Ухвала
від 02.09.2020 по справі 120/2676/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

02 вересня 2020 р. Справа № 120/2676/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Поліщук Ірини Миколаївни, розглянувши в письмовому провадженні клопотання представника позивача про відмову від позову у справі за позовом Казенного науково-виробничого об`єднання "Форт" МВС України до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Казенного науково-виробничого об`єднання "Форт" МВС України до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення.

27.08.2020 представником позивача подано заяву про відмову від позову, в якій він просить суд закрити провадження у даній справі у зв`язку зі зміною обставин та сплатою штрафних санкцій в повному обсязі. У поданій заяві представник позивача також просить суд повернути Казенному науково-виробничому об`єднанню "Форт" МВС України п`ятдесят відсотків сплаченого судового збору. Розгляд заяви просив здійснювати в порядку письмового провадження.

В судове засідання 02.09.2020 представник відповідача не прибув, натомість подав заяву про розгляд заявленого представником позивача клопотання в порядку письмового провадження.

З урахуванням викладеного, керуючись положеннями частини 3 статті 194 КАС України, на думку суду, наявні підстави для розгляду поданої представником позивача заяви в порядку письмового провадження.

Визначаючись щодо наявності підстав для закриття провадження у даній справі, суд виходив із наступного.

Положеннями п. 3 ч. 3 ст. 44 КАС України визначено, що учасники справи мають право подавати заяви та клопотання.

Згідно із положенням п. 2 ч. 1 ст. 238 КАС України, суд закриває провадження у справі якщо позивач відмовився від позову і відмову прийнято судом.

Положення цієї норми, відповідно до принципу диспозитивності (ч. 3 ст. 9 КАС України), передбачає право заявника розпоряджатися своїми вимогами на свій розсуд. Отже, підстави для відмови у задоволенні поданої заяви законодавством не передбачені, оскільки це є безумовним правом особи, яка звернулася до суду.

З огляду на вище викладене, суд приходить до висновку про наявність підстав для прийняття відмови позивача від позову та закриття провадження у даній справі.

Крім того, положеннями ч. 2 ст. 238 КАС України визначено, що про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Відповідно до ч. 1 ст. 142 КАС України, у разі вирішення справи шляхом примирення, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу п`ятдесяти відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

В даному ж випадку, позивач відмовився від позову ще до початку розгляду даної справи по суті, а тому з огляду на наведені вище положення КАС України, суд приходить до висновку про наявність підстав для повернення Казенному науково-виробничому об`єднанню "Форт" МВС України п`ятдесяти відсотків суми сплаченого судового збору, що становить 1254,33 грн.

Керуючись ст.ст. 142, 238, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

Прийняти відмову представника Казенного науково-виробничого об`єднання "Форт" МВС України від позову.

Провадження у даній справі за позовом Казенного науково-виробничого об`єднання "Форт" МВС України до Офісу великих платників податків Державної податкової служби про визнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення, - закрити.

Повернути Казенному науково-виробничому об`єднанню "Форт" МВС України (код ЄДРПОУ 01199251) сплачений судовий збір в сумі 1254 (одна тисяча двісті п`ятдесят чотири) гривні 33 копійки з Державного бюджету України.

Ухвала суду першої інстанції набирає законної сили в порядку, визначеному ст. 256 КАС України.

Відповідно до ст. 295 КАС України, апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Якщо в судовому засіданні було оголошено лише вступну та резолютивну частини ухвали суду, або розгляду справи в порядку письмового провадження, зазначений строк обчислюється з дня складення повного судового рішення.

Учасник справи, якому повне рішення або ухвала суду не були вручені у день його (її) проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження ухвали суду - якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому відповідної ухвали суду.

Суддя Поліщук Ірина Миколаївна

Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91295988
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —120/2676/20-а

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 22.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 20.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 17.07.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

Ухвала від 23.06.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Поліщук Ірина Миколаївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні