Ухвала
від 17.08.2020 по справі 640/14218/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 серпня 2020 року м. Київ № 640/14218/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Федорчука А.Б., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження клопотання представника відповідача про залучення третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача у адміністративній справі

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Севсервіс" (03142, м.Київ, проспект Палладіна, 44, корп.8) до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві (04116, м.Київ, вулиця Шолуденка, 33/19) про визнання протиправним та скасування рішення ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Севсервіс" звернулося до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Головного управління Державної податкової служби у м. Києві про визнання протиправним та скасування рішення

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 01 липня 2020 року відкрито провадження у даній адміністративній справі та призначено до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

На адресу суду від представника Головного управління ДПС у м.Києві надійшло клопотання про залучення третьої особи.

В обґрунтування заявленого клопотання представником відповідача зазначено, зокрема, що спірні податкові накладні виписані на адресу ТОВ Інтерпромфлот , а тому судове рішення може вплинути на права та обов`язки вказаної особи.

Вимогами частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням наведених вище обставин та виходячи з предмету даного адміністративного позову, суд приходить до висновку про необхідність залучення ТОВ Інтерпромфлот (01103, м.Київ, вулиця Німанська, будинок 10, код ЄДРПОУ 32229380) до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Головного управління ДПС у м.Києві про залучення до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити ТОВ Інтерпромфлот (01103, м.Київ, вулиця Німанська, будинок 10, код ЄДРПОУ 32229380) до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

3. Зобов`язати Товариство з обмеженою відповідальністю "Севсервіс" направити залученій третій особі копію позовної заяви з додатками, докази чого надати до суду.

4. Запропонувати ТОВ Інтерпромфлот у двадцяти денний строк з моменту отримання копії даної ухвали та копії позовної заяви надати до суду письмові пояснення стосовно заявлених позовних вимог.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя А.Б. Федорчук

Дата ухвалення рішення17.08.2020
Оприлюднено19.08.2020

Судовий реєстр по справі —640/14218/20

Ухвала від 19.10.2022

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 01.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні