Ухвала
від 25.08.2020 по справі 480/2022/20
СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

СУМСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про закриття підготовчого провадження та

призначення справи до судового розгляду по суті

25 серпня 2020 р. Справа № 480/2022/20

Сумський окружний адміністративний суд у складі судді - Шевченко І.Г., розглянувши у підготовчому засіданні в приміщенні суду в м. Суми адміністративну справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС.ІМ" до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Сумській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Позивач, товариство з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС.ІМ", звернувся до суду з позовною заявою до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Сумській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою суду про прийняття позовної заяви до розгляду та відкриття провадження у справі від 30.03.2020 у справі №480/1928/20 було виділено в самостійне провадження позовні вимоги товариства з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС.ІМ" до Головного управління ДПС у Сумській області, Державної податкової служби України про визнання протиправним та скасування рішення комісії Головного управління ДПС у Сумській області №1464035/41706834 від 21.02.2020 та зобов`язання Державну податкову службу України зареєструвати в Єдиному реєстрі податкових накладних податкові накладні, складені товариством з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС. ІМ." №3 від 12.02.2020 - датою направлення 18.02.2020.

Виділені в самостійне провадження вимоги були зареєстровані автоматизованою системою документообігу суду "Діловодство спецілізованого суду" 30.03.2020.

Ухвалою суду від 06.04.2020 у даній справі позовну заяву у вказаній частині було прийнято до провадження та ухвалено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення сторін.

Представниками відповідачів були подані заперечення щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, в яких, враховуючи характер спірних правовідносин, а також фактичні обставини, які необхідно дослідити за участю сторін, просили суд розглядати справу за правилами загального позовного провадження за участю представників сторін.

Враховуючи заперечення представників відповідачів щодо розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження, а також враховуючи предмет спору, категорію та складність справи, обсяг та характер доказів у справі, які підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги, ухвалою суду від 03.08.2020 ухвалено перейти із спрощеного позовного провадження до розгляду даної справи за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче засідання на 25.08.2020.

В підготовче засідання представники сторін не з`явилися, про дату, час та місце проведення підготовчого засідання були повідомлені належним чином.

Представник позивача подав до суду заяву про розгляд справи без участі представника товариства з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС.ІМ".

Таким чином, з урахуванням положень ст.ст.181, 205 Кодексу адміністративного судочинства України, суд вважав за можливе проводити підготовче засідання за відсутності представників сторін.

Відповідно до вимог ч.13 ст.10 та ч.4 ст.229 Кодексу адміністративного судочинства України фіксування підготовчого засідання у справі не здійснюється.

В порядку підготовчого провадження сторонам встановлювалися строки для подання заяв по суті спору. Так, представники відповідачів, заперечуючи проти позовних вимог, подали до суду відзиви на позовну заяву, а представник позивача - додаткові пояснення.

Крім того, враховуючи вимоги ст.ст.79,80 Кодексу адміністративного судочинства України, вбачається необхідним зобов`язати Головне управління Державної податкової служби України надати суду у строк до 18.09.2020 належним чином завірені копії рішення про включення позивача до переліку ризикових платників та доказів (скріншот екрану, витяг з журналу вхідної кореспонденції тощо) на підтвердження того, які саме документи були додані позивачем до повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

Під час підготовчого провадження судом остаточно визначено предмет спору та характер спірних правовідносин, позовні вимоги та склад учасників судового процесу; визначено обставини справи, які підлягають встановленню; визначено, що справа буде розглядатись суддею одноособово; встановлено наступний порядок з`ясування обставин у справі під час розгляду справи по суті: заслухати вступне слово представника позивача, вступне слово представника відповідача, дослідити письмові докази у справі. Інших невирішених питань до призначення судового розгляду справи по суті немає.

Враховуючи вищевикладене, вбачається за можливе закрити підготовче провадження та призначити дану справу до судового розгляду по суті.

Керуючись ст.ст. 173, 180, 181, 183, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд, -

У Х В А Л И В:

1. Закрити підготовче провадження та призначити справу за позовом товариства з обмеженою відповідальністю "СМАРТ ЕКС.ІМ" до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Сумській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії до судового розгляду по суті у відкритому судовому засіданні "23" вересня 2020 р. о 10:40 год. в приміщенні Сумського окружного адміністративного суду за адресою: м. Суми, вул.Герасима Кондратьєва, буд.159, зал. 208.

2. В судове засідання викликати осіб, які беруть участь у справі.

3. Зобов`язати Головне управління Державної податкової служби України надати суду у строк до 18.09.2020 належним чином завірені копії рішення про включення позивача до переліку ризикових платників та доказів (скріншот екрану, витяг з журналу вхідної кореспонденції тощо) на підтвердження того, які саме документи були додані позивачем до повідомлення про подання пояснень та копій документів щодо податкових накладних/розрахунків коригування, реєстрацію яких зупинено.

4. Копію даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

5. Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя І.Г. Шевченко

Дата ухвалення рішення25.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91151155
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —480/2022/20

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Ухвала від 29.04.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Дашутін І.В.

Постанова від 10.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Постанова від 10.03.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Ухвала від 22.01.2021

Адміністративне

Другий апеляційний адміністративний суд

Спаскін О.А.

Рішення від 04.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Рішення від 04.11.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

Ухвала від 25.08.2020

Адміністративне

Сумський окружний адміністративний суд

І.Г. Шевченко

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні