Ухвала
від 27.08.2020 по справі 640/16594/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

27 серпня 2020 року м. Київ № 640/16594/20

Окружний адміністративний суд міста Києва у складі головуючого судді Скочок Т.О., розглянувши у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні) клопотання про залучення третьої особи в адміністративній справі

за позовомДержавного підприємства Інфоресурс доДержавної аудиторської служби України провизнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі, В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Державне підприємство Інфоресурс з позовом до Державної аудиторської служби України про визнання протиправним та скасування висновку про результати моніторингу закупівлі.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 27.07.2020 відкрито провадження у справі у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні), а також встановлено сторонам строк для подання відзиву, відповіді на відзив та заперечення.

18.08.2020 від представника відповідача через канцелярію суду надійшло клопотання про залучення третьої особи, в якому останній просить суд залучити Приватне акціонерне товариство Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій у якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет позову, до участі у справі №640/16594/20. В обґрунтування вказаного клопотання вказано, що оскаржуваний висновок має безпосередній вплив на права та обов`язки не лише позивача, а й для переможця закупівлі - Приватного акціонерного товариства Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій .

Вирішуючи питання про залучення до участі у справі третьої особи, суд виходить з наступного.

Відповідно до ч. 2 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого засідання або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права, свободи, інтереси або обов`язки. Вони можуть бути залучені до участі у справі також за клопотанням учасників справи. Якщо адміністративний суд при вирішенні питання про відкриття провадження у справі або при підготовці справи до судового розгляду встановить, що судове рішення може вплинути на права та обов`язки осіб, які не є стороною у справі, суд залучає таких осіб до участі в справі як третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору. Вступ третіх осіб, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, не має наслідком розгляд адміністративної справи спочатку.

Приписами ч.ч. 4 та 5 ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб про вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі. Ухвала за наслідками розгляду питання про вступ у справу третіх осіб окремо не оскаржується. Заперечення проти такої ухвали може бути включено до апеляційної чи касаційної скарги на рішення суду, прийняте за результатами розгляду справи.

Виходячи з положень ст. 49 Кодексу адміністративного судочинства України, змісту заявленого клопотання та характеру позовних вимог у даній справі, суд дійшов до висновку про обґрунтованість розглядуваного клопотання та, як наслідок, про необхідність залучення до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Приватного акціонерного товариства Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій .

Керуючись вимогами ст.ст. 49, 180, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва

УХВАЛИВ:

1. Клопотання представника відповідача задовольнити.

2. Залучити до участі у справі в якості третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог на предмет спору, на стороні позивача Приватне акціонерне товариство Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій (код ЄДРПОУ 30674051, адреса: 01010, м. Київ, вул. Івана Мазепи, 3).

3. Зобов`язати позивача в триденний строк направити на адресу Приватного акціонерного товариства Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій копію позовної заяви та надати до суду докази такого направлення.

4. Встановити Приватному акціонерному товариству Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій десятиденний строк з дня отримання копії цієї ухвали для надання пояснень з приводу заявлених позовних вимог (разом з доказами направлення останніх на адресу осіб, які беруть участь у даній справі ).

5. Повідомити Приватне акціонерне товариство Науково-дослідний інститут прикладних інформаційних технологій про необхідність надання до суду доказів надсилання (надання) іншим учасникам справи копії доказів (крім речових), що подаються до суду. В іншому випадку суд не візьме до уваги відповідні докази, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя Т.О. Скочок

Дата ухвалення рішення27.08.2020
Оприлюднено31.08.2020
Номер документу91174197
СудочинствоАдміністративне
Сутьрезультати моніторингу закупівлі

Судовий реєстр по справі —640/16594/20

Рішення від 22.09.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 27.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

Ухвала від 27.07.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Скочок Т.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні