Постанова
від 08.12.2008 по справі 2-а-5436/08
ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

Справа № 2-а-5436/08

ЧЕРНІГІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

08 грудня 2008 року. Чернігівськи й окружний адміністративний суд

В складі головуючого - судді Д ' якова В.І. ,

при секретарі Демче нко О.А. ,

З участю представника позивача Іваньковій О. С.,

розглянувши у відкритому су довому засіданні в приміщенні суду справу за адміністративним позовом Державної податкової інспекції у місті Чернігові Чернігівської област і до Чернігівського територіального дочірнього підприємства українсь кого концерну спільних підприємств «Едланд» про припинення підприємни цької діяльності юридичної особи -

ВСТАНОВИВ:

Державна податкова інспекц ія у місті Чернігові Чернігівської області (далі - ДТП у місті Чернігові) з вернулась до суду з адміністративним позовом , в якому просить припинити підприємницьку діяльніст ь Чернігівського територіального дочірнього підприємства українсько го концерну спільних підприємств «Едланд». Свої вимоги мотивують тим , що 29 лютого 1996 року за № 58-р виконавчим комітетом Черні гівської міської ради зареєстровано як юридичну особу Чернігівське те риторіальне дочірнє підприємство українського концерну спільних підп риємств «Едланд» яке перебуває на обліку в ДПІ у мЛернігові як платник п одатків . 01 квітня 2008 року до держа вного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб підприємців було внесено запис про відсутність Чернігівського територіального дочірнього підп риємства українського концерну спільних підприємств «Едланд» за вказа ною у реєстраційних документах адресою: м. Чернігів , в улиця Інструментальна , 2.

В судовому засіданні представник позивача свої вим оги підтримав , просив їх задово льнити в повному обсязі , посила ючись на обставини , зазначені в позовній заяві.

Відповідач в судове засідання не з ' явився , оскільки за місцем реєстрації не знаходиться , про дату , час та місце слухання справи повідомлявся в установ леному порядку.

Суд вважає за можливе розглянути справу за відсутно сті відповідача на підставі доказів , наявних в справі.

Дослідивши матеріали справи , вислухавши сторін , суд вважає , що позовні вимоги Державної податкової інспекції у місті Чернігові під лягають задоволенню.

Виконавчим комітетом Чернігівської ради народних депутатів 29 лютого 1996 року зареєстровано в якості суб ' єкта підприємницької діяльності юридичної особ и Чернігівське територіальне дочірнє підприємство українського конце рну спільних підприємств «Едланд» (ідентифікаційний номер - 14296984) , який перебуває на обліку в ДПІ у місті Чернігові як платник податків з 04 березня 1996 року.

Місцезнаходження юридичної о соби - Чернігівського територіального дочірнього підприємства українс ького концерну спільних підприємств «Едланд» станом на дату звернення ДПІ у місті Чернігові , м. Чернігі в , вул. Інструментальна , будинок , 2 що підтверджується наявною у справі довідкою з Єдин ого державного реєстру юридичних осіб та фізичних осіб -підприємств.

Станом на 23.10.2008 року заборгова ність по податках , зборах , обов ' язкових платежах до державних позабюджетних фондів за даними податкового обліку у відповідача відсутня.

Згідно п.6 ч. 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб-підприємців» № 755-І V від 15.05.2003 року передбачено , що наявність в Єдиному державному реєстрі запису пр о відсутність юридичної особи за вказаними її місцезнаходженням є підс тавою для постановления судового рішен ня про припинення підприємницької діяльності юридичної особи - Чернігі вського територіального дочірнього підприємства українського концер ну спільних підприємств «Едланд».

Враховуючи вищевикладене , суд приходить до висновку про необхідність припине ння підприємницької діяльності юридичної особи - Чернігівського терит оріального дочірнього підприємства українського концерну спільних пі дприємств «Едланд» » , оскільки вимоги є об г рунтованими.

Згідно ч. 1 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридич них та фізичних осіб - підприємців» , суд , який по становив рішення щодо припинення юридичної особи , що не пов ' язано з банкрутством юридичної особи у день набрання таким рішенням зак онної сили направляє його копію державному реєстратору за місцем знахо дження юридичної особи для внесення до Єдиного державного реєстру запи су про судове рішення щодо припинення юридичної особи.

Керуючись статтями 160-163 Кодексу адміністративного с удочинства України , суд-

ПОСТАНОВИВ:

Позов задовольнити.

Припинити підприємницьку д іяльність юридичної особи - Чернігівського територіального дочірнього підприємства українського концерну спільних підприємств «Едланд»- ко д 14296984 , місто Чернігів: 14000 , вулиця Інструментальна , 2).

В день набрання судовим ріше нням законної сили надіслати копію постанови державному реєстратору - д ержавній адміністрації міста Чернігова для проведення державної реєст рації припинення підприємницької діяльності юридичної особи- Чернігів ського територіального дочірнього підприємства українського концерн у спільних підприємств «Едланд».

Постанова набирає законної сили після закінчення с троку подання заяви про апеляційне оскарження , якщо таку заяву не було подано. Якщо заяву про апеляц ійне оскарження було подано , ал е апеляційна скарга не була подана у встановлений строк , постанова набирає законної сил и після закінчення цього строку. У разі подання апеляційної скарги поста нова , якщо її не скасовано , набирає законної сили після за кінчення апеляційного розгляду справи.

Постанова може бути оскаржен а до Київського апеляційного адміністративного суду через суд першої і нстанції , який ухвалив постано ву. Заява про апеляційне оскарження подається протягом 10 днів з дня склад ення постанови в повному обсязі. Апеляційна скарга на постанову суду першої інстанції подається протягом 20-ти днів після подання заяви про апеляційне оскарження. Апеляц ійна скарга може бути подана без попереднього подання заяви про апеляці йне оскарження , якщо скарга под ається у строк , встановлений дл я подання заяви про апеляційне оскарження.

Дата ухвалення рішення08.12.2008
Оприлюднено08.07.2010
Номер документу9109436
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-5436/08

Постанова від 08.12.2008

Адміністративне

Чернігівський окружний адміністративний суд

Д'яков В.І.

Постанова від 01.10.2008

Адміністративне

Житомирський окружний адміністративний суд

Хаюк С.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні