Ухвала
від 20.08.2020 по справі 925/491/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЧЕРКАСЬКОЇ ОБЛАСТІ

18005, м. Черкаси, бульвар Шевченка, 307, тел. канцелярії (0472) 31-21-49, inbox@ck.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

20 серпня 2020 року м. Черкаси справа № 925/491/20

Господарський суд Черкаської області в складі головуючого судді Чевгуза О.В., з секретарем судового засідання Брус Л.П., за участю представників:

від позивача: представник не з`явився,

від відповідача: представник не з`явився,

розглянувши у відкритому підготовчому засіданні в приміщенні Господарського суду Черкаської області у місті Черкаси справу

за позовом Приватного Підприємства "ЖЕРМ", с. Федорівка, Черняхівський район, Житомирська область

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛНЗ", м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область

про визнання недійсним третейського застереження в договорі,

ВСТАНОВИВ:

Приватне Підприємство "ЖЕРМ" (вул. Молодіжна, 14, с. Федорівка, Черняхівський район, Житомирська область, код 36949272) звернулось до Господарського суду Черкаської області з позовом до Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛНЗ" (вул. Нахімова, 63-А, м. Шпола, Шполянський район, Черкаська область, код 30709487) про визнання недійсною третейську угоду у вигляді третейського застереження, яке викладене у пунктах 10.1, 10.2, 10.3 договору поставки № Д-ТО-19-01078 від 07.03.2019 та про стягнення судових витрат.

В обґрунтування заявлених вимог позивач посилається на недійсність третейського застереження з огляду на положення чинного законодавства.

Ухвалою від 27 квітня 2020 року Господарський суд Черкаської області прийняв позовну заяву до розгляду та відкрив провадження у справі; справу вирішив розглядати за правилами загального позовного провадження; підготовче засідання призначив на 11 червня 2020 року; сторонам надана можливість реалізувати свої процесуальні права та обов`язки.

09 червня 2020 року від відповідача надійшов до суду відзив на позов, у якому він просить у задоволені позову відмовити, оскільки третейську угоду було погоджено між сторонами у вигляді третейського застереження при укладанні договору поставки, третейське застереження відповідає вимогам законодавства, тому підстави для визнання третейської угоди недійсною відсутні. Відповідач зазначає, що в провадженні Черкаського обласного постійно діючого третейського суду при корпорації "Радник" перебуває справа № 06/12-2020 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЛНЗ" до Приватного Підприємства "ЖЕРМ" про стягнення заборгованості, що свідчить про обізнаність позивача із регламентом третейського суду.

Ухвалою від 11.06.2020 Господарський суд Черкаської області клопотання Приватного Підприємства "ЖЕРМ" про відкладення розгляду справи задовольнив. Розгляд справи у підготовчому засіданні відклав на 09 годину 30 хвилин 20 серпня 2020 року.

У підготовче засідання представники сторін не з`явилися, про дату, час і місце судового засідання були належним чином повідомлені, що підтверджується реєстром поштових відправлень Господарського суду Черкаської області. Також, в матеріалах справи міститься поштове повідомлення з відміткою про вручення відповідачу ухвали суду від 11.06.2020.

У підготовчому засіданні судом з`ясовано, що клопотань про укладення мирової угоди, передачі справи на розгляд третейського суду, міжнародного комерційного арбітражу, про звернення до суду для проведення врегулювання спору за участю судді, уточнень позовних вимог, а також заяв з інших питань, передбачених ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України, від сторін до суду не надходило.

Відповідно до частини 1 статті 177 Господарського процесуального кодексу України завданнями підготовчого провадження є: остаточне визначення предмета спору та характеру спірних правовідносин, позовних вимог та складу учасників судового процесу; з`ясування заперечень проти позовних вимог; визначення обставин справи, які підлягають встановленню, та зібрання відповідних доказів; вирішення відводів; визначення порядку розгляду справи; вчинення інших дій з метою забезпечення правильного, своєчасного і безперешкодного розгляду справи по суті.

У ході проведення підготовчого засідання господарський суд здійснив усі передбачені ч. 2 ст. 182 Господарського процесуального кодексу України дії, необхідні для забезпечення правильного і своєчасного розгляду справи по суті та дійшов до висновку про необхідність закриття підготовчого провадження у справі і призначення справи до судового розгляду по суті.

Відповідно до п. 3 ч. 2 ст. 185 Господарського процесуального кодексу України за результатами підготовчого засідання суд постановляє ухвалу про закриття підготовчого провадження та призначення справи до судового розгляду по суті.

Отже підготовче провадження підлягає закриттю з призначенням справи до судового розгляду по суті.

Враховуючи вищенаведене, та керуючись ст. 182, 185, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України , господарський суд

УХВАЛИВ:

Закрити підготовче провадження та призначити справу до судового розгляду по суті у судовому засіданні на 10 год 30 хв 16 вересня 2020 року в приміщенні Господарського суду Черкаської області за адресою: бул. Шевченка, 307, зал судових засідань №217, м. Черкаси, 18005.

У судове засідання викликати повноважних представників сторін, яким мати при собі документи, які підтверджують їх повноваження на представництво сторін та особу (довіреність, паспорт).

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://court.gov.ua/fair/.

Роз`яснити сторонам, що за загальним правилом, в силу положень п. 2 ч. 2 ст. 202 ГПК України неявка в судове засідання учасника справи без повідомлення про причини неявки не є підставою для відкладення засідання.

Попередити представників сторін про те, що їх неявка не перешкоджає суду провести розгляд справи по суті.

Копію ухвали надіслати учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту оголошення та оскарженню не підлягає.

Суддя О.В. Чевгуз

Дата ухвалення рішення20.08.2020
Оприлюднено25.08.2020
Номер документу91092129
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —925/491/20

Ухвала від 16.09.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 20.08.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 11.06.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

Ухвала від 27.04.2020

Господарське

Господарський суд Черкаської області

Чевгуз О.В

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні