Ухвала
від 31.08.2020 по справі 640/19919/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

про повернення заяви про забезпечення позову

31 серпня 2020 року м. Київ № 640/19919/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Аблов Є.В., розглянувши позовну заяву і додані до неї матеріали

за позовомОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 доДепартаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) провизнання протиправною бездіяльності та скасування реєстрації Декларації про початок виконання будівельних робіт, У С Т А Н О В И В:

ОСОБА_1 (далі по тексту - позивач 1, ОСОБА_1 ), ОСОБА_2 (далі по тексту - позивач 2, ОСОБА_2 ) та ОСОБА_3 (далі по тексту - позивач 3, ОСОБА_3 ) звернулися до Окружного адміністративного суду міста Києва з адміністративним позовом до Департаменту з питань державного архітектурно-будівельного контролю міста Києва виконавчого органу Київської міської ради (Київської міської державної адміністрації) (далі по тексту - відповідач, Департамент), в якому просять:

визнати протиправною бездіяльність відповідача в частині не скасування реєстрації декларації про початок виконання будівельних робіт "Будівництво зблокованого житлового 3-х квартирного будинку, господарських будівель та споруд" на АДРЕСА_1 КВ 083160811580 від 21.03.2016 при реєстрації повідомлення про внесення змін даних у декларацію про початок виконання будівельних робіт "Будівництво зблокованого житлового 3-х квартирного будинку, господарських будівель та споруд на АДРЕСА_2 ";

скасувати реєстрацію декларації про початок виконання будівельних робіт "Будівництво зблокованого житлового 3-х квартирного будинку, господарських будівель та споруд" на АДРЕСА_1 КВ 083160811580 від 21.03.2016 та відповідного повідомлення про внесення змін даних у декларацію про початок виконання будівельних робіт "Будівництво зблокованого житлового 3-х квартирного будинку, господарських будівель та споруд" на АДРЕСА_2 та припини право на виконання будівельних робіт, що здійснюється на підставі зазначеної декларації.

Разом з адміністративним позовом, позивачами подано заяву про забезпечення позову шляхом заборони проведення будівельних робітна земельній ділянці за кадастровим номером №8000000000:79:211:0007 до прийняття рішення Окружним адміністративним судом міста Києва.

Обґрунтовуючи подану заяву, позивачі вказують на те, що у разі, якщо зазначена земельна ділянка буде забудована, право позивачів буде порушено і не буде можливості реалізувати судовий захист.

Вирішуючи наявність підстав для розгляду заяви про забезпечення позову, суд зазначає наступне.

Суд, відповідно до вимог Кодексу адміністративного судочинства України після одержання заяви про забезпечення адміністративного позову з`ясовує чи відповідає вказана заява вимогам статей 152, 153 Кодексу адміністративного судочинства України.

Відповідно до статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України, визначено зміст і форма заяви про забезпечення позову. Так, заява про забезпечення позову подається в письмовій формі і повинна містити, зокрема: предмет позову та обґрунтування необхідності забезпечення позову; захід забезпечення позову, який належить застосувати, з обґрунтуванням його необхідності; інші відомості, потрібні для забезпечення позову.

Частиною четвертою статті 152 Кодексу адміністративного судочинства України передбачено, що до заяви додаються документи, що підтверджують сплату судового збору у встановлених порядку і розмірі.

Заява про забезпечення позову є об`єктом справляння судового збору та на яку розповсюджуються норми Закону України Про судовий збір .

Згідно абзацу 1 частини першої статті 3 Закону України Про судовий збір судовий збір справляється за подання до суду позовної заяви та іншої заяви, передбаченої процесуальним законодавством.

Відповідно до частини третьої статті 4 Закону України Про судовий збір за подання заяви про забезпечення доказів або позову ставка судового збору складає 0,3 розміру прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Між тим, нормами статті 7 Закону України Про судовий збір передбачено у разі подання позову одночасно кількома позивачами до одного або кількох відповідачів, судовий збір сплачується кожним позивачем окремим платіжним документом у розмірах, установлених статтею 4 цього Закону за подання позову немайнового характеру.

Отже, за подання заяви про забезпечення позову у відповідності до положень Закону України Про судовий збір необхідно сплатити судовий збір кожним заявником у розмірі 630,60 грн.

Разом із заявою про забезпечення позову подано квитанцію про сплату судового збору ОСОБА_1 , тобто судовий збір за подання даної заяви сплачено лише одним заявником.

Відповідно до частини сьомої статті 154 КАС України суд, встановивши, що заяву про забезпечення позову подано без додержання вимог статті 152 цього Кодексу, повертає її заявнику без розгляду, про що постановляє ухвалу.

З огляду на вищевикладене суд дійшов висновку, про повернення позивачу заяви про забезпечення позову без розгляду.

Окрім того, із заявлених у заяві вимог, суд позбавлений можливості виокремити ті заходи забезпечення позову, які належить застосувати щодо кожного із позивачів та розглянути заяву в частині одного із заявників.

Більш того, процесуальним законом не передбачено повернення заяви про забезпечення позову в частині заявлених вимог.

Керуючись статтями 152, 153, 154, 241, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва, -

У Х В А Л И В:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 та ОСОБА_3 про забезпечення адміністративного позову повернути заявнику без розгляду.

Ухвала суду набирає законної сили відповідно до статті 256 Кодексу адміністративного судочинства України та може бути оскаржена в порядку та у строки, встановлені статтями 295 та 297 Кодексу адміністративного судочинства України.

Суддя Є.В. Аблов

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено02.09.2020
Номер документу91224095
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/19919/20

Ухвала від 02.03.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Григорович П.О.

Ухвала від 25.01.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 23.12.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 23.11.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 17.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Аблов Є.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні