Ухвала
від 31.08.2020 по справі 280/760/19
КОРОСТИШІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ЖИТОМИРСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Коростишівський районний суд Житомирської області

Справа № 280/760/19

Провадження № 2/935/62/20

У Х В А Л А

Іменем України

про закриття провадження у справі

31 серпня 2020 року м.Коростишів

Коростишівський районний суд Житомирської області в складі:

головуючого судді - Янчук В.В.,

за участі секретаря судового засідання - Кумечко С.М.,

сторін:

позивача - ОСОБА_1 ,

представника позивача - ОСОБА_2

розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду в м.Коростишів цивільну справу за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Племзавод Коростишівський про розірвання договору оренди земельної ділянки ,-

В С Т А Н О В И В :

Позивач ОСОБА_1 звернулась до суду з позовом до відповіда Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю ( надалі відповідач, СТОВ Племзавод Коростишівський ) про розірвання договору оренди земельної ділянки .

23 березня 2020 р. ухвалою Коростишівського районного суду Житомирської області було закрито підготовче провадження по даній справі та призначено справу до судового розгляду по суті.

В судовому засіданні позивач ОСОБА_1 та її представник ОСОБА_2 подали заяву про відмову від позову, наслідки такої відмови позивачу зрозумілі, а тому просили суд закрити провадження по справі.

Відповідач - СТОВ Племзавод Коростишівський в судове засідання свого представника не направили, про час та місце розгляду справи повідомлялись належним чином. В матеріалах справи міститься заява про розгляд справи у відсутність їх представника.

Суд, розглянувши подану заяву про відмову від позову, вислухавши позивача та представника, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява позивача про відмову від позову та закриття провадження у справі підлягає задоволенню в повному обсязі, виходячи з наступного.

Згідно із ч. 3 ст. 13 ЦПК України учасник справи розпоряджається своїми правами щодо предмета спору на власний розсуд.

Відповідно до ч. ч. 1, 3 ст. 206 ЦПК України позивач може відмовитися від позову, а відповідач - визнати позов на будь-якій стадії провадження у справі, зазначивши про це в заяві по суті справи або в окремій письмовій заяві. До ухвалення судового рішення у зв`язку з відмовою позивача від позову або визнанням позову відповідачем суд роз`яснює сторонам наслідки відповідних процесуальних дій, перевіряє, чи не обмежений представник відповідної сторони у повноваженнях на їх вчинення. У разі відмови позивача від позову суд постановляє ухвалу про закриття провадження у справі.

Згідно п. 4 ч. 1 ст. 255 ЦПК України , суд своєю ухвалою закриває провадження у справі, якщо позивач відмовився від позову і відмова прийнята судом.

Згідно ч. 2 ст. 256 ЦПК України , у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається. Наявність ухвали про закриття провадження у зв`язку з прийняттям відмови позивача від позову не позбавляє відповідача в цій справі права на звернення до суду за вирішенням цього спору.

Суд переконався, що процесуальні наслідки відмови від позову позивачу, які роз`яснені в судовому засіданні відомі та зрозумілі. Підстав для відмови у прийнятті заяви позивача про відмову від позову не встановлено. Враховуючи викладене, суд вважає за можливе прийняти відмову позивача від позову та закрити провадження у справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Племзавод Коростишівський про розірвання договору оренди земельної ділянки.

Керуючись ст. ст. 13, 206 , 255 , 256 , 260 , 261 ЦПК України , суд -

ПОСТАНОВИВ:

Заяву ОСОБА_1 про відмову від позову та закриття провадження по справі - задовольнити.

Прийняти відмову позивача ОСОБА_1 від позову до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Племзавод Коростишівський про розірвання договору оренди земельної ділянки.

Провадження у цивільній справі за позовом ОСОБА_1 до Сільськогосподарського товариства з обмеженою відповідальністю Племзавод Коростишівський про розірвання договору оренди земельної ділянки закрити у зв`язку з відмовою позивача від позову.

Роз`яснити позивачу, що у разі закриття провадження у справі повторне звернення до суду з приводу спору між тими самими сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Житомирського апеляційного суду через Коростишівський районний суд Житомирської області.

У разі якщо ухвалу було постановлено без участі особи, яка її оскаржує, апеляційна скарга подається протягом п`ятнадцяти днів з дня отримання копії ухвали.

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст ухвали суду складено 31 серпня 2020 року.

Суддя В.В.Янчук.

Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено02.09.2020
Номер документу91220442
СудочинствоЦивільне
Сутьрозірвання договору оренди земельної ділянки

Судовий реєстр по справі —280/760/19

Постанова від 20.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Ухвала від 19.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 31.08.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 23.03.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Ухвала від 10.02.2020

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Желтобрюх І.Л.

Ухвала від 09.01.2020

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

Постанова від 26.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Постанова від 26.12.2019

Адміністративне

Третій апеляційний адміністративний суд

Семененко Я.В.

Ухвала від 17.12.2019

Цивільне

Коростишівський районний суд Житомирської області

Янчук В. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні