Ухвала
від 19.08.2020 по справі 592/9553/20
КОВПАКІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.СУМ

Справа № 592/9553/20

Провадження № 1-кс/592/4905/20

УХВАЛА

про дозвіл на обшук

19 серпня 2020 року м.Суми

Слідчий суддя Ковпаківського районного суду м. Суми ОСОБА_1 , за участю секретаря судового засідання ОСОБА_2 , слідчого слідчого відділення СВ Сумського відділу поліції ГУ НП в Сумській області, старшого лейтенанта поліції ОСОБА_3 , розглянув клопотання слідчого ОСОБА_3 про дозвіл на проведення обшуку приміщення к.510 (5 поверх), за адресою: м. Дніпро, проспект Мануйловський, буд.73, по матеріалам кримінального провадження, внесеного до Єдиного реєстру досудових розслідувань за №42020201010000083 від 20.03.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України.

Перевіривши наданні матеріали клопотання та дослідивши докази по даних матеріалах, заслухавши думку учасника судового провадження слідчого ОСОБА_3 ,-

встановив:

Слідчий клопотання мотивує тим, що в провадженні Сумського ВП ГУНП в Сумській області знаходиться кримінальне провадження за №42020201010000083 від 20.03.2020, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 332, ч. 3 ст. 358 КК України.

Досудовим розслідуванням установлено, що мешканка м. Київ ОСОБА_4 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , що зареєстрована та проживає за адресою: АДРЕСА_1 , у злочинній змові з Марценковським іншими особами, здійснює сприяння іноземним громадянам з країн «міграційного ризику» в легалізації на території України за фіктивними підставами (укладення фіктивних шлюбів, встановлення батьківства над малолітніми громадянами України тощо), а також у незаконному переправленні через державний кордон України шляхом виготовлення підроблених паспортних документів України, європейських країн, а також в`їзних віз до країн ЄС. Зазначені документи використовуються іноземцями для проходження прикордонних контролів України, країн Європи та Близького Сходу.

В ході проведення оперативно-розшукових заходів на негласних слідчих (розшукових) дій, було встановлено, що злочинну діяльність ОСОБА_4 здійснює разом зі своїм чоловіком ОСОБА_5 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , що зареєстрований та проживає за адресою АДРЕСА_1 , який здійснює пошук клієнтів, займається організацією з представниками органів державної влади, та фактичними виконавцями виготовлення підробних документів для подальшого незаконного переправлення через державний кордон України. Поруч з вказаними вище особами, також в складі даної незаконної групи працює ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_3 , що зареєстрований та фактично проживає за адресою АДРЕСА_2 в обов`язки якого входить сприяння виготовленню підробних документів, в тому числі через можливості ТОВ «ВОЛАНТ» де останній працевлаштований на посаді дизайнера.

Грошові кошти за вчинення злочинної діяльності ОСОБА_6 отримує на банківську картку № НОМЕР_1 .

В ході проведення досудового розслідування встановлено, що ТОВ «ВОЛАНТ» ЄРДПОУ 20308875, що займається виготовленням печатей та наданням поліграфічних послуг розташована за адресою: АДРЕСА_3 . Використовуючи можливості вказаного підприємства ОСОБА_6 здійснюється виготовлення підробних документів, які останній в подальшому направляє ОСОБА_4 для їх реалізації.

Відповідно до інформації з державного реєстру речових прав на нерухоме майно та реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна приміщення к.510 за адресою: АДРЕСА_4 , де фактично знаходиться офісне приміщення ТОВ «ВОЛАНТ» ЄРДПОУ 20308875 на праві приватної власності належить ОСОБА_7 .

Враховуючи вище викладене та те, що зволікання з проведенням обшуку може призвести до втрати та знищення речових доказів, які у разі їх вилучення будуть слугувати доказом у вказаному кримінальному провадженні, а також відшукання знаряддя кримінального правопорушення виникла необхідність у проникненні до приміщення к.510 (5 поверх) за адресою: м. Дніпро, проспект Мануйловський, буд.73, де фактично знаходиться офісне приміщення ТОВ «ВОЛАНТ» ЄРДПОУ 20308875 з метою відшукання підроблених паспортних документів України, європейських країн, бланків візових документів, іншої документації, що надає дозвіл на перебування в окремих європейських державах, грошових коштів отриманих злочинним шляхом, мобільних терміналів, які використовує ОСОБА_6 , для вчинення злочинної діяльності та в яких збереглися переписки з його спільниками, банківської картки № НОМЕР_1 , що використовується ОСОБА_6 для отримання грошових коштів від злочинної діяльності, комп`ютерного та поліграфічного обладнання, що використовується для здійснення підробки документів, печатей та штампів, які використовувалися для виготовлення підроблених документів, носіїв інформації на яким можливо зберігається інформації щодо незаконної діяльності з підробки документів, а також чорнових записів в яких може міститися інформація про підготовку та діяльність по вчиненню кримінальних правопорушень.

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав та просив надати дозвіл на обшук приміщення к.510 (5 поверх), за адресою: АДРЕСА_4 .

Вислухавши думку слідчого, перевіривши матеріали клопотання, вважаю, що клопотання підлягає задоволенню, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що відшукуванні предмети та документи мають значення для досудового розслідування; відшукуванні предмети та документи можуть знаходитись у зазначеному в клопотанні приміщенні к.510 (5 поверх) за адресою: м. Дніпро, проспект Мануйловський, буд.73, та за встановлених обставин обшук є найбільш доцільним та ефективним способом відшукання та вилучення предметів та документів, які мають значення для досудового розслідування.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 233, 234, 235 КПК України, слідчий суддя,-

постановив:

1. Надати дозвіл на проведення обшуку приміщення к.510 (5 поверх), за адресою: м. Дніпро, проспект Мануйловський, буд.73, де фактично знаходиться офісне приміщення ТОВ «ВОЛАНТ», ЄРДПОУ 20308875.

2. Мотиви надання дозволу на обшук - у зв`язку з неможливістю в будь-який інший спосіб підтвердити вищевикладені обставини або їх остаточно спростувати, з метою не допущення подальшого безпідставного кримінального переслідування ОСОБА_6 .

3. Обшук проводиться з метою відшукання підроблених паспортних документів України та європейських країн; бланків візових документів; іншої документації, що надає дозвіл на перебування в окремих європейських державах; грошових коштів, отриманих злочинним шляхом; мобільних терміналів, які використовує ОСОБА_6 ; банківської картки № НОМЕР_1 , що використовується ОСОБА_6 для отримання грошових коштів; комп`ютерного та поліграфічного обладнання, що використовується для здійснення підробки документів, печатей та штампів, які використовувалися для виготовлення підроблених документів, носіїв інформації, на яким можливо зберігається інформація щодо незаконної діяльності з підробки документів, а також чорнових записів, в яких може міститися інформація про підготовку та діяльність по вчиненню кримінальних правопорушень.

4. Строк дії ухвали - тридцять днів з дня постановлення ухвали.

5. Проведення обшуку надати слідчим групи слідчих Сумського ВП ГУ НП в Сумській області, а саме: ОСОБА_3 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 , ОСОБА_20 , ОСОБА_21 , ОСОБА_22 .

Ухвала слідчого судді оскарженню не підлягає та набирає законної сили з моменту її оголошення.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКовпаківський районний суд м.Сум
Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91058637
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —592/9553/20

Ухвала від 19.08.2020

Кримінальне

Ковпаківський районний суд м.Сум

Князєв В. Б.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні