Ухвала
від 19.08.2020 по справі 578/932/20
КРАСНОПІЛЬСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ухвала

Іменем України

19 серпня 2020 року

Смт Краснопілля

Справа № 578/932/20

Провадження № 1-кс/578/297/20

Слідчий суддя Краснопільського районного суду Сумської області ОСОБА_1 , розглянувши у відкритому судовому засіданні у кримінальному провадженні за № 12020200180000213, внесеному до Єдиного реєстру досудових розслідувань 13.08.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185Кримінального кодексуУкраїни /надалі за текстом також КК/ клопотання слідчого групи слідчих слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області ОСОБА_2 / надалі за текстом також слідчий / за погодженням з прокурором Краснопільського відділу Охтирської місцевої прокуратури ОСОБА_3 / надалі за текстом також прокурор/ про арешт майна,

учасники судового провадження:

секретар судового засідання ОСОБА_4

Установив:

Слідчий 14.08.2020 звернулася до слідчого судді з клопотанням про арешт зазначеного у клопотанні вилученого майна. Слідчий суддя ОСОБА_1 отримала вищевказане клопотання 18.08.2020. В обґрунтування клопотання зазначає, що здійснює досудове розслідування по факту вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною другою статті 185 КК. Досудовим розслідуванням встановлено, що 13.08.2020 в ході огляду, який проводився на на прилеглій території до домоволодіння за адресою: АДРЕСА_1 , гр. ОСОБА_5 добровільно видала 9 штук листів шестихвильового шиферу, з незначними пошкодженнями у вигляді вищерблення країв, які у послідуючому вилучено. Вилучені речі є тимчасово вилученим майном і за постановою слідчого групи слідчих ОСОБА_2 від 14.08.2020 визнано речовими доказами та визначено їх місце зберігання.

Метою накладення арешту на вилучене майно є збереження речових доказів, проведення експертних досліджень.

Слідчий, прокурор, власник майна в судове засідання не з`явилися, про місце та час розгляду справи повідомлені належним чином, їх неприбуття не перешкоджає розгляду клопотання.

Заслухавши учасників судового провадження, дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшла висновку про його задоволення з таких підстав.

Клопотння слідчого відповідає вимогам стст. 170, 171 КПК, підсудне Краснопільському районному суду Сумської області.

Надані слідчим матеріали кримінального провадження, протокол огляду місця події, у своїй сукупності вказують на те, що зазначені у клопотанні слідчого речі відповідають критеріям, визначеним у статті 98, частині другій статті 167 Кримінального процесуального кодексу України, а саме були знаряддям вчинення кримінального правопорушення, зберегли на собі його сліди та можуть бути використані як доказ факту та обставин, що встановлюються під час кримінального провадження.

Арешт необхідний для забезпечення збереження доказів.

Кримінальне провадження потребує дослідження вилученого. Збереження доказів є необхідним.

Керуючись стст. 170-173,309,369-372,532 Кримінального процесуального кодексу України,

Постановив:

Накласти арешт на дев`ять штук листів шестихвильового шиферу, з незначними пошкодженнями у вигляді вищерблення країв, вилучені 13.08.2020 у ході проведення огляду місця події за адресою: АДРЕСА_1 , за місцем проживання ОСОБА_6 , ІНФОРМАЦІЯ_1 .

Негайне виконання ухвали про арешт майна покласти на слідчого групи слідчих слідчого відділу Краснопільського відділення поліції (с. Краснопілля) Охтирського відділу поліції Головного управління Національної поліції в Сумській області, капітана поліції ОСОБА_2 .

Копію ухвали негайно після її постановлення вручити слідчому поліції, прокурору, а також присутнім під час оголошення ухвали. У разі відсутності таких осіб під час оголошення ухвали, копію ухвали надіслати їм не пізніше наступного робочого дня після її постановлення.

На ухвалу слідчого судді може бути подана апеляційна скарга безпосередньо до Сумського апеляційного суду протягом п`яти днів з дня її оголошення.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подаєься протягом п`яти днів з дня отримання копії цієї ухвали.

Подання апеляційної скарги на ухвалу слідчого судді зупиняє набрання нею законної сили, але не зупиняє її виконання.

Слідчий суддя ОСОБА_1

СудКраснопільський районний суд Сумської області
Дата ухвалення рішення19.08.2020
Оприлюднено04.06.2024
Номер документу91083101
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про арешт майна

Судовий реєстр по справі —578/932/20

Ухвала від 19.08.2020

Кримінальне

Краснопільський районний суд Сумської області

Косар А. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні