Ухвала
від 31.08.2020 по справі 120/3708/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

31 серпня 2020 р. Справа № 120/3708/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Свентуха Віталія Михайловича, розглянувши в порядку письмового провадження заяву представника позивача про зміну розміру позовних вимог в адміністративній справі за позовом Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до Комунального некомерційного підприємства "Северинівська лікарня відновного лікування Вінницької обласної ради" про стягнення заборгованості,-

ВСТАНОВИВ:

до Вінницького окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області до Комунального некомерційного підприємства "Северинівська лікарня відновного лікування Вінницької обласної ради" про стягнення заборгованості.

Обґрунтовуючи позовні вимоги позивач зазначив, що відповідач має заборгованість із сплати фактичних витрат на виплату та доставку пільгових пенсій, яка не відшкодована в добровільному порядку у розмірі 56014,40 грн., що і стало підставою для звернення з цим позовом до суду.

Ухвалою від 31.07.2020 року відкрито провадження в адміністративній справі та призначено її до розгляду в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

17.08.2020 року на адресу суду від представника позивача надійшла заява про зміну розміру позовних вимог.

Обґрунтовуючи подану заяву представник позивача вказав, що за час розгляду справи в суді, відповідач не провів розрахунків за липень 2020 року в сумі 20004,46 грн. Відповідач 11.08.2020 року частково сплатив заборгованість в сумі 39110,64 грн., в зв`язку з чим заборгованість відповідача перед пенсійним фондом зменшилась до 36908,22 грн.

На підставі викладеного, керуючись статтею 47 КАС України, позивач змінює позовні вимоги та просить стягнути з відповідача 36908,22 грн. невідшкодованих Пенсійному фонду України фактичних виплат пенсії за віком на пільгових умовах, призначених відповідно до пунктів "б" - "з" статті 13 Закону України "Про пенсійне забезпечення".

Визначаючись щодо заяви про зміну розміру позовних вимог, суд виходить із наступного.

Відповідно до частини 1 статті 47 КАС України, позивач має право змінити предмет або підстави позову, збільшити або зменшити розмір позовних вимог шляхом подання письмової заяви до закінчення підготовчого засідання або не пізніше ніж за п`ять днів до першого судового засідання, якщо справа розглядається в порядку спрощеного позовного провадження.

Згідно із частиною 7 статті 47 КАС України, у разі подання будь-якої заяви, визначеної частиною першою або третьою цієї статті, до суду подаються докази направлення копії такої заяви та доданих до неї документів іншим учасникам справи. У разі неподання таких доказів суд не приймає до розгляду та повертає заявнику відповідну заяву, про що зазначає у судовому рішенні.

В даному випадку, заява подана позивачем з додержанням вимог процесуального закону та з дотриманням установленого законом строку. Разом із заявою про зміну розміру позовних вимог надано докази направлення її копій та доданих до неї документів іншим учасникам справи. Підстав для її повернення, що передбачені частиною 7 статтею 47 КАС України, судом не встановлено.

Враховуючи вищевикладене, а також беручи до уваги те, що заява подана з дотриманням порядку та строків визначених частиною 1, 7, статті 47 та частиною 2 статті 262 КАС України, суд дійшов висновку про наявність підстав для прийняття її до розгляду.

Керуючись статтями 47, 256, 262 КАС України суд,-

УХВАЛИВ:

Заяву Головного управління Пенсійного фонду України у Вінницькій області про зміну розміру позовних вимог прийняти до розгляду.

Копію даної ухвали направити особам, які беруть участь у справі.

Ухвала суду першої інстанції оскарженню не підлягає та набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Суддя Свентух Віталій Михайлович

Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено01.09.2020
Номер документу91217205
СудочинствоАдміністративне
Сутьстягнення заборгованості

Судовий реєстр по справі —120/3708/20-а

Рішення від 29.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Свентух Віталій Михайлович

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Свентух Віталій Михайлович

Ухвала від 31.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Свентух Віталій Михайлович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні