Ухвала
від 28.08.2020 по справі 903/672/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

пр. Волі, 54а, м. Луцьк, 43010, тел./факс 72-41-10

E-mail: inbox@vl.arbitr.gov.ua Код ЄДРПОУ 03499885

УХВАЛА

28 серпня 2020 року Справа № 903/672/19 Господарський суд Волинської області у складі судді Якушевої І.О., за участі секретаря судового засідання Хомич О.В., розглянувши в режимі відеоконференції матеріали скарги Товариства з обмеженою відповідальністю Лаб-Універсум

на дії Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів)

у справі № 903/672/19

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛАБ-УНІВЕРСУМ»

до відповідача: Комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги»

про зобов`язання повернути майно,

за участю представників:

від заявника(скаржника): Гамрецький Є.О. - адвокат ( ордер серія АІ №1046470 від 03.08.2020),

від боржника: н/з ,

від Другого відділу ДВС: н/з,

в с т а н о в и в:

18.08.2020 на адресу суду надійшла скарга Товариства з обмеженою відповідальністю Лаб-Універсум на дії Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), в якій заявник просить:

- поновити строк на звернення до Господарського суду Волинської області зі скаргою на дії державного виконавця;

- визнати неправомірними дії старшого державного виконавця Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Суса Ю.В. щодо винесення постанови ВП№61614952 від 14.07.2020 про повернення виконавчого документа стягувачу;

- скасувати постанову старшого державного виконавця Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Суса Ю.В. ВП№61614952 від 14.07.2020 про повернення виконавчого документа стягувачу;

- зобов`язати старшого державного виконавця Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) Суса Ю.В. вчинити дії щодо відновлення виконавчого провадження №61614952 та виконати рішення Господарського суду Волинської області від 19.11.2019 у справі №903/672/19.

Клопотання про поновлення строку обгрунтоване тим, що у представника ТОВ Лаб-Універсум була підозра на коронавірус, що унеможливлювало своєчасне звернення із скаргою до суду.

Відповідно до ч. 1 ст. 339 Господарського процесуального кодексу України сторони виконавчого провадження мають право звернутися до суду із скаргою, якщо вважають, що рішенням, дією або бездіяльністю державного виконавця чи іншої посадової особи органу державної виконавчої служби або приватного виконавця під час виконання судового рішення, ухваленого відповідно до цього Кодексу, порушено їхні права.

Скаргу може бути подано до суду у десятиденний строк з дня, коли особа дізналася або повинна була дізнатися про порушення її права. Пропущений з поважних причин строк для подання скарги може бути поновлено судом (п. а ч. 1, ч. 2 ст. 341 Господарського процесуального кодексу України).

Дослідивши матеріали скарги, враховуючи викладені скаржником обставини, суд вбачає підстави для задоволення клопотання про поновлення строку для подачі скарги щодо неможливості своєчасного звернення із скаргою у зв`язку із підозрою на коронавірус у представника ТОВ Лаб-Універсум .

Крім того, до скарги Товариство з обмеженою відповідальністю Лаб-Універсум подало клопотання про проведення судового засідання в режимі відеоконференції.

Ухвалою суду від 18.08.2020 було постановлено: поновити Товариству з обмеженою відповідальністю Лаб-Універсум пропущений строк на подачу скарги на дії Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) у справі № 903/672/19; прийняти скаргу до розгляду; розгляд скарги призначити на 28.08 2020 на 14:30 год. ; клопотання ТзОВ Лаб-Універсум про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити; Другому відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), Комунальному підприємству «Луцький центр первинної медичної допомоги» подати суду: письмові пояснення на скаргу, докази на їх підтвердження.

25.08.2020 на офіційну електронну адресу Господарського суду Волинської області від Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) надійшло клопотання про відкладення розгляду скарги, оскільки старший державний виконавець Другого відділу ДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) перебуває у відпустці з 10.08.2020 по 29.08.2020 згідно графіку відпусток працівників на 2020 рік.

Відповідно до ч. 8 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України якщо документи подаються учасниками справи до суду або надсилаються іншим учасникам справи в електронній формі, такі документи скріплюються електронним цифровим підписом учасника справи (його представника).

Згідно із ч. 3 ст. 91 Господарського процесуального кодексу України учасники справи мають право подавати письмові докази в електронних копіях, посвідчених електронним цифровим підписом, прирівняним до власноручного підпису відповідно до закону. Електронна копія письмового доказу не вважається електронним доказом.

Відповідно до ст.6 Закону України «Про електронні документи та електронний документообіг» з метою дотримання судом вимог Господарського процесуального кодексу України на офіційну електронну адресу суду мають надсилатися електронні листи, підписані електронним цифровим підписом (ЕЦП).

Клопотання про відкладення, надіслане Другим відділом ДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів), не засвідчене відповідним ключем електронного цифрового підпису (ЕПЦ).

Документи, не засвідчені відповідним ключем електронного цифрового підпису (ЕПЦ), не приймаються судом до розгляду.

В судовому засіданні 28.08.2020 представник заявника скаргу підтримав та просив її задовольнити; заявив усне клопотання про проведення наступного судового засідання в режимі відеоконференції.

Представник боржника 28.08.2020 в судове засідання не з`явився, письмових пояснень не подав, про судовий розгляд скарги був повідомлений належним чином.

Другий відділ ДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) вимог ухвали суду від 18.08.2020 не виконав, письмових пояснень на скаргу та доказів на їх підтвердження не подав, уповноваженого представника не направив.

Невиконання Другим відділом ДВС у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) вимог ухвали від 18.08.2020 щодо подачі письмових пояснень по суті скарги перешкоджає суду розглянути скаргу по суті.

У зв`язку з цим розгляд скарги слід відкласти.

Згідно з ч. 7 ст. 11 Закону України "Про судоустрій та статус суддів" учасникам судового процесу на підставі рішення суду забезпечується можливість брати участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції у порядку, встановленому процесуальним законом. Обов`язок забезпечити проведення відеоконференції покладається на суд, який отримав судове рішення про проведення відеоконференції, незалежно від спеціалізації та інстанції суду, який прийняв таке рішення.

Відповідно до ст. 197 Господарського процесуального кодексу України суд може постановити ухвалу про участь учасника справи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду, визначеному судом.

Копія ухвали про участь особи у судовому засіданні в режимі відеоконференції у приміщенні суду негайно надсилається до суду, який зобов`язаний організувати її виконання, та особі, яка братиме участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції.

При розгляді клопотання судом було з`ясовано технічну можливість Господарського суду Київської області забезпечити участь представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лаб-Універсум» в режимі відеоконференції у визначені дату та час судового засідання.

А тому клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лаб-Універсум» про участь у судовому засіданні, що призначене на 01.09.2020 на 12:00 год. в режимі відеоконференції, судом задоволено.

Керуючись ст. ст. 197, 234, 339 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

у х в а л и в:

1. Відкласти розгляд скарги на "01" вересня 2020 р. на 12:00 год.

2. Клопотання представника Товариства з обмеженою відповідальністю «Лаб-Універсум» про участь у судовому засіданні в режимі відеоконференції задовольнити.

3. Господарському суду Київської області (МСП 01032, м. Київ-32, вул. Симона Петлюри, 16/108) забезпечити проведення 01.09.2020 о 12:00 год. в режимі відеоконфенції в приміщенні суду судового засідання за скаргою Товариства з обмеженою відповідальністю «Лаб-Універсум» на дії Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) по справі № 903/672/19 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛАБ-УНІВЕРСУМ» до відповідача Комунального підприємства «Луцький центр первинної медичної допомоги» про зобов`язання повернути майно,

У судовому засіданні в режимі відеоконференції братиме участь представник Товариства з обмеженою відповідальністю «ЛАБ-УНІВЕРСУМ» .

4 . Другому відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) подати суду письмові пояснення на скаргу, докази на їх підтвердження.

5. Зобов`язати начальника Другого відділу державної виконавчої служби у місті Луцьку Західного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Львів) забезпечити явку в судове засідання представника органу державної виконавчої служби.

6. Ухвалу суду надіслати учасникам справи на електронні адреси.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://vl.arbitr.gov.ua

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення і оскарженню не підлягає.

Суддя І. О. Якушева

Дата ухвалення рішення28.08.2020
Оприлюднено31.08.2020
Номер документу91191430
СудочинствоГосподарське
Сутьзобов`язання повернути майно,

Судовий реєстр по справі —903/672/19

Ухвала від 24.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 16.12.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Постанова від 18.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 12.11.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 30.10.2020

Господарське

Північно-західний апеляційний господарський суд

Крейбух О.Г.

Ухвала від 24.09.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Слободян Оксана Геннадіївна

Ухвала від 01.09.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

Ухвала від 28.08.2020

Господарське

Господарський суд Волинської області

Якушева Інна Олександрівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні