Ухвала
від 04.09.2020 по справі 464/4166/20
СИХІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЛЬВОВА

Справа №464/4166/20

пр № 2/464/1263/20

У Х В А Л А

04 вересня 2020 року м.Львів

Сихівський районний суд м.Львова в складі головуючого судді Сабари Л.В., за участю секретаря судового засідання Захарчук О.Ю., позивача ОСОБА_1 , представників відповідача ОСОБА_2 , Бернюги А.В.,розглянувши у відкритому судовому засіданні в залі суду м.Львова цивільну справу за позовом заяви ОСОБА_3 до Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер та Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, третя особа Департамент охорони здоров`я Львівської обласної державної адміністрації про поновлення на роботі на посаді лікаря фтизіатра КЗ ЛОР Львівський обласний протитуберкульозний диспансер , та стягнення з КЗ ЛОР Львівськийобласний протитуберкульозний диспансер середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 01 липня 2020 року до дня поновлення на роботі, -

в с т а н о в и в:

Позивач ОСОБА_3 звернувся до суду з позовом до Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер , та Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору Департамент охорони здоров`я Львівської обласної державної адміністрації, про поновлення на роботі на посаді лікаря фтизіатра КЗ ЛОР Львівський обласний протитуберкульозний диспансер , та стягнення з КЗ ЛОР Львівськийобласний протитуберкульозний диспансер середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 01 липня 2020 року до дня поновлення на роботі.

Ухвалою суду від 13.08.2020 у справі відкрито спрощене позовне провадження.

В залі судового засідання представником відповідача Управління майном спільної власності Львівської обласної ради долучено витяг із Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, до якого 27.07.2020 внесено запис про припинення юридичної особи Комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер у зв`язку із реорганізацією, та правонаступником якого являється Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр .

Позивачем ОСОБА_3 заявлено клопотання про залучення співвідповідачем Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр , що розташований за адресою 79066, м.Львів, вул. Зелена, 477, код ЄДРПОУ 01998147.

Відповідачем Управління майном спільної власності Львівської обласної ради заявлено клопотання про залучення до розгляду справи Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр , що розташований за адресою 79066, м.Львів, вул. Зелена, 477, код ЄДРПОУ 01998147.

Позивач ОСОБА_3 в судовому засідання клопотання підтримав, та пояснив, що йому не було відомо про припинення юридичної особи Комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер , про це він дізнався тільки у судовому засіданні із витягу з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, який долучено до матеріалів справи представником відповідача Управління майном спільної власності Львівської обласної ради. Щодо задоволення клопотання представників відповідача Управління майном спільної власності Львівської обласної ради не заперечив.

Представники відповідача Управління майном спільної власності Львівської обласної ради, заявлене позивачем клопотання про залучення до справи Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр підтримали, однак, посилалися на доцільність заміни неналежного відповідача належним відповідачем, оскільки Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр є правонаступником Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер . Подане відповідачем клопотання підтримали, просили його задоволити.

Заслухавши думку та пояснення учасників справи, дослідивши матеріали справи, суд приходить до наступного висновку.

Відповідно до ч.1 ст.50 ЦПК України позов може бути пред`явлений спільно кількома позивачами або до кількох відповідачів. Кожен із позивачів або відповідачів щодо другої сторони діє в цивільному процесі самостійно. Участь у справі кількох позивачів і (або) відповідачів (процесуальна співучасть) допускається, якщо:1) предметом спору є спільні права чи обов`язки кількох позивачів або відповідачів;2) права та обов`язки кількох позивачів чи відповідачів виникли з однієї підстави;3) предметом спору є однорідні права і обов`язки.

Статтею 51 ЦПК України передбачено, що суд першої інстанції має право за клопотанням позивача до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання залучити до участі у ній співвідповідача. Якщо позов подано не до тієї особи, яка повинна відповідати за позовом, суд до закінчення підготовчого провадження, а у разі розгляду справи за правилами спрощеного позовного провадження - до початку першого судового засідання за клопотанням позивача замінює первісного відповідача належним відповідачем, не закриваючи провадження у справі.

Одночасно, згідно ст. 55 ЦПК України встановлено, що у разі припинення юридичної особи, у відносинах, щодо яких виник спір, суд залучає до участі у справі правонаступника відповідної сторони або третьої особи на будь-якій стадії судового процесу. Усі дії, вчинені в цивільному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього так само, як вони були обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено, що позивачем заявлено позов до Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер .

Згідно витягу до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, 27.07.2020 внесено запис про припинення юридичної особи Комунальний заклад Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер у зв`язку із реорганізацією, та правонаступником якого являється Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр .

Враховуючи викладене, суд дійшов до висновку про те, що Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр є правонаступником належного відповідача Комунального закладу Львівської обласної ради Львівський обласний протитуберкольозний диспансер , який припинив свою діяльність як юридична особа, і не може користуватися правами та обов`язками сторони справи, у зв`язку із чим, Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр необхідно залучити до участі у справі на стороні відповідача.

Керуючись ст. 50, 51 , 55 , 258 , 260 , 261 ЦПК України , суд, -

ухвалив:

Клопотання позивача про залучення співвідповідачем Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр , що розташований за адресою 79066, м.Львів, вул. Зелена, 477, код ЄДРПОУ 01998147- задовольнити частково.

Клопотання відповідача Управління майном спільної власності Львівської обласної ради про залучення до розгляду справи Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр , що розташований за адресою 79066, м.Львів, вул. Зелена, 477, код ЄДРПОУ 01998147 - задоволити.

Залучити Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр , що розташований за адресою 79066, м.Львів, вул. Зелена, 477, код ЄДРПОУ 01998147 до участі у справі як правонаступника на стороні відповідача.

Наступне судове засідання у справі призначити на 24 вересня 2020 року о 10 год 00 хв в приміщенні Сихівського районного суду м. Львова (адреса суду м. Львів, вул. Чоловського, 2, (4 поверх, 413 кабінет).

Визначити відповідачу Комунальне некомерційне підприємство Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр п`ятнадцятиденний строк з дня вручення даної ухвали для подання відзиву на позовну заяву. У зазначений строк відповідач має право надіслати суду відзив на позовну заяву, який повинен відповідати вимогам ст. 178 ЦПК України, і всі письмові та електронні докази (які можливо доставити до суду), висновки експертів і заяви свідків, що підтверджують заперечення проти позову. Відповідно до вимог ч. 4 ст. 178 ЦПК України, одночасно з надісланням (наданням) відзиву до суду, копія відзиву та доданих до нього документів відповідач зобовязаний надіслати іншим учасникам справи. У разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин суд вирішує справу за наявними матеріалами (ч. 8 ст. 178 ЦПК України).

Копію даної ухвали надіслати учасникам справи, відповідачу - також копію позовної заяви з копіями доданих до неї документів.

Відповідно до ч. 1 ст. 193 ЦПК України у строк для подання відзиву відповідач має право пред`явити зустрічний позов.

Роз`яснити позивачу право подати відповідь на відзив щодо наведених відповідачем у відзиві заперечень і мотивів їх визнання або відхилення, в строк не пізніше п`яти днів з дня отримання такого відзиву. Копія відповіді на відзив та доданих до неї документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Роз`яснити відповідачу право подати заперечення щодо наведених позивачем у відповіді на відзив пояснень, міркувань і мотивів їх визнання або відхилення, в строк не пізніше п`яти днів з дня отримання відповіді на відзив. Копія заперечення та доданих до нього документів повинна бути надіслана іншим учасникам справи одночасно з надісланням відзиву до суду.

Учасникам справи, які надавали суду заяви по суті справи, їх копії із додатками направити відповідачу Комунальному некомерційному підприємству Львівської обласної ради Львівський регіональний фтизіопульмонологічний клінічний лікувально-діагностичний центр .

Учасник справи можуть отримати інформацію щодо справи за веб-адресою: http://shi. lv.court.gov.ua.

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддею.

Повний текс ухвали складено та проголошено 04.09.2020.

Суддя Сабара Л.В.

Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91326468
СудочинствоЦивільне
Сутьпоновлення на роботі на посаді лікаря фтизіатра КЗ ЛОР Львівський обласний протитуберкульозний диспансер , та стягнення з КЗ ЛОР Львівськийобласний протитуберкульозний диспансер середнього заробітку за час вимушеного прогулу з 01 липня 2020 року до дня поновлення на роботі

Судовий реєстр по справі —464/4166/20

Ухвала від 16.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 16.03.2022

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 01.07.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 10.06.2021

Цивільне

Львівський апеляційний суд

Крайник Н. П.

Ухвала від 27.05.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Рішення від 27.04.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Рішення від 23.04.2021

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 28.10.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 04.09.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

Ухвала від 13.08.2020

Цивільне

Сихівський районний суд м.Львова

Сабара Л. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні