Рішення
від 03.09.2020 по справі 931/564/20
ЛОКАЧИНСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ВОЛИНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 931/564/20

Провадження № 2-о/931/23/20

РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 вересня 2020 року смт Локачі

Локачинський районний суд Волинської області

у складі: головуючого - судді Кідиби Т.О.,

за участю: секретаря - Гупалик А.С.,

заявника - ОСОБА_1 ,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в селищі Локачах цивільну справу за заявою ОСОБА_1 , заінтересована особа: Привітненська сільська рада Локачинського району Волинської області про встановлення факту родинних відносин,

в с т а н о в и в:

29 липня 2020 року заявник ОСОБА_1 звернулась до суду з заявою, заінтересована особа: Привітненська сільська рада Локачинського району Волинської області про встановлення факту родинних відносин.

Свої вимоги обгрунтовує тим, що ІНФОРМАЦІЯ_1 померла її троюрідна баба - ОСОБА_2 , і з цього дня відкрилась спадщина на її майно, зокрема, на право на земельну частку (пай) розміром 3,35 в умовних кадастрових гектарах, що розташована на території Привітненської сільської ради Локачинського району Волинської області.

24 липня 2020 року на підставі поданої ОСОБА_1 заяви про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину у приватного нотаріуса Локачинського районного нотаріального округу була заведена спадкова справа № 184/2020.

Звернувшись до приватного нотаріуса Локачинського районного нотаріального округу із заявою про видачу свідоцтва про право на спадщину за законом, заявнику було відмовлено у видачі вказаного свідоцтва у зв`язку з відсутністю відповідних документів, які б підтверджували родинні відносини із спадкодавцем, зокрема, те, що ОСОБА_2 є троюрідною бабою ОСОБА_1 .

Просить встановити факт родинних відносин, а саме: те, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Білопіль Локачинського району Волинської області є троюрідною бабою ОСОБА_1 .

Заявник у судовому засіданні заяву підтримала повністю з підстав, зазначених у ній.

Представник заінтересованої особи - Привітненської сільської ради Локачинського району Волинської області 03 вересня 2020 року через канцелярію суду подав письмову заяву про розгляд справи без його участі.

Враховуючи вимоги ч.1 ст. 223 ЦПК України, суд дійшов висновку про можливість розгляду справи за відсутності представника заінтересованої особи.

Заслухавши пояснення заявника, показання свідків ОСОБА_3 , ОСОБА_4 , дослідивши та оцінивши наявні у справі докази в їх сукупності, суд дійшов висновку, що заява підставна та підлягає до задоволення. При цьому суд виходить з наступного.

Судом встановлено, що ОСОБА_2 померла ІНФОРМАЦІЯ_1 , що підтверджується копією повного витягу з Державного реєстру актів цивільного стану громадян щодо актового запису про смерть № 00027167959 від 24 липня 2020 року (а.с. 7).

Після її смерті залишилось спадкове майно, зокрема, право на земельну частку (пай) у розмірі 3,35 в умовних кадастрових гектарах, що підтверджується довідкою Привітненської сільської ради Локачинського району Волинської області № 588 від 06 липня 2020 року (а.с. 8).

24 липня 2020 року на підставі поданої ОСОБА_1 заяви про прийняття спадщини та видачу свідоцтва про право на спадщину у приватного нотаріуса Локачинського районного нотаріального округу Дильного І.Г. була заведена спадкова справа № 184/2020 до майна померлої ОСОБА_2 .

У заяві від 24 липня 2020 року заявник просить видати їй свідоцтво про право на спадщину за законом на земельну частку (пай) у розмірі 3,35 в умовних кадастрових гектарах, що розташована на території Привітненської сільської ради Локачинського району Волинської області. Однак, у видачі вказаного свідоцтва їй відмовлено, зокрема, у зв`язку з тим, що нею не було подано відповідних документів, які б підтверджували родинні відносини із спадкодавцем, а саме те, що ОСОБА_2 є троюрідною бабою ОСОБА_1 . Вказане підтверджується постановою про відмову у вчиненні нотаріальної дії від 28 липня 2020 року (а.с. 9).

Разом з тим, факт родинних відносин заявника ОСОБА_1 та спадкодавця ОСОБА_2 підтвердили у судовому засіданні свідки ОСОБА_3 та ОСОБА_4 , які пояснили, що знала за життя ОСОБА_2 , остання є двоюрідною сестрою рідної баби заявника, проживала разом з нею, баба заявника доглядала її до смерті та провела її поховання. Свідки підтвердили, що ОСОБА_2 є троюрідною бабою ОСОБА_1 .

Відповідно до п.1 ч.1 ст. 315 Цивільного процесуального кодексу України (далі - ЦПК України) суд розглядає справи про встановлення факту родинних відносин між фізичними особами.

Встановлення того факту, що ОСОБА_2 є троюрідною бабою ОСОБА_1 , має юридичне значення, оскільки необхідне заявнику як спадкоємцю за законом для оформлення спадщини.

Враховуючи викладене, суд вважає, що заява ОСОБА_1 є підставною та підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 10, 13, 77, 263-265, 293, 315, 319 ЦПК України, суд

у х в а л и в:

Заяву задовольнити повністю.

Встановити факт родинних відносин, а саме: те, що ОСОБА_2 , яка померла ІНФОРМАЦІЯ_1 у с. Білопіль Локачинського району Волинської області є троюрідною бабою ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Рішення може бути оскаржене в апеляційному порядку до Волинського апеляційного суду через Локачинський районний суд шляхом подачі апеляційної скарги в 30 - денний строк з дня його проголошення.

Учасник справи, якому рішення суду не було вручено у день його проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження - якщо апеляційна скарга подана протягом тридцяти днів з дня вручення йому відповідного рішення суду.

Заявник: ОСОБА_1 , адреса місця проживання: АДРЕСА_1 , реєстраційний номер облікової картки платника податків - НОМЕР_1 .

Заінтересована особа: Привітненська сільська рада Локачинського району Волинської області, адреса місцезнаходження: 45543, с. Привітне, вул. Центральна, 73 Локачинського району Волинської області, код ЄДРПОУ - 04332130.

Суддя Локачинського районного суду Т.О. Кідиба

Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено04.09.2020
Номер документу91293055
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —931/564/20

Рішення від 03.09.2020

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

Ухвала від 03.08.2020

Цивільне

Локачинський районний суд Волинської області

Кідиба Т. О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні