Ухвала
від 31.08.2020 по справі 920/887/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД СУМСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

про залишення позовної заяви без руху

м. Суми

31.08.2020 Справа № 920/887/20

Господарський суд Сумської області у складі головуючого судді Яковенка В.В., перевіривши матеріали позовної заяви б/н, б/д (вх.. № 2633 від 27.08.2020)

за позовом: фізичної особи-підприємця Колесова Володимира Олександровича ( АДРЕСА_1 , РНОКПП НОМЕР_1 )

до відповідача: комунального некомерційного підприємства Центральна амбулаторія загальної практики сімейної медицини Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області (42351, Сумська область, Сумський район, с. Верхня Сироватка, вул. Краснопільський шлях, 22В, код ЄДРПОУ 41789203)

про стягнення 239002,01 грн.,

ВСТАНОВИВ :

До господарського суду звернувся позивач з позовом, у якому просить суд стягнути з відповідача 239002,01 грн. заборгованості, з яких: 225368,42 грн. основний борг, 6828,65 інфляційні збитки, 6805,03 грн. 3% річних та судові витрати в сумі 3585,04 грн.

Відповідно до ч. 2 ст. 164 ГПК України позивач зобов`язаний додати до позовної заяви всі наявні в нього докази, що підтверджують обставини, на яких ґрунтуються позовні вимоги (якщо подаються письмові чи електронні докази позивач може додати до позовної заяви копії відповідних доказів).

Суд вважає за необхідне звернути увагу позивача, що відповідно до п.5.27 Уніфікованої системи організаційно-розпорядчої документації (ДСТУ 4163-2003) відмітка про засвідчення копії документа складається зі слів Згідно з оригіналом , назви, особистого підпису особи, яка засвідчує копію, її ініціалів та прізвища, дати засвідчення копії, засвідчуватись повинна кожна сторінка документу з відтиском печатки підприємства, установи, організації, іншої юридичної особи.

Позивачем до позовної заяви додані в якості письмових доказів документи, які не відповідають вимогам ст. 91 ГПК України, оскільки письмові докази подаються в оригіналі або в належним чином засвідченій копії, а позивачем додані до позовної заяви ксерокопії документів, які не можуть вважатися належними доказами.

Згідно з частиною першою статті 174 ГПК України суддя, встановивши, що позовну заяву подано без додержання вимог, викладених у статтях 162, 164, 172 ГПК України, протягом п`яти днів з дня надходження до суду позовної заяви постановляє ухвалу про залишення позовної заяви без руху.

Враховуючи зазначене, суд вважає за необхідне залишити позовну заяву ФОП Колесова В.О. без руху з наданням позивачу часу для усунення встановлених судом недоліків.

Також слід зазначити, що у поданій позовній заяві в якості третьої особи, зазначено Верхньосироватську сільську раду Сумського району Сумської області.

Частиною 1 статті 50 ГПК України визначено, що треті особи, які не заявляють самостійних вимог щодо предмета спору, можуть вступити у справу на стороні позивача або відповідача до закінчення підготовчого провадження у справі або до початку першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження, у разі коли рішення у справі може вплинути на їхні права або обов`язки щодо однієї із сторін; їх може бути залучено до участі у справі також за заявою до учасників справи.

Згідно з ч. 3 ст. 50 ГПК України у заявах про залучення третіх осіб і у заявах третіх осіб вступ у справу на стороні позивача або відповідача зазначається, на яких підставах третіх осіб належить залучити до участі у справі.

Відповідно до ч. 4 ст. 50 ГПК України про залучення третіх осіб до участі у справі суд постановляє ухвалу, в якій зазначає, на які права чи обов`язки такої особи та яким чином може вплинути рішення суду у справі.

Разом з тим, у позовній заяві позивач не заявляє клопотання про залучення такої особи до участі у справі, не вказує на стороні позивача або відповідача така особа має бути залучена до участі у справі судом, а також не вказує на які права чи обов`язки Верхньосироватської сільської ради Сумського району Сумської області та яким чином може вплинути рішення суду у даній справі.

Керуючись статтями 162, 164, 172, 174, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд

УХВАЛИВ:

1. Заяву фізичної особи-підприємця Колесова Володимира Олександровича залишити без руху.

2. Встановити фізичній особі-підприємцю Колесову Володимиру Олександровичу строк для усунення недоліків позовної заяви до 18.09.2019 , але не більше десяти днів з дня вручення ухвали про залишення позовної заяви без руху шляхом надання суду належним чином засвідчені копії документів доданих до позовної заяви.

3. Відповідно до частин третьої, четвертої статті 174 Господарського процесуального кодексу України, якщо позивач усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, вона вважається поданою у день первинного її подання до господарського суду та приймається до розгляду, про що суд постановляє ухвалу в порядку, встановленому статтею 176 Господарського процесуального кодексу України. Якщо позивач не усунув недоліки позовної заяви у строк, встановлений судом, заява вважається неподаною і повертається особі, що звернулася із позовною заявою.

4. Попередити позивача, якщо ухвала у справі надіслана за належною адресою, тобто повідомленою суду стороною та зазначеною в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб та фізичних осіб - підприємців, і не повернута підприємством зв`язку або повернута з посиланням на відсутність (вибуття) адресата, відмову від одержання, закінчення строку зберігання поштового відправлення тощо, то вважається, що адресат повідомлений про час і місце розгляду справи судом.

5. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання та оскарженню не підлягає.

Суддя В.В. Яковенко

СудГосподарський суд Сумської області
Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено01.09.2020
Номер документу91216981
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —920/887/20

Ухвала від 24.09.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

Ухвала від 31.08.2020

Господарське

Господарський суд Сумської області

Яковенко Василь Володимирович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні