Ухвала
від 14.08.2007 по справі 10/3709а
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

10/3709а

У К Р А Ї Н А

ГОСПОДАРСЬКИЙ  СУД  ЧЕРКАСЬКОЇ  ОБЛАСТІ

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ  УКРАЇНИ

м. Черкаси

"14" серпня 2007 р.                                                                       Справа №  10/3709а

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Шумка В.В., при секретарі судового засідання  Рикуновій Л.М.,  за участю представників сторін:

позивача    –Ігнатенка С.М. - за довіреністю,

            відповідача –відсутній,

            від третьої особи –відсутній,

розглянувши у відкритому судовому засіданні матеріали справи за заявою Державної податкової інспекції у м. Черкаси

до Колективного підприємства «Магазин «В-Медея»

третя особа  на стороні позивача без самостійних вимог: Виконком Черкаської міської ради

про  припинення юридичної особи, -

ВСТАНОВИВ:

          Подано позов про припинення юридичної особи, з підстав неподання ним протягом року документів фінансової звітності та податкових декларацій.

          Представник позивача позовні вимоги підтримав.

          Відповідач та третя особа належним чином повідомлені про час і місце розгляду судом справи, участі своїх представників у засіданні суду не забезпечили, причини цього суду не повідомили, заперечень проти цього позову суду не подали.

          Згідно з п. 2 ст. 128 КАС України неприбуття представників сторін у судове засідання не є перешкодою для  розгляду судом справи.

          Справу судом розглянуто за наявними в ній матеріалами.

          Заслухавши доводи представника позивача, з'ясувавши обставини справи, суд вважає, що позов підлягає задоволенню повністю з таких мотивів.

          Відповідач зареєстрований виконавчим комітетом Черкаської міської ради народних депутатів 05.05.1997 року, як платник податку 07.05.1997 року взятий на облік Державною податковою інспекцією у м. Черкаси.

          Згідно з ст. 9 Закону України „Про систему оподаткування”, положень Закону України „Про порядок погашення зобов'язань платників податків перед бюджетами та державними цільовими фондами” відповідач зобов'язаний подавати до органів державної податкової служби та інших контролюючих органів податкові декларації та розрахунки у строки, встановлені законодавством, на підставі яких здійснюється нарахування та/або сплата податку, збору (обов'язкового платежу).

          Відповідач не звітувався про результати господарської діяльності перед органами державної податкової інспекції з 12.07.2005 року. Це підтверджено довідкою ДПІ у м. Черкаси  від 05.07.2007 р. №14948/15-131  та не спростовано відповідачем.

          Згідно із ст. 33 Закону України „Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців” від 15.05.2004 р. № 755-ІV юридична особа припиняється в результаті передання всього свого майна, прав та обов'язків іншим юридичним особам –правонаступникам  у  результаті ліквідації за рішенням, прийнятим засновниками (учасниками) юридичної особи або уповноваженим ними органом, за судовим рішенням або за рішенням органу державної влади, прийнятим у випадках, передбачених законом.

          Згідно з абзацом 5 пункту 2 статті 38 Закону підставою для прийняття судового  рішення щодо припинення юридичної особи, що не пов'язане з банкрутством юридичної особи, зокрема,  є неподання протягом року органам державної податкової служби податкових декларацій, документів фінансової звітності  відповідно до закону.

          З відповідача на користь Державного бюджету України підлягають стягненню судові витрати у розмірі 3,40 грн.

Враховуючи викладене, керуючись  ст. ст. 94, 161, 163, 186 КАС України, суд, -

ПОСТАНОВИВ:

          

Позов задовольнити повністю.

           Припинити державну реєстрацію юридичної особи –Колективного підприємства «Магазин «В-Медея», м. Черкаси, вул. Громова, 5, код 22810337.

           Стягнути з Колективного підприємства «Магазин «В-Медея», м. Черкаси, вул. Громова, 5, код 228110337 із зарахуванням до державного бюджету через ДПІ у м. Черкаси  судові витрати в сумі  3,40 грн.

Постанова може бути оскаржена до Київського апеляційного адміністративного суду  через господарський суд Черкаської області шляхом подання заяви про апеляційне оскарження на протязі 10 днів з дня складення повного тексту постанови та наступного подання апеляційної скарги протягом 20 днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляційна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляційне оскарження у строк, встановлений для подання заяви про апеляційне оскарження.

Копію постанови надіслати сторонам, державному реєстратору за місцем державної реєстрації відповідача.

Суддя                                                                                          В.В. Шумко

Дата ухвалення рішення14.08.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу910665
СудочинствоГосподарське
Суть припинення юридичної особи

Судовий реєстр по справі —10/3709а

Ухвала від 14.08.2007

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Шумко В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні