Ухвала
від 01.09.2020 по справі 909/724/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ІВАНО-ФРАНКІВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 909/724/20

УХВАЛА

про відкриття провадження у справі

01.09.2020 м. Івано-Франківськ

Господарський суд Івано-Франківської області у складі:

судді Рочняк О. В.

розглянувши матеріали позовної заяви Товариства з обмеженою відповідальністю "АГ-БАГ-Україна" (вх.№ 12394/20 від 25.08.20)

вул. Київська, буд. 4,м. Яготин,Київська область,07700

до відповідача: Фермерське господарство "Персей Агро"

Калуське шосе, буд. 2А,с.Угринів,Тисменицький район, Івано-Франківська область,77423

про стягнення заборгованості в сумі 37 461 грн 07 коп.

без повідомлення (виклику) учасників справи

ВСТАНОВИВ: Товариство з обмеженою відповідальністю "АГ-БАГ-Україна" звернулося до Господарського суду Івано-Франківської області з позовною заявою до Фермерського господарства "Персей Агро" про стягнення заборгованості за договором поставки в сумі 37461 грн 07 коп., з яких: 30 544 грн 37 коп. основна заборгованість, 807 грн 83 коп пеня, 6108 грн 87 коп. - штраф.

Відповідно до ч.1 ст.176 Господарського процесуального кодексу України за відсутності підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви чи відмови у відкритті провадження суд відкриває провадження у справі протягом п`яти днів з дня надходження позовної заяви або заяви про усунення недоліків, поданої в порядку, передбаченою статтею 174 цього кодексу.

Згідно з частинами 1 та 3 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, господарське судочинство здійснюється за правилами, передбаченими цим Кодексом, у порядку: наказного провадження; позовного провадження (загального або спрощеного).

За приписами частини 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України в порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Пунктом 1 частини 5 статті 12 Господарського процесуального кодексу України визначено, що малозначними справами є справи, у яких ціна позову не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб.

Враховуючи ціну позову дана справа є малозначною.

Приписами частини 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України встановлено, що суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше. За клопотанням однієї із сторін або з власної ініціативи суду розгляд справи проводиться в судовому засіданні з повідомленням (викликом) сторін.

Якщо для розгляду справи у порядку спрощеного позовного провадження відповідно до цього Кодексу судове засідання не проводиться, процесуальні дії, строк вчинення яких відповідно до цього Кодексу обмежений першим судовим засіданням у справі, можуть вчинятися протягом тридцяти днів з дня відкриття провадження у справі.

Підготовче засідання при розгляді справи у порядку спрощеного провадження не проводиться.

Розглянувши матеріали позовної заяви, суд визнав їх достатніми для прийняття позовної заяви до розгляду, відкриття провадження у справі та враховуючи характер спірних правовідносин, предмет, підстави позову і обраний позивачем спосіб захисту, ціну позову, яка складає 37 461грн 07 коп., дійшов висновку про розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Керуючись статтями 12, 176, 234, 235, 247, 249, 251, 252 Господарського процесуального кодексу України, суд

ПОСТАНОВИВ:

прийняти позовну заяву до розгляду та відкрити провадження у справі.

Здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) сторін.

Встановити відповідачу строк у 15 (п`ятнадцять) календарних днів з моменту отримання цієї ухвали для на дання суду відзиву на позов.

Встановити позивачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з моменту отримання відзиву на позов для надання суду відповіді на відзив.

Встановити відповідачу строк у 5 (п`ять) календарних днів з моменту отримання відповіді на відзив для надання суду заперечення.

Відзив, відповідь на відзив та заперечення мають відповідати вимогам ст.165 ГПК України.

У разі наявності у сторін заперечень проти розгляду справи без повідомлення (виклику) сторін, подати суду відповідну обґрунтовану заяву (клопотання) протягом п`яти днів з дня вручення даної ухвали.

Заяви та клопотання, які подаються до суду, повинні відповідати статтям 169-170 ГПК України.

Учасники справи подають докази суду у відповідності до ст.80 ГПК України.

Докази, не подані у встановлений законом або судом строк, до розгляду судом не приймаються, крім випадку, коли особа, яка їх подає, обґрунтувала неможливість їх подання у вказаний строк з причин, що не залежали від неї.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі Судова влада України, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі: http://court.gov.ua/fair/sud5010/Веб-адреса Єдиного державного реєстру судових рішень: http://reyestr.court.gov.ua/Веб-адреса Господарського суду Івано-Франківської області: http://if.arbitr.gov.ua/sud5010/ e-mail суду: inbox@if.arbitr.gov.ua. Інформація за тел.: (0342) 55-94-88

Учасники справи можуть отримувати процесуальні документи в електронному вигляді. Для цього необхідно зареєструватись в системі, розміщеній на офіційному веб-порталі "Судова влада України" (https://e-court.mail.gov.ua/?_task=login&_action=plugin.registration_rules) та подати до суду заявку для отримання процесуальних документів в електронному вигляді.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею та не підлягає оскарженню окремо від рішення суду.

Ухвала підписана 01.09.2020.

Суддя О.В. Рочняк

Дата ухвалення рішення01.09.2020
Оприлюднено02.09.2020

Судовий реєстр по справі —909/724/20

Рішення від 20.11.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

Ухвала від 01.09.2020

Господарське

Господарський суд Івано-Франківської області

Рочняк О. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні