Ухвала
від 27.08.2020 по справі 398/345/20
ОЛЕКСАНДРІЙСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КІРОВОГРАДСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №: 398/345/20

провадження №: 2/398/738/20

УХВАЛА

Іменем України

"27" серпня 2020 р. м. Олександрія

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області в складі головуючого судді Коліуш Г.В., з участю секретаря судових засідань Хілевич Ю.П., розглянувши у відкритому підготовчому засіданні цивільну справу за позовом ОСОБА_1 , від імені якої дії представник ОСОБА_2 , до Соборного відділу державної виконавчої служби міста Дніпра Головного територіального управління юстиції у Дніпропетровській області, треті сторони, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору: Сільськогосподарське приватне підприємство "Біле озеро", Товариство з обмеженою відповідальністю "Доброульянівка", Товариство з обмеженою відповідальністю "Зоря Нив", Товариство з обмеженою відповідальністю "Колодязнянське", Приватне акціонерне товариство "Страхова компанія "Інгосстрах" про зняття арешту з майна,

В С Т А Н О В И В :

Позивач звернулася до суду з позовом про зняття арешту з належної їй земельної ділянки з кадастровим номером 3520382600:02:000:0256, накладеного постановою заступника начальника відділу Соборного відділу державної виконавчої служби м. Дніпра ГТУЮ у Дніпропетровській області Астапенковою Катериною Миколаївною за №59780288 від 13.08.2019 року

Позивач в підготовче судове засідання не з`явилася, про час, місце та дату судового засідання повідомлена належним чином, причини неявки не повідомила.

Представник позивача в підготовче судове засідання не з`явився, про час, місце та дату судового засідання повідомлений належним чином, через канцелярію суду подав заяву про закриття провадження у справі в зв`язку з відсутністю предмета спору, оскільки арешт з земельної ділянки з кадастровим номером 3520382600:02:000:0256 було знято, зазначив, що з наслідками закриття провадження у справі позивач ознайомлений, розгляд заяви просив проводити без участі позивача та представника.

Представник відповідача в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник Сільськогосподарського приватного підприємства "Біле озеро" в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Доброульянівка" в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Зоря Нив" в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник Товариства з обмеженою відповідальністю "Колодязнянське" в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, причини неявки не повідомив.

Представник Приватного акціонерного товариства "Страхова компанія "Інгосстрах в судове засідання не з`явився, про час, місце і дату судового засідання повідомлений належним чином, 25.08.2020 року подав клопотання про закриття провадження у справі на підставі п.2 ч.1 ст.255 ЦПК України в зв`язку з відсутністю предмета спору, оскільки державним виконавцем прийнято постанову про повернення виконавчого документа стягувачу, якою також знято арешт з майна боржника, накладений в рамках виконавчого провадження №59780288.\

04.02.2020 року Товариством з обмеженою відповідальністю Доброульянівка поданий зустрічний позов про визнання арешту права оренду земельної ділянки площею 7,0746 га з кадастровим номером 3520382600:02:000:0256 дійсним, який обґрунтований тим, що право оренди на спірну земельну ділянку, яке належить ТОВ Доброульянівка на підставі діючого на теперішній час договору оренди, є відмінним від права власності позивача за первісним позовом, тому позивач позбавлений права звертатися до суду з вимогою про зняття арешту з права оренди земельної ділянки.

Дослідивши зустрічну позовну заяву та матеріали справи, суд приходить до таких висновків.

В цивільній справі ТОВ Доброульянівка має статус третьої особи, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору. Відповідно до ч.6 ст.53 ЦПК України треті особи, які не заявляють самостійних вимог, мають процесуальні права і обов`язки, встановлені статтею 43 цього Кодексу. Статтями 193 та 195 ЦПК України право подачі зустрічного позову надано відповідачу та третій особі із самостійними вимогами. Згідно з ч.4 ст.185 ЦПК України заява повертається у випадках, коли, зокрема, заяву подано особою, яка не має процесуальної дієздатності. Про повернення позовної заяви суд постановляє ухвалу. Ухвалу про повернення позовної заяви може бути оскаржено. Копія позовної заяви залишається в суді (ч.6 ст.185 ЦПК України).

Враховуючи викладене, зустрічна позовна заява підлягає поверненню ТОВ Доброульянівка .

Керуючись ст.ст. 53, 193, 261, 353, 354 ЦПК України, суд,

У Х В А Л И В :

Повернути зустрічну позовну заяву ТОВ Доброульянівка .

Роз`яснити ТОВ Доброульянівка , що повернення позовної заяви не перешкоджає повторному зверненню із заявою до суду, якщо перестануть існувати обставини, що стали підставою для її повернення.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та може бути оскаржена шляхом подачі апеляційної скарги до Кропивницького апеляційного суду через Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області протягом п`ятнадцяти днів з дня складення ухвали. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження, якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Коліуш Г.В.

Дата ухвалення рішення27.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91180214
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —398/345/20

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Олександрійський міськрайонний суд Кіровоградської області

Коліуш Г. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні