Ухвала
від 20.08.2007 по справі 8/б-926
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

8/Б-926

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ТЕРНОПІЛЬСЬКОЇ ОБЛАСТІ

"20" серпня 2007 р.Справа № 8/Б-926

У Х В А Л А

Господарський суд Тернопільської області у складі

Судді Гирили І.М.

Розглянув справу

За заявою кредитора: Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції (Підгаєцьке відділення), вул. Замкова, 13, м. Підгайці Тернопільської області;

До боржника: Приватного підприємства «Кіпарис», вул. Зелена, 21, с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області  

За участю представників:

Кредитора: Ільківа І.М. –головного державного податкового інспектора юридичного сектору, довіреність № 23 від 10.01.2007р.

Боржника:  Губіцької Н.Р. - ліквідатора банкрута, ліцензія серії АБ № 158420 від 20.11.2006р.

В судовому засіданні представникам кредитора та боржника роз'яснено їх процесуальні права та обов'язки, встановлені статтями 22,81-1 Господарського процесуального кодексу України.

Суть справи :

Ухвалою господарського суду Тернопільської області від 26 червня 2007 року за заявою Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції (Підгаєцьке відділення), вул. Замкова, 13, м. Підгайці Тернопільської області порушено провадження у справі № 8/Б-926 про визнання банкрутом Приватного підприємства «Кіпарис», вул. Зелена, 21, с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області в порядку ст. 52 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” ; постановою господарського суду від 09 липня 2007 року боржника визнано банкрутом; відкрито ліквідаційну процедуру у відповідності до вимог статей 22-24 Закону України  “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ та призначено ліквідатором банкрута Губіцьку Н.Р., вул. Грушевського, 4, м. Теребовля Тернопільської області.

На виконання вимог п. 4 постанови від 09 липня 2007року ліквідатор банкрута Губіцька Н.Р. представила суду на затвердження звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс станом на 01 серпня 2007 року, стверджуючи, що у боржника відсутнє майно та кошти для погашення заборгованості перед кредиторами в повному розмірі; просить їх затвердити, Приватне підприємство «Кіпарис», вул. Зелена, 21, с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області ліквідувати як юридичну особу, а провадження у справі  № 8/Б-926 - припинити.

Представник кредитора у судовому засіданні підтримав клопотання ліквідатора про затвердження звіту ліквідатора і ліквідаційного балансу, ліквідації боржника та  припинення  провадження  по справі № 8/Б-926.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши звіт ліквідатора,  пояснення представника кредитора, господарський суд встановив наступне:

Статтею 32 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” встановлено, що за результатами роботи ліквідатора, останній подає господарському суду ліквідаційний баланс. Господарський суд після заслуховування ліквідатора виносить ухвалу про затвердження ліквідаційного балансу або призначення нового ліквідатора.

Якщо за результатами ліквідаційного балансу не залишилося майна після задоволення вимог кредиторів, господарський суд виносить ухвалу про ліквідацію юридичної особи.

Постановою господарського суду Тернопільської області від 09.07.2007р. по справі № 8/Б-926 визнано грошові вимоги кредитора –Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції (Підгаєцьке відділення), вул. Замкова, 13, м. Підгайці Тернопільської області відносно Приватного підприємства «Кіпарис», вул. Зелена, 21, с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області в сумі 1 805,82 грн.

При здійсненні ліквідаційної процедури банкрута, ліквідатором включено в реєстр вимог кредиторів по ПП «Кіпарис»визнані судом вимоги Бережанської МДПІ (Підгаєцьке відділення) в сумі 1 805,82 грн.

Окрім того, в ході ліквідаційної процедури,  в порядку п. 5 статті 52 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом” до  ліквідатора банкрута звернулося з грошовими вимогами відносно боржника кредитори: Управління Пенсійного Фонду України в Підгаєцькому районі, м. Підгайці в сумі 1 056,70грн. та Підгаєцький районний центр зайнятості, м. Підгайці в сумі 93,10 грн.

Дані грошові вимоги ліквідатором банкрута розглянуті та включені до реєстру вимог на зазначені суми, як такі, що підтверджені належними доказами.

З поданих ліквідатором в судове засідання документів вбачається, що у банкрута: Приватного підприємства «Кіпарис», вул. Зелена, 21, с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області відсутнє будь-яке майно для погашення заборгованості перед кредиторами, що підтверджується:

- звітом ліквідатора б/н від 01.08.2007р.;

- довідкою № 134 від 18.07.2007р. Підгаєцького районного бюро технічної інвентаризації, згідно якої за ПП «Кіпарис»нерухомого майна не зареєстровано;

- довідкою № 1095 від 19.07.2007р. Підгаєцького МРЕВ ДАІ УМВСУ в Тернопільській області, згідно якої  за ПП «Кіпарис»транспортні засоби не зареєстровані;

          - довідкою № 17 від 26.07.2007р. інспекції Державного технічного нагляду по Підгаєцькому району, згідно якої за ПП «Кіпарис»вулЗелена,21 с. Носів Підгаєцького району тракторні транспортні засоби не зареєстровано;

- довідкою № 1-2-16/755 від 19.07.2007р. Пігдгаєцького районного відділу земельних ресурсів, згідно якої за ПП «Кіпарис»земельних ділянок у користуванні не має;

Згідно довідки № 2319 від 18.07.2007р. Підгаєцького відділення Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції  Приватне підприємство «Кіпарис», с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області має відкритий рахунок в АКБ «Прикарпаття», м. Івано-Франківськ, залишок грошових коштів на якому становить 5,99грн. (довідка АКБ «Прикарпаття»№ 08/14-2022 від 25.07.2007р.)

Приватне підприємство «Кіпарис», с. Носів Підгаєцького району Тернопільської області ліквідатору банкрута Губіцькій Н.Р. печатку та штамп товариства, установчі та реєстраційні документи не передавало у зв'язку із їх втратою,  а тому у газеті «RIA ПЛЮС»за № 29 від 18.07.2007р. було опубліковано оголошення про визнання їх недійсними.

Враховуючи вищенаведене, грошові вимоги визнаних кредиторів: Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції (Підгаєцьке відділення), вул. Замкова, 13, м. Підгайці Тернопільської області на суму 1 805,82 грн., Управління Пенсійного Фонду України в Підгаєцьокому районі, вул. Шевченка,20, м. Підгайці Тернопільської області на суму 1 056,70 грн. –неоплачені та у відповідності до п. 6 ст.31 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”  зазначені вимоги вважаються погашеними.

Пунктом 6 частини першої статті 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ встановлено, що господарський суд припиняє провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт ліквідатора в порядку, передбаченого статтею 32 Закону.

Враховуючи, що по результатах розгляду звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу у банкрута –Приватного підприємства «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області  немає ні майна, ні коштів для погашення заборгованості перед кредиторами, ліквідатор виконав свої повноваження у відповідності з вимогами Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом“ по виявленню майнових активів банкрута, а відтак, звіт ліквідатора та ліквідаційний баланс підлягають затвердженню, Приватне підприємство «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області суд ліквідовує як юридичну особу та припиняє провадження по справі №8/Б-926 в порядку статті 40 Закону України „Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”.

Відповідно до Інструкції про порядок відкриття, використання і закриття рахунків у національній та іноземній валютах, затвердженої в Міністерстві юстиції України 17.12.2003 року за № 1372-15 (у редакції постанови Правління НБУ від 12.12.2005р. № 485), згідно пункту 20.1. якої передбачено, що „Банк закриває поточні рахунки на підставі рішення відповідного органу, на який згідно із законом покладено функції щодо припинення юридичної особи або припинення підприємницької діяльності фізичної особи-підприємця (за заявою ліквідатора, голови або члена ліквідаційної комісії, управителя майна тощо), або на підставі документа, виданого державним реєстратором в порядку, установленому законодавством України, який підтверджує державну реєстрацію припинення юридичної особи.

Відповідно до ст. 39 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних та фізичних осіб-підприємців” у разі, якщо після завершення ліквідаційної процедури в процесі банкрутства, яка встановлена законом, судом постановляється рішення про ліквідацію юридичної особи –банкрута, суд, що виніс відповідне рішення, в день набрання ним законної сили направляє його державному реєстратору за місцезнаходженням юридичної особи-банкрута для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи.

Враховуючи вищезазначене, суд направляє ухвалу державному реєстратору Підгаєцької районної державної адміністрації для вчинення дій, визначених п. 2, 6, 7, 9 ст. 39 Закону.  

На підставі наведеного, керуючись ст. 39 Закону України “Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців“, ст. ст. 31, 32, 40 Закону України “Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом”, ст.ст. 43, 86 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд ,-

У Х В А Л И В :

1. Затвердити звіт ліквідатора Губіцької Н.Р. у справі № 8/Б–926  по Приватному підприємству «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області, ідентифікаційний код 31948892 від 01 серпня 2007 року.

2. Затвердити ліквідаційний баланс у справі №8/Б-926 по Приватному підприємству «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області, ідентифікаційний код 31948892, станом на 01 серпня 2007 року.

3. Вважати погашеними вимоги кредиторів:

- Бережанської міжрайонної державної податкової інспекції (Підгаєцьке відділення), вул. Замкова, 13, м. Підгайці Тернопільської області на суму 1 805,82 грн.;

- Управління Пенсійного Фонду України в Підгаєцьокому районі, вул. Шевченка,20, м. Підгайці Тернопільської області на суму 1 056,70 грн.

- Підгаєцького районного центру зайнятості, вул. Замкова, 18а/1, м. Підгайці Тернопільської області в сумі 93,10 грн.

4. Приватне підприємство «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області, ідентифікаційний код 31948892 ліквідувати як юридичну особу з 20 серпня 2007 року.

5. Акціонерному комерційному банку «Прикарпаття», вул. Галицька,7, м. Івано-Франківськ закрити рахунок №26003300011927, що належить Приватному підприємству «Кіпарис», вул. Зелена,22, с. Носів Підгайцького  району Тернопільської області, ідентифікаційний код 31948892, у зв'язку з ліквідацією даної юридичної особи.

6. Провадження у справі № 8/Б-926 - припинити.

7. Ухвалу надіслати: кредитору, боржнику, Управлінню Пенсійного фонду України в Підгаєцькому районі, вул. Шевченка,20, м. Підгайці Тернопільської області; Підгаєцькому районному центру зайнятості, вул. Замкова, 18а/1, м. Підгайці Тернопільської області, ліквідатору Губіцькій Н.Р., вул. Грушевського,4, м. Теребовля Тернопільської області, Тернопільському обласному сектору з питань банкрутства, м. Тернопіль, вул. Київська, 3-А, державному реєстратору Підгаєцької районної державної адміністрації для проведення державної реєстрації припинення юридичної особи, АКБ «Прикарпаття», вул. Галицька,7, м. Івано-Франківськ.

Суддя                                                                                І.М. Гирила

СудГосподарський суд Тернопільської області
Дата ухвалення рішення20.08.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу910262
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —8/б-926

Ухвала від 20.08.2007

Господарське

Господарський суд Тернопільської області

Гирила І.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні