі —754/10330/20

Ухвала від 13.08.2020

Кримінальне

Деснянський районний суд міста Києва

Шмигельський Д. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні