Ухвала
від 27.08.2020 по справі 485/893/20
СНІГУРІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МИКОЛАЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Снігурівський районний суд Миколаївської області

УХВАЛА

27 серпня 2020 року м.Снігурівка

справа № 485/893/20

провадження №2/485/370/20

Снігурівський районний суд Миколаївської області у складі: судді Бодрової О.П., розглянувши заяву представника відповідача - ОСОБА_1 про розгляд справи у загальному позовному провадженні по справі за позовом ОСОБА_2 , від імені якого діє ОСОБА_3 до Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства Веселий Кут-ІІІ про стягнення орендної плати за користування земельними ділянками,

встановив:

У липні 2020 року ОСОБА_2 , від імені якого діє ОСОБА_3 звернувся до Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства Веселий Кут -ІІІ про стягнення орендної плати за користування земельними ділянками.

Позов обґрунтований тим, що після смерті ОСОБА_4 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 він отримав у спадщину земельні ділянки площею 7,3345 га та 1,87 га на території Кобзарцівської сільської ради Снігурівського району. За життя, у 2013 році спадкодавець передав вищевказані земельні ділянки в оренду Приватно-орендному сільськогосподарському підприємству Веселий Кут-ІІІ . До кінця 2018 року відповідач належним чином виконував умови договору. Вказує на те, що за 2019 рік він не отримав орендну плату, у зв`язку з чим просить стягнути з відповідача орендну плату за користування земельними ділянками за 2019 рік у розмірі 28000 грн.

Відповідно до ч.2 ст.19 ЦПК України цивільне судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим кодексом, у порядку, зокрема позовного провадження (загального або спрощеного).

04 серпня 2020 року ухвалою Снігурівського районного суду Миколаївської області вказану позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

27 серпня 2020 року до суду від представника відповідача надійшло клопотання про розгляд справи в порядку загального позовного провадження, посилаючись на складність справи та вимоги відповідача щодо стягнення на його користь як спадкоємця орендної плати.

Згідно з ч. 6 ст. 277 ЦПК України , якщо суд вирішив розглянути справу в порядку спрощеного позовного провадження, але в подальшому постановив ухвалу про розгляд справи за правилами загального позовного провадження, розгляд справи починається зі стадії відкриття провадження у справі. У такому випадку повернення до розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження не допускається.

За таких обставин, враховуючи предмет позову, з урахуванням застережень що містяться в п.2 ч.4 ст.274 ЦПК України щодо неможливості розгляду справ у спрощеному провадженні у спорах щодо спадкування, а також зважаючи на складність зазначеної справи, суд вважає доцільним проводити розгляд справи у порядку загального позовного провадження та перейти зі стадії розгляду справи, починаючи зі стадії відкриття провадження у справі з можливим призначенням підготовчого судового засідання, що передбачено діючим ЦПК України , для забезпечення повного і всебічного з`ясування обставин справи.

На підставі вище викладеного, керуючись ст. 277 ЦПК України , суд

постановив:

Перейти від розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження до розгляду справи за правилами загального позовного провадження по цивільній справі за позовом ОСОБА_2 , від імені якого діє ОСОБА_3 до Приватно-орендного сільськогосподарського підприємства Веселий Кут-ІІІ про стягнення орендної плати за користування земельними ділянками.

Призначити цивільну справу до розгляду у відкритому підготовчому судовому засіданні в Снігурівському районному суді Миколаївської області за адресою: Миколаївська область, м.Снігурівка, вул. імені генерала Плієва І.О., 69 на 10 вересня 2020 року на 15 год. 00 хв.

Про дату, час та місце розгляду справи повідомити сторони.

На офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: https://sn.mk.court.gov.ua/sud1422/ учасники справи можуть отримати інформацію щодо справи, що розглядається.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя О.П.Бодрова

СудСнігурівський районний суд Миколаївської області
Дата ухвалення рішення27.08.2020
Оприлюднено28.08.2020
Номер документу91183700
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —485/893/20

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 13.11.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 20.10.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 09.10.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 27.08.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

Ухвала від 04.08.2020

Цивільне

Снігурівський районний суд Миколаївської області

Бодрова О. П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні