Ухвала
від 21.08.2020 по справі 645/4331/20
ФРУНЗЕНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ХАРКОВА

Справа № 645/4331/20

Провадження № 2/645/1730/20

УХВАЛА

про відкриття спрощеного позовного провадження у справі

21 серпня 2020 року місто Харків

Суддя Фрунзенського районного суду м. Харкова Федорова О.В.,

розглянувши матеріали позовної заяви ОСОБА_1 до Охоронного агентства ТОВ "Антарес-2000", треті особи: генеральний директор ТОВ "Антарес-2000" Хохлачова Тетяна Іванівна, Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ТОВ "ЛІКВО" про стягнення заробітної плати

позивач: ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 ;

відповідач: Охоронне агентство ТОВ "Антарес-2000", місцезнаходження: м. Полтава, вул. Шевченко, 100;

третя особа: генеральний директор ТОВ "Антарес-2000" Хохлачова Тетяна Іванівна, адреса місця роботи: м. Полтава, вул. Шевченко, 100;

третя особа: Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", місцезнаходження: м. Київ, вул. Богдана Хмельницького, 6;

третя особа: ТОВ "ЛІКВО", місцезнаходження: м. Харків, вул. Сінна, 32, -

в с т а н о в и в:

ОСОБА_1 звернувся до Фрунзенського районного суду м. Харкова з позовом до ТОВ "Антарес-2000", треті особи: генеральний директор ТОВ "Антарес-2000" Хохлачова Тетяна Іванівна, Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ТОВ "ЛІКВО", в якому просить суд стягнути з відповідача на свою користь суму заборгованості по заробітній платі у розмірі 1060,00 грн.

Ухвалою Фрунзенського районного суду м. Харкова від 20.07.2020 року позовна заява ОСОБА_1 була залишена без руху, позивачу надано строк для усунення недоліків.

20.08.2020 року позивачем було усунуто недоліки позовної заяви.

Позовна заява відповідає вимогам статей 175-177 ЦПК України.

Підстави, визначені статтями 185-186 ЦПК України, для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження у справі відсутні.

Позивач в позовній заяві просить суд розглянути справу в порядку загального позовного провадження, оскільки вказана справа має для нього велике значення.

Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України, у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються справи, що виникають з трудових відносин.

Таким чином, п. 2 ч. 1 ст. 274 ЦПК України законодавцем визначена як імперативна норма, а тому справи, що виникають з трудових відносин, розглядаються виключно в порядку спрощеного позовного провадження.

Враховуючи викладене, дана справа підпадає розгляду в порядку спрощеного позовного провадження, відповідно до вимог ст. 274 ЦПК України.

Відповідно до ч. 5 ст. 279 ЦПК України, суд вважає за необхідне проводити судове засідання з викликом сторін.

Крім того, позивач в позовній заяві просить суд витребувати в порядку ст. 84 ЦПК України у ТОВ "ЛІКВО" оригінали службової документації по об`єкту, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: журнал реєстрації проходу через територію об`єкту залізничного транспорту та журнал реєстрації відвідувачів.

Також, позивач просить суд витребувати у ТОВ "Антаресс-2000" документи, необхідні для розгляду справи, а саме: договір на підставі якого охоронна фірма ТОВ "Антарес-2000" мала надавати охоронні послуги по об`єкту, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , та журнал прийому передачі зміни та матеріального майна охоронцями та належним чином завірений графік чергувань на квітень 2020 року по об`єкту,що розташований за адресою: АДРЕСА_2 .

Відповідно до ч. 1 ст. 84 ЦПК України, учасник справи, у разі неможливості самостійно надати докази, вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Вказані докази, самостійно отримати сторона позивача не має можливості, отримання цих документів необхідно в подальшому для правильного вирішення справи, у зв`язку із чим суд вважає за необхідне клопотання задовольнити частково та витребувати належним чином засвідчені копії вищевказаних документів.

Крім того, позивач просить суд викликати та допитати в якості свідків ОСОБА_2 , ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , ОСОБА_5 , ОСОБА_6 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , для підтвердження обставин, які викладені в позовній заяві.

Відповідно до ч.ч. 1, 2 ст. 91 ЦПК України виклик свідка здійснюється за заявою учасника справи. У заяві про виклик свідка зазначаються його ім`я, місце проживання (перебування) або місце роботи, обставини, які він може підтвердити.

Частиною 3 ст. 91 ЦПК України передбачено, що заява про виклик свідка має бути подана до або під час підготовчого судового засідання.

Згідно з ч. 4 ст. 91 ЦПК України в ухвалі, якою суд вирішує питання про виклик свідка, суд попереджає свідка про кримінальну відповідальність за завідомо неправдиве показання чи відмову від давання показань на вимогу суду.

Враховуючи наведене, суд вважає за необхідне клопотання позивача про виклик та допит свідків задовольнити, оскільки зазначені особи можуть повідомити про відомі їм обставини, які мають значення для справи.

Будь-які інші заяви і клопотання позивачем не подавались.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 19, 84, 91,175, 177, 185-187, 274, 277 ЦПК України, -

ПОСТАНОВИВ:

Прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до Охоронного агентства ТОВ "Антарес-2000", треті особи: генеральний директор ТОВ "Антарес-2000" Хохлачова Тетяна Іванівна, Акціонерне товариство "Національна акціонерна компанія "Нафтогаз України", ТОВ "ЛІКВО" про стягнення заробітної плати.

Розгляд справи проводити в порядку спрощеного позовного провадження.

Призначити судове засідання в приміщенні Фрунзенського районного суду м. Харкова (м. Харків, бульвар Богдана Хмельницького, 32/38) з повідомленням (викликом) осіб на 09 жовтня 2020 року на 11-00 год .

Визначити відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову.

Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобов`язаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Визначити третім особам десятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання пояснення на позовну заяву.

Встановити позивачу п`ятиденний строк з дня отримання відзиву для подання відповіді на відзив, яка має відповідати вимогам ч.ч. 3- 5 ст. 178 ЦПК України, копія якої одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Інші учасники справи мають право надати свої письмові пояснення щодо відповіді на відзив та заперечення до закінчення підготовчого провадження, якщо судом не встановлено інший строк.

Встановити відповідачу п`ятиденний строк з дня отримання відповіді на відзив для подання заперечення, яке має відповідати вимогам ч.ч. 3-5 ст. 178 ЦПК України, копія якого одночасно з поданням до суду повинна бути надіслана іншим учасникам справи.

Учасники справи мають право брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду.

Про участь у справі в режимі відеоконференції поза межами приміщення суду учасник справи подає заяву, не пізніше ніж за п`ять днів до судового засідання. Копія заяви в той саме строк надсилається іншим учасникам справи.

Витребувати у ТОВ "ЛІКВО" (юридична адреса: м. Харків, вул. Сінна, 32) належним чином засвідчені копії службової документації по об`єкту, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , а саме: журнал реєстрації проходу через територію об`єкту залізничного транспорту та журнал реєстрації відвідувачів.

Витребувати у ТОВ "Антарес-2000" (юридична адреса: м. Полтава, вул. Шевченко, 100) належним чином засвідчені копії договору на підставі якого охоронна фірма ТОВ "Антарес-2000" мала надавати охоронні послуги по об`єкту, що розташований за адресою: АДРЕСА_2 , та належним чином засвідчений журнал прийому передачі зміни та матеріального майна охоронцями та належним чином завірений графік чергувань на квітень 2020 року по об`єкту,що розташований за адресою: м. Харків, вул. Букова, 36.

Встановити строк для подання суду зазначених доказів п`ять днів з дня отримання ухвали суду.

Викликати в судове засідання свідків:

- начальника охорони фірми ТОВ "Антарес-2000" ОСОБА_2 , місце роботи: 36038, м. Полтава, вул. Шевченка, 100;

- провідного спеціаліста служби безпеки ТОВ "ЛІКВО" ОСОБА_3 , місце роботи: 61110, м. Харків, вул. Сінна, 32;

- спеціаліста служби безпеки ТОВ "ЛІКВО" ОСОБА_4 , місце роботи: 61110, м. Харків, вул. Сінна, 32;

- колишнього охоронця ОСОБА_5 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_3 ;

- колишнього охоронця ОСОБА_6 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_4 ;

- колишнього охоронця ОСОБА_7 , проживаючого за адресою: АДРЕСА_5 ;

- робітника ТОВ "Антарес-2000" ОСОБА_10 , місце роботи: м. Харків, вул. Букова, 36;

- робітника ТОВ "Антарес-2000" ОСОБА_9 , місце роботи: м. Харків, вул. Букова, 36.

Попередити свідків про кримінальну відповідальність за ст.384 КК України за завідомо неправдиві показання та ст. 385 КК України за відмову від давання показань на вимогу суду, одночасно роз`яснивши, що згідно ст.63 Конституції України особа не несе відповідальності за відмову давати показання щодо себе, членів сім`ї чи близьких родичів, коло яких визначене законом.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://fr.hr.court.gov.ua. на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет.

Копію ухвали про відкриття провадження у справі разом з копією позовної заяви та копіями доданих до неї матеріалів надіслати учасникам справи.

Ухвала може бути оскаржена лише щодо недотримання правил підсудності (п. 8 ч. 1ст. 353 ЦПК України) в апеляційному порядку шляхом подання апеляційної скарги протягом п`ятнадцяти днів з дня її складання. В іншій частині ухвала оскарженню не підлягає.

У відповідності до п.п. 15.5 ч. 1 Розділу ХШ Перехідних Положень ЦПК України в новій редакції, до дня початку функціонування Єдиної судової інформаційно- телекомунікаційної системи апеляційні та касаційні скарги подаються учасниками справи до або через відповідні суди.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Суддя Федорова О.В.

Дата ухвалення рішення21.08.2020
Оприлюднено25.08.2020
Номер документу91108190
СудочинствоЦивільне
Сутьстягнення заробітної плати позивач: ОСОБА_1 , адреса проживання: АДРЕСА_1 ; відповідач: Охоронне агентство ТОВ "Антарес-2000", місцезнаходження: м. Полтава, вул. Шевченко, 100;

Судовий реєстр по справі —645/4331/20

Рішення від 14.06.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Рішення від 14.06.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 31.05.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 27.04.2021

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 04.11.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 21.08.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

Ухвала від 31.07.2020

Цивільне

Фрунзенський районний суд м.Харкова

Федорова О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні