Ухвала
від 17.08.2020 по справі 640/11006/19
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

17 серпня 2020 року м. Київ № 640/11006/19

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі: головуючого судді Федорчука А.Б., розглянувши в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін матеріали адміністративної справи та клопотання про залучення третьої особи

за позовом Акціонерного товариства "Укртрансгаз" (01021, м.Киъв, Кловський узвіз, 9/1) до Державної аудиторської служби України (04070, м.Київ, вулиця Петра Сагайдачного, 4) про визнання протиправним та скасування висновку В С Т А Н О В И В:

Акціонерне товариство "Укртрансгаз" (01021, м.Киъв, Кловський узвіз, 9/1) звернувся до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Державної аудиторської служби України (04070, м.Київ, вулиця Петра Сагайдачного, 4) про визнання протиправним та скасування висновку

Ухвалою суду від 21 червня 2019 року відкрито провадження в адміністративній справі № 640/11006/19, а розгляд справи вирішено здійснювати за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

На адресу суду від представника відповідача надійшло клопотання про залучення третьої особи.

В обґрунтування клопотання представник відповідача зазначає, що Висновок, є індивідуально-правовим актом, його виконання має безпосередній вплив на права і обов`язки не лише для Позивача, але й для переможця конкурсу у сфері публічних закупівель, а саме для Товариства з обмеженою відповідальністю ЕРУ Трейдінг , таким чином оскаржуване рішення замовника може вплинути на права, свободи, інтереси та обов`язки Товариства з обмеженою відповідальністю ЕРУ Трейдінг .

Вимогами частини 2 статті 49 Кодексу адміністративного судочинства України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

З урахуванням наведених вище обставин та виходячи з предмету даного адміністративного позову, суд приходить до висновку про необхідність залучення Товариства з обмеженою відповідальністю ЕРУ Трейдінг (04070, м.Київ, вулиця Ярославська, 58, поверх 10, код ЄДРПОУ 40371329) до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

Керуючись статтями 49, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

У Х В А Л И В:

1. Клопотання Державної аудиторської служби України про залучення до участі в справі як третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача задовольнити.

2. Залучити Товариства з обмеженою відповідальністю ЕРУ Трейдінг (04070, м.Київ, вулиця Ярославська, 58, поверх 10, код ЄДРПОУ 40371329) до участі в справі як третю особу, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача.

3. Зобов`язати Акціонерне товариство "Укртрансгаз" направити залученій третій особі копію позовної заяви з додатками, докази чого надати до суду.

4. Запропонувати Товариству з обмеженою відповідальністю ЕРУ Трейдінг у двадцяти денний строк з моменту отримання копії даної ухвали та копії позовної заяви надати до суду письмові пояснення стосовно заявлених позовних вимог.

Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Суддя А.Б. Федорчук

Дата ухвалення рішення17.08.2020
Оприлюднено19.08.2020

Судовий реєстр по справі —640/11006/19

Ухвала від 17.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 09.08.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

Ухвала від 21.06.2019

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Федорчук А.Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні