Ухвала
від 06.08.2020 по справі 757/33499/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/33499/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

06 серпня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в м. Києві клопотання старшого слідчого з особливо важливих справ шостого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві ОСОБА_3 про проведення обшуку у кримінальному провадженні №42020100000000307,-

ВСТАНОВИВ:

На розгляд слідчого судді надійшло вказане клопотання.

Обґрунтовуючи внесене клопотання, сторона кримінального провадження вказує, що Шостим слідчим відділом розслідування кримінальних проваджень СУ ГУ ДФС у м. Києві, під процесуальним керівництвом прокуратури м. Києва, проводиться розслідування кримінального провадження, внесеного до ЄРДР за №42020100000000307 від 30.07.2020, за фактом ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч.3 ст.212 КК України.

В ході досудового розслідування встановлено, що протиправна група осіб використовуючи підконтрольні їй СГД, зокрема ТОВ «Е-Світ постач» (код 42989700), які здійснюють свою діяльність в сфері оптової та роздрібної торгівлі, купують у дистриб`юторських компаній ТОВ «Тедіс Україна» (код 30622532) та у підприємств-виробників АТ «Джей Ті Інтернешнл Компані Україна» (код 19345204), ТОВ «Бритіш Американ табако сейлз енд маркетинг Україна» (код 40102602), ТОВ «Філіп морріс сейлз енд дистриб`юшн» (код 39540982), П-во з іноземною інвестицією «Імперіал тобако юкрейн» (код 20044494), ТОВ «ТД «Львівська тютюнова фабрика ЛТД» сигарети. В подальшому частина даних сигарет реалізуються оптовими партіями фізичним особам-підприємцям та іншим суб`єктам господарської діяльності за готівкові кошти, а інша частина через підконтрольні торгівельні точки, реалізується кінцевому споживачу за готівкові кошти не обліковуючи проведення даних операцій через реєстратори розрахункових операцій (касові апарати) та в податковій звітності.

Так, встановлено, що особи, причетні до діяльності ТОВ «Е-Світ постач» (код 42989700) отримують не обліковані готівкові грошові кошти без відображення у податковій звітності проведених операцій для їх подальшої передачі на користь підприємств вигодонабувачів з метою ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах.

Згідно наявних у слідства даних речі та документи, що мають значення для слідства знаходяться в складських приміщеннях, які використовують ТОВ «Е-Світ постач» (код 42989700) та особи причетні до діяльності товариства, за адресою: м. Київ, вул. Миропільська, буд. 4.

З метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення у слідства виникла необхідність в проведенні обшуку за адресою: м. Київ, вул. Миропільська, буд. 4.

Відповідно до інформації з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно, торгівельний павільйон (літ. А) за адресою м. Київ, вул. Миропільська, буд. 4 належить на праві приватної власності ТОВ «ТЕЛЕЦ» (код ЄДРПОУ 23523918).

В судовому засіданні слідчий клопотання підтримав, посилаючись на викладені в ньому доводи, просив задовольнити.

Обшук, у відповідності зі ст. 234 КПК України, проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Заслухавши пояснення слідчого, дослідивши матеріали, якими обґрунтовується внесене клопотання, надходжу до висновку про наявність підстав для часткового задоволення клопотання, оскільки слідчим доведено наявність достатніх підстав вважати, що було вчинене кримінальне правопорушення, дані про яке містяться у витягу з ЄРДР, що відшукувані речі та документи мають значення для досудового розслідування та відомості, які в них містяться, можуть бути доказами під час судового розгляду, а також, можуть знаходитися у вказаному в клопотанні приміщенні.

Разом з цим, слідчий суддя не знаходить підстав для задоволення клопотання в частині надання дозволу на обшук з метою відшукання та вилучення цінних паперів, оскільки слідчим клопотання в цій частині неконкретизоване.

Також слідчий суддя не знаходить підстав для надання дозволу на вилучення серверів. Оскільки метою проведення обшуку в першу чергу є виявлення та фіксація відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, і вказаної мети можливо досягти без вилучення серверів, а з вилученням з них відшукуваної інформації.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити частково.

Надати дозвіл старшому слідчому з особливо важливих справ шостого слідчого відділу розслідування кримінальних проваджень слідчого управління Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих, які здійснюють досудове розслідування у кримінальному провадженні №42020100000000307 від 30.07.2020 слідчим шостого слідчого відділу РКП СУ ГУ ДФС у м. Києві: ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 на проведення обшуку в складських приміщеннях, які використовують ТОВ «Е-Світ постач» (код 42989700) та особи причетні до діяльності товариства, за адресою: м. Київ, вул. Миропільська, буд. 4, які на праві власності належать ТОВ «ТЕЛЕЦ», з метою відшукання та вилучення:

- фінансово-господарських документів ТОВ «Е-Світ постач» (код 42989700) та інших юридичних осіб щодо придбання та реалізації товарів (робіт, послуг) за весь період проведених взаємовідносин, установчих документів, документів про придбання та реалізацію товарно-матеріальних цінностей або надання послуг, «чорнової» бухгалтерії, документів складського обліку, не облікованого товару, документів податкової звітності, бухгалтерської звітності, документів особових справ працівників підприємств, ідентифікуючих документів працівників підприємств, посадових інструкцій працівників підприємств, документів про відкриття, використання та закриття банківських рахунків, документів про рух грошових коштів, документів про надання або отримання фінансової допомоги, електронних носіїв інформації (системні блоки, моноблоки, ноутбуки, планшети, жорсткі диски, флеш-накопичувачі, мобільні телефони, оптичні диски), без документального походження або незаконно здобутих товарно-матеріальних цінностей, печаток, кліше та штампів суб`єктів господарської діяльності задіяних в протиправній схемі;

- відшукання серверів, з можливістю вилучення з них інформації.

В іншій частині клопотання залишити без задоволення.

Визначити строк дії ухвали тривалістю тридцять днів, який обраховувати з дня постановлення ухвали слідчим суддею.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення06.08.2020
Оприлюднено09.02.2023
Номер документу91087446
СудочинствоКримінальне
Сутьпроведення обшуку у кримінальному провадженні №42020100000000307

Судовий реєстр по справі —757/33499/20-к

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

Ухвала від 06.08.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Шапутько С. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні