Ухвала
від 20.08.2020 по справі 166/319/20
РАТНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 166/319/20

провадження № 2/166/136/20

категорія: 60

УХВАЛА

20 серпня 2020року смт.Ратне

Ратнівськийрайонний суд Волинської області:

у складі головуючого судді Фазан О.З.,

за участю секретаря Приймачук О.М.,

представника позивача ОСОБА_1 ,

представників відповідача за первісним позовом ОСОБА_2 ,

розглянувши у підготовчому судовому засіданні справу за позовом ОСОБА_3 до Самарівської сільської ради ради Ратнівського району Волинської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 ,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкової Олени Валеріївни про визнання заповіту недійсним -

В С Т А Н О В И В:

ОСОБА_3 звернулася до суду із позовом до Самарівської сільської ради про визнання права власності на житловий будинок А-1, прибудову-а,прибудова-а1,навіс-В-1,хлів Г-1,прибудова-г,навіс-г1,прибудова-г2, хлів Д-1,прибудова-д,прибудова-д1,прибудова-д2,прибудовад3,навіс-д4,навіс-Е-1, що знаходиться за адресою: АДРЕСА_1 в порядку спадкування за заповітом після смерті ОСОБА_7 ,який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 .

До суду 27 липня 2020 року надійшла зустрічна позовна заява ОСОБА_4 до ОСОБА_3 ,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкової О.В. про визнання заповіту недійсним, яка об`днана із первісним позовом ухвалою суду від 27.07.2020.

У підготовчому судовому засіданні представником позивача за зустрічним позовом ОСОБА_2 заявлено клопотання про призначення посмертної судово-психіатричної експертизи, проведення якої просить доручити експертам Львівської обласної клінічної психіатричної лікарні. В обґрунтування необхідності проведення експертизи посилається на те, що вирішення цього питання потребує спеціальних знань та навичок.

Представник позивача за первісним позовом ОСОБА_3 ,адвокат Панасюк І.І. не заперечив проти проведення посмертної судово-психіатричної експертизи.

Представник третьої особи,яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору ОСОБА_8 звернувся із клопотанням про проведення даного судового засідання без їх участі, клопотання про призначення судово-психіатричної експертизи підтримали.

Завідувач Першої Луцької державної нотаріальної контори Ковальчук Т.Б. звернувся із письмовим клопотання про проведення судового засідання без участі представника.

Суд, заслухавши представників сторін, дослідивши матеріали справи, вважає, що клопотання про призначення експертизи підлягає задоволенню.

Згідно до п.1 ч. 1 ст. 103 ЦПК України суд призначає експертизу у справі для з`ясування обставин, що мають значення для справи, необхідні спеціальні знання у сфері іншій, ніж право, без яких встановити відповідні обставини неможливо.

Відповідно до п.8 ч.2 ст.197 ЦПК України у підготовчому судовому засіданні суд вирішує питання, зокрема, про призначення експертизи.

Пунктом 5 ч.1 ст.252 ЦПК України передбачено, що суд може за заявою учасника справи, а також з власної ініціативи зупинити провадження у справі у випадках призначення судом експертизи.

Оскільки для проведення зазначеної експертизи потрібний значний проміжок часу, на час проведення експертизи провадження у справі слід зупинити, що не заперечили учасники судового засідання.

З урахуванням викладеного, керуючись ст. 103, 197, 252 ЦПК України, суд

ПОСТАНОВИВ:

Клопотання представника позивача про призначення посмертної судово-психіатричної експертизи задовольнити.

Призначити посмертну судово-психіатричну експертизу по цивільній справі за первісним позовом ОСОБА_3 до Самарівської сільської ради ради Ратнівського району Волинської області про визнання права власності на майно в порядку спадкування та зустрічним позовом ОСОБА_4 до ОСОБА_3 ,третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача ОСОБА_5 , ОСОБА_6 ,третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача державного нотаріуса Першої Луцької державної нотаріальної контори Волинської області Севрюкової Олени Валеріївни про визнання заповіту недійсним.

На вирішення експерта поставити питання:

1. Чи усвідомлював ОСОБА_7 , ІНФОРМАЦІЯ_2 , в момент укладення заповіту 29.07.2019 року значення своїх дій та/або міг керувати ними?

2.Якщо ОСОБА_7 в момент укладення заповіту 29.07.2019 року міг усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними ,то чи можна твердити про те,що така спроможність ОСОБА_7 усвідомлювати значення своїх дій та керувати ними була абсолютною?

3.Чи був ОСОБА_7 на час укладення заповіту 29.07.2019 року повною мірою вільно та усвідомлено приймати рішення щодо укладення заповіту?

4.Чи був здатний ОСОБА_7 повною мірою прогнозувати наслідки власних дій ,пов`язаних з укладенням заповіту?

Проведення експертизи доручити експертам відділення судово-психіатричних експертиз Комунального некомерційного підприємства Львівської обласної ради "Львівська обласна клінічна психіатрична лікарня" ( 79021, м. Львів, вул. Кульпарківська, 95 ) .

Попередити експертів про кримінальну відповідальність за завідомо неправдивий висновок експерта, за відмову експерта від виконання покладених на нього обов`язків згідно до ст. 384, 385 КК України.

В розпорядження експертів надати матеріали цивільної справи № 166/319/20, провадження №2/166/136/20.

Оплату за проведення експертизи покласти на позивача за зустрічним позовом ОСОБА_4 , місце проживання : АДРЕСА_2 ,ідентифікаційний код НОМЕР_1 , телефон НОМЕР_2 .

Провадження у справі зупинити на час проведення експертизи.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається до Волинського апеляційного суду через Ратнівський районний суд протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Суддя О.З.Фазан

Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено21.08.2020

Судовий реєстр по справі —166/319/20

Рішення від 01.06.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Рішення від 27.05.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.04.2021

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 20.08.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 27.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 15.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 02.07.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

Ухвала від 01.06.2020

Цивільне

Ратнівський районний суд Волинської області

Фазан О. З.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні