Постанова
від 14.08.2007 по справі а17/225-07
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

А17/225-07

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

      01032, м. Київ, вул. Комінтерну, 16                                                     тел. 230-31-77

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

ПОСТАНОВА

14.08.07     о 10:35 год.                                                            Справа № А17/225-07

Господарський суд Київської області у складі судді В.Г. Сухового

Секретар судового засідання –Деркач Т.Г.;

за участю представників:

позивача:  Маційчук В.В.;

відповідача:   не з'явився.

розглянувши у відкритому судовому засіданні справу

За позовом  Білоцерківської об'єднаної державної податкової інспекції   

                      Київської області

до                  Приватного підприємства  “Аннето”

про                скасування (припинення) державної реєстрації

       СУТЬ СПОРУ:

       В господарський суд Київської області звернулася з позовом Білоцерківська об'єднана державна податкова інспекція Київської області (далі –Позивач) до Приватного підприємства  “Аннето” про скасування (припинення) державної реєстрації.

       Позивач обґрунтовує позов тим, що відповідачем порушено вимоги Закону України «Про систему оподаткування», зокрема, відповідач не звітує перед Білоцерківською об'єднаною державною податковою інспекцією більше року, зокрема,  останній звіт відповідачем було подано за 3 квартал 2005 року.  У зв'язку з цим просить скасувати (припинити) державну  реєстрацію юридичної особи –Приватного підприємства  “Аннето”.

Позивач подав заяву  від 14.08.2007 р. про уточнення позовних вимог, в якій він просить припинити юридичну особу - Приватне підприємства  “Аннето”.

         Відповідач свого представника в судове засідання не направив, про причини неявки суд не повідомив, витребувані документи суду не надав.

Про час і місце розгляду справи відповідач повідомлений належним чином ухвалою суду про відкриття провадження у справі від 18.06.2007р. та повісткою про виклик в судове засідання з відміткою “відправлено вих. №1467 від 22.06.2007р.” за адресою (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Гетьманська, 56), згідно з відомостями, шо зазначені в Свідоцтві про державну реєстрацію від 20.09.1999 року.

Зазначену ухвалу суду про відкриття провадження у справі, копію позовної заяви з додатками та повістку про виклик в судове засідання відділ поштового зв'язку повернув до суду з відміткою на конверті “за зазначеною адресою не проживає”.

Відповідно до п.4 Інформаційного листа Вищого господарського суду України “Про деякі питання практики застосування норм Господарського процесуального кодексу України, порушені у доповідних записках про роботу господарських судів у 2005 році” № 01-8/1228 від 02.06.2006, до повноважень господарських судів не віднесено установлення фактичного місцезнаходження юридичних осіб або місця проживання фізичних осіб - учасників судового процесу на час вчинення тих чи інших процесуальних дій. Тому примірники повідомлень про вручення рекомендованої кореспонденції, повернуті органами зв'язку з позначками "адресат вибув", "адресат відсутній" і т. п., з урахуванням конкретних обставин справи можуть вважатися належними доказами виконання господарським судом обов'язку щодо повідомлення учасників судового процесу про вчинення цим судом певних процесуальних дій.  

Отже, відповідач вважається належним чином повідомленим про час та місце розгляду справи в судовому  засіданні.

Відповідно до ст. 128 КАС України неприбуття  в  судове  засідання   без   поважних причин представника  сторони  або  третьої  особи,  або неповідомлення ним про  причини  неприбуття  не  є перешкодою для розгляду справи.

Розглянувши матеріали справи, заслухавши пояснення представника позивача, суд  

        в с т а н о в и в:

Приватне підприємства  “Аннето” зареєстровано відділом державної реєстрації Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради 20.09.1999 року, про що зроблено запис в журналі обліку реєстраційних справ за № 04055009Ю0010767.

Згідно довідки про взяття на облік платника податків від 08.05.2007 року за № 1228 Приватне підприємства  “Аннето” узяте на облік 20.09.1999 року за №0010767 у Білоцерківській об'єднаній державній податковій інспекції.

Відповідно до пунктів 1, 2 ст. 9 Закону України “Про систему оподаткування”, платники податків і зборів (обов'язкових платежів) зобов'язані вести бухгалтерський облік, складати звітність про фінансово-господарську діяльність і забезпечувати її зберігання у терміни, встановлені законами, а також подавати до державних податкових органів та інших державних органів відповідно до законів декларації, бухгалтерську звітність та інші документи і відомості, пов'язані з обчисленням і сплатою податків і зборів (обов'язкових платежів). В порушення зазначеної норми Приватне підприємства  “Аннето” не звітує перед Білоцерківською об'єднаною державною податковою інспекцією Київської області  з  4 кварталу 2005 року, про що позивач зазначив в позовній заяві.

Позивач у довідці № 30735 від 10.05.2007 року зазначив, що Приватне підприємства  “Аннето” станом на 10 травня 2007 року не має заборгованості за податками та платежами до бюджету.

Відповідно до підпункту 8.6 пункту 8 Інструкції про порядок обліку платників податків, затвердженої Наказом Державної податкової адміністрації України від 19.02.1998р. № 80  зареєстрованої в Міністерстві юстиції України 16.03.1998р. за №172/2612, якщо платник податків не має заборгованості перед бюджетом, та в разі неподання протягом одного року в органи державної податкової служби податкових декларацій, документів бухгалтерської звітності, керівник державної податкової служби приймає рішення про звернення до господарського суду з позовною заявою про скасування державної реєстрації такого платника податків.

Відповідно до Закону України «Про державну податкову службу в Україні»органи державної   податкової  служби  у  випадках,  в  межах компетенції та у порядку,  встановлених  законами  України,  мають право звертатися  у  передбачених  законом  випадках до судових органів із  заявою  (позовною  заявою)  про  скасування  державної реєстрації.

Згідно з частиною 2 ст. 38 Закону України «Про державну реєстрацію юридичних осіб та фізичних осіб –підприємців»підставами   для   постановлення   судового  рішення  щодо припинення  юридичної  особи,  що  не  пов'язано  з   банкрутством юридичної особи, зокрема, є неподання протягом  року  органам державної податкової служби податкових декларацій,  документів фінансової звітності відповідно до закону.

З огляду на вищевикладене, господарський суд приймає постанову суду про задоволення адміністративного позову.

Керуючись ст.ст. 128, 158, 160 –163, 167 КАС України, суд

ПОСТАНОВИВ:

1.          Задовольнити позов повністю.

2.          Припинити юридичну особу - Приватне підприємство “Аннето” (09100, Київська обл., м. Біла Церква, вул. Гетьманська, 56, код 30537091).

3.          Копію постанови надіслати відповідачу.

4.          Копію постанови у день набрання нею законної сили направити державному реєстратору відділу державної реєстрації Виконавчого комітету Білоцерківської міської ради (09100, м. Біла Церква, вул. Я. Мудрого, 19) для внесення до Єдиного державного реєстру запису про судове рішення.

Дана постанова набирає законної сили після закінчення 10-денного терміну на подання заяви про апеляційне оскарження/апеляційної скарги у разі їх не подання або після закінчення 20-денного терміну після подання заяви про апеляційне оскарження у випадку неподання апеляційної скарги або після закінчення апеляційного розгляду справи і залишення постанови без змін.

Дану постанову може бути оскаржено у 10-денний термін з дня складення у повному обсязі шляхом подачі заяви про апеляційне оскарження/апеляційної скарги або у 20-денний термін після подання у 10-денний термін заяви про її апеляційне оскарження шляхом подачі апеляційної скарги.

    Суддя:                                                                                  

Дата ухвалення рішення14.08.2007
Оприлюднено05.09.2007
Номер документу911938
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —а17/225-07

Постанова від 14.08.2007

Господарське

Господарський суд Київської області

Суховий В.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні