Ухвала
від 31.08.2020 по справі 499/741/20
ІВАНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Іванівський районний суд Одеської області

Справа № 499/741/20

Провадження № 2-а/499/5/20

У Х В А Л А

про відкриття провадження у справі

31 серпня 2020 року смт.Іванівка

Суддя Іванівського районного суду Одеської області Кравчук О.О. розглянувши адміністративну справу за позовною заявою ОСОБА_1 до адміністративної комісії при виконкомі Іванівської селищної ради, інспектора з благоустрою Іванівської селищної ради Званчука Ігоря Петровича про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності,

В С Т А Н О В И В:

1.Суть питання, що вирішується ухвалою таке.

20 серпня 2020 року ОСОБА_1 (далі - також позивач) подав до суду позовну заяву до Іванівської селищної ради Одеської області в якій просив скасувати постанову інспектора з благоустрою Іванівської селищної ради Званчука І.П. №9 від 15 липня 2020 року (далі - також постанова №9), відповідно до якої позивача притягнуто до адміністративної відповідальності, та накладено адміністративне стягнення у виді штрафу в розмірі 1190 гривень за вчинення адміністративного правопорушення передбаченого статтею 152 Кодексу України про адміністративні правопорушення (далі - також КУпАП).

Ухвалою судді від 25 серпня 2020 року позовна заява була залишена без руху, як така, що подана позивачем без урахування вимог статей 160, 161 Кодексу адміністративного судочинства України (далі - також КАС).

26 серпня 2020 року позивач подав до суду відповідну заяву про усунення недоліків з доданими документами та позовну заяву зі змінами, чим виконав у встановлений строк вимоги статей 160, 161 ЦПК.

За новим текстом позовної заяви, позивач звернувся до адміністративної комісії при виконкомі Іванівської селищної ради (далі - також відповідач 1), інспектора з благоустрою Іванівської селищної ради Званчука Ігоря Петровича (далі - також відповідач 2) та просить скасувати постанову №9.

Тому, позовну заяву слід вважати поданою в день первісного її подання до суду.

Суд вирішує питання щодо відкриття провадження по справі.

2. Мотиви, з яких суд дійшов висновків, і закону, яким керувався суд, постановляючи ухвалу такі.

Позовна заява подана і оформлена відповідно до вимог статей 160, 161 КАС.

З огляду на предмет спору викладеного позивачем у позовній заяві, розгляд справи за позовною заявою підлягає вирішення за предметною, суб`єктивною, інстанційною, територіальною юрисдикції Іванівським районним судом Одеської області.

Підстави для повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження відсутні, тому суд у порядку, передбаченому частиною 8 статті 171 КАС відкриває провадження протягом п`яти днів з дня надходження до адміністративного суду заяви про усунення недоліків позовної заяви у разі залишення позовної заяви без руху.

Позовну заяву подано у строк установлений законом, підстави для визнання причин пропуску строку звернення до суду є поважними.

Суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи (частина 4 статті 9 КАС).

Процесуальні строки - це встановлені законом або судом строки, у межах яких вчиняються процесуальні дії. Процесуальні строки встановлюються законом, а якщо такі строки законом не визначені - встановлюються судом (частина 1 статті 118 КАС).

Суд має встановлювати розумні строки для вчинення процесуальних дій. Строк є розумним, якщо він передбачає час, достатній, з урахуванням обставин справи, для вчинення процесуальної дії, та відповідає завданню адміністративного судочинства (частина 1, 2 статті 119 КАС).

Положеннями параграфу 2 глави 11 розділу II КАС передбачають, що позови з приводу рішення, дій або бездіяльності суб`єктів владних повноважень щодо притягнення до адміністративної відповідальності віднесеного до категорії термінових справ.

У справах, визначених статтями 273-277, 280-283, 285-289 цього Кодексу, заявами по суті справи є позовна заява та відзив на позовну заяву (відзив). Копії позовної заяви та доданих до неї документів направляються відповідачу й іншим учасникам справи на офіційну електронну адресу, а за її відсутності - електронною поштою, якщо така відома суду, або надаються для ознайомлення в судовому засіданні (частина 1, 2 статті 269 КАС).

Адміністративна справа з приводу рішень, дій чи бездіяльності суб`єктів владних повноважень у справах про притягнення до адміністративної відповідальності вирішується місцевими загальними судами як адміністративними судами протягом десяти днів з дня відкриття провадження у справі (частина 1 статті 286 КАС).

Зважаючи, що статтями 269, 286 КАС не встановлений строк для подання до суду відзиву на позовну заяву, виходячи з приписів частини 1 статті 118, частини 1, 2 статті 119 КАС, суд встановлює відповідачу розумний строк для вчинення відповідних процесуальних дій.

З огляду на зазначене, позовну заяву слід прийняти до розгляду та відкрити провадження у справі, й призначити судове засідання з розгляду справи по суті з урахуванням приписів частини 1 статті 286 КАС.

Керуючись статтями 171, 248, 286 КАС,

П О С Т А Н О В И В:

1. Прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі за позовною заявою ОСОБА_1 до адміністративної комісії при виконкомі Іванівської селищної ради, інспектора з благоустрою Іванівської селищної ради Званчука Ігоря Петровича про скасування постанови про притягнення до адміністративної відповідальності.

2. Розгляд справи проводити в порядку особливого провадження розгляду окремих категорій термінових адміністративних справ з викликом сторін.

3. Продовжити підготовку справи до розгляду та вчинити такі процесуальні дії:

- невідкладно надіслати учасникам ухвалу про відкриття провадження у справі , а відповідачу також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів;

- учасникам справи повідомляється, що судове засідання для розгляду справи по суті відбудеться об 10 годині 00 хвилин 09 вересня 2020 року в залі Іванівського районного суду Одеської області, який розташований в будинку 81 а по вулиці Центральна, селища Іванівка, Іванівського району Одеської області;

- відповідачам роз`ясняється право надіслати до суду: відзив на позовну заяву, який подається з додержанням вимог статті 162 КАС, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову, у строк протягом чотирьох днів із дня вручення ухвали про відкриття провадження у справі;

- відповідачам роз`ясняється, з урахуванням приписів частини 3, 4 статті 162 КАС копія відзиву, та доданих до нього документів іншим учасникам справи повинна бути надіслана (надана) одночасно з надісланням (наданням) відзиву, до суду та до відзиву, додаються підтверджуючі документи їх надіслання (надання) і доданих до нього доказів іншим учасникам справи, а у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд має право вирішити спір за наявними матеріалами справи;

- зобов`язати відповідачів надати до суду в термін до 07 вересня 2020 року належним чином засвідчених копій матеріалів, що стали підставою для винесення постанови №9 від 15 липня 2020 року, відповідно до якої позивача притягнуто до адміністративної відповідальності;

- учасникам справи роз`ясняється, що вони зобов`язані подати до суду усі наявні, належні, допустимі, достовірні, достатні докази;

- учасникам справи повідомляється про можливість отримання інформації щодо справи на офіційному веб-порталі в мережі Інтернет Судова влада України за веб-адресою: http://iv.od.court.gov.ua/sud1509/ із зазначенням індивідуального номеру провадження.

4. Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та оскарженню не підлягає.

СуддяО. О. Кравчук

СудІванівський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення31.08.2020
Оприлюднено02.09.2020
Номер документу91225134
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —499/741/20

Рішення від 04.11.2020

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Кравчук О. О.

Рішення від 04.11.2020

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Кравчук О. О.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Кравчук О. О.

Ухвала від 25.08.2020

Адміністративне

Іванівський районний суд Одеської області

Кравчук О. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні