Ухвала
від 28.08.2020 по справі 910/12741/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01030, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

ПРО ВІДКРИТТЯ ПРОВАДЖЕННЯ У СПРАВІ

28.08.2020 р.Справа № 910/12741/20

Господарський суд міста Києва у складі судді Зеленіної Н.І. , розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю Фасад Експо Плюс (43023, Волинська обл., м. Луцьк, вул. Конякіна, буд. 16А; код ЄДРПОУ 40149808)

до Товариства з обмеженою відповідальністю Альянс ДС (03151, м. Київ, вул. Ушинського, буд. 40; код ЄДРПОУ 41943974)

про стягнення 17 822, 00 грн,

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю Фасад Експо Плюс звернулось до Господарського суду міста Києва з позовною заявою до Товариства з обмеженою відповідальністю Альянс ДС про стягнення заборгованості у розмірі 17 822, 00 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем взятих на себе зобов`язань в частині сплати грошових коштів за отриманий товар.

В позовній заяві позивачем заявлено клопотання про розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження.

Відповідно до ч. ч. 3, 5 ст.12 ГПК України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні. Для цілей цього Кодексу малозначними справами є:

1) справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб;

2) справи незначної складності, визнані судом малозначними, крім справ, які підлягають розгляду лише за правилами загального позовного провадження, та справ, ціна позову в яких перевищує п`ятсот розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Статтею 247 ГПК України передбачено, що у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи. У порядку спрощеного позовного провадження може бути розглянута будь-яка інша справа, віднесена до юрисдикції господарського суду, за винятком справ, зазначених у частині четвертій цієї статті. При вирішенні питання про розгляд справи в порядку спрощеного або загального позовного провадження суд враховує:

1) ціну позову;

2) значення справи для сторін;

3) обраний позивачем спосіб захисту;

4) категорію та складність справи;

5) обсяг та характер доказів у справі, в тому числі чи потрібно у справі призначити експертизу, викликати свідків тощо;

6) кількість сторін та інших учасників справи;

7) чи становить розгляд справи значний суспільний інтерес;

8) думку сторін щодо необхідності розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження.

За правилами ст. 250 Кодексу, питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Відповідно до ч. 5 ст. 252 ГПК України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Розглянувши матеріали позовної заяви, Господарський суд дійшов висновку, що дану справу слід розглядати за правилами спрощеного позовного провадження, так як ціна спору не перевищує 100 розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб і справа не є складною.

З огляду на вищенаведене, враховуючи ціну позову, характер спірних правовідносин, предмет доказування, обсяг та характер доказів у справі, клопотання позивача про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 12, 234, 247, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд, -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити провадження у справі.

2. Визнати справу малозначною та здійснювати розгляд справи в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

3. Визначити відповідачу строк для подання заяви із запереченнями щодо розгляду справи в порядку спрощеного позовного провадження протягом 5 днів з дня вручення даної ухвали, для подання відзиву на позов - протягом 15 днів з дня вручення даної ухвали.

4. Встановити сторонам строк для подання відповіді на відзив (позивачем) та заперечень (відповідачем) (якщо такі будуть подані) не пізніше 28.09.2020 р.

5. Повідомити учасників справи, що під час дії карантину на території України (постанова Кабміну №211 від 11.03.2020 р. "Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19") подання заяв, клопотань, доказів тощо, а також ознайомлення з матеріалами справи, доцільно здійснювати засобами електронного зв`язку.

6. Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Інформацію по справі, що розглядається можна отримати на сторінці суду на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет за веб-адресою: http://ki.arbitr.gov.ua

Суддя Н.І. Зеленіна

Учасники процесу мають можливість отримувати процесуальні документи в електронному вигляді паралельно з документами у паперовому вигляді.

Для отримання процесуальних документів в електронному вигляді потрібно:

1. Зареєструватися в системі обміну електронними документами між судом та учасниками судового процесу (завести поштову скриньку електронного суду), розміщеній на офіційному веб-порталі судової влади України за адресою: mail.gov.ua.

2. Подати до суду заявку про отримання процесуальних документів в електронному вигляді, яку необхідно роздрукувати на офіційному веб-порталі судової влади України у вищевказаному розділі. Процесуальні документи у відповідній справі, що видані після дати подання вказаної Заявки до суду, будуть надходити в електронному вигляді на зареєстровану електронну адресу учасника судового процесу в домені mail.gov.ua, зазначену в Заявці.

Учасники справи можуть отримати інформацію щодо даної справи в мережі Інтернет за веб-адресою сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України - http://ki.arbitr.gov.ua/sud5011/gromadyanam/csz/

Дата ухвалення рішення28.08.2020
Оприлюднено31.08.2020

Судовий реєстр по справі —910/12741/20

Постанова від 06.03.2023

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Шапран В.В.

Ухвала від 27.12.2022

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Шапран В.В.

Рішення від 08.11.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 24.10.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 28.09.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 30.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 02.08.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 30.06.2022

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Ухвала від 13.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Зеленіна Н.І.

Постанова від 29.07.2021

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Сулім В.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні