Ухвала
від 03.09.2020 по справі 380/3495/20
ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЛЬВІВСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 380/3495/20

У Х В А Л А

про заміну сторони у справі

03 вересня 2020 року м. Львів

Львівський окружний адміністративний суд в складі:

головуючого - судді Мричко Н.І.,

за участі секретаря судового засідання Кулик С.В.,

представника позивача Анохіної Н.Ю.,

представника відповідача Іванейко Я.Я.,

розглянувши у відкритому судовому засіданні в порядку спрощеного позовного провадження з викликом сторін клопотання про процесуальне правонаступництво в адміністративній справі за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ до Головного управління ДФС у Львівській області про визнання протиправними дій, зобов`язання вчинити дії, -

встановив:

Товариство з обмеженою відповідальністю ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ (надалі - Товариство з обмеженою відповідальністю ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ , позивач) звернулося до Львівського окружного адміністративного суду із позовом до Головного управління ДФС у Львівській області (надалі - ГУ ДФС у Львівській області, відповідач), в якому просить:

- визнати протиправними дії/ бездіяльність ГУ ДФС у Львівській області, Личаківської ОДПІ ГУ ДФС у Львівській області стосовно невнесення оновленої інформації до інтегрованої картки платника щодо відсутності податкового боргу в ТОВ ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ ;

- зобов`язати ГУ ДФС у Львівській області внести зміни до інтегрованої картки платника податків ТОВ ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ та виключити з електронного кабінету, інтегрованої картки та інших інформаційних систем ДФС, в яких міститься відповідна інформація, інформацію про наявність податкового боргу в ТОВ ЄВРОСОФТВЕР-ЮЕЙ у розмірі 193397,39 грн. зі сплати єдиного внеску.

Ухвалою від 14.05.2020 відкрито провадження у справі та призначено справу до розгляду за правилами спрощеного позовного провадження з викликом сторін.

05.06.2020 до суду від відповідача надійшов відзив на позовну заяву (арк. справи 44). Одночасно відповідач подав клопотання про процесуальне правонаступництво (арк. справи 48). Просить провести процесуальну заміну відповідача та замінити - ГУ ДФС у Львівській області на її (правонаступника) - Головне управління ДПС у Львівській області. Аналогічне клопотання від відповідача надійшло 09.07.2020 (арк. справи 65).

Представник відповідача в судовому засіданні підтримала клопотання про процесуальне правонаступництво.

Представник позивача в судовому засіданні не заперечила щодо клопотання відповідача про процесуальне правонаступництво.

Відповідно до статті 52 Кодексу адміністративного судочинства України (надалі - КАС України) у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Пленум Вищого адміністративного суду України в Постанові № 2 від 06.03.2008 роз`яснив, що при визначенні процесуального правонаступництва судам слід виходити з того, хто є правонаступником у спірних правовідносинах, та враховувати, що якщо під час розгляду адміністративної справи буде встановлено, що орган державної влади, орган місцевого самоврядування, рішення, дії чи бездіяльність яких оскаржуються, припинили свою діяльність, то в такому випадку суду необхідно залучити до участі у справі їх правонаступників. У випадку ж відсутності правонаступників суду необхідно залучити до участі у справі орган, до компетенції якого належить вирішення питання про усунення порушень прав, свобод чи інтересів позивача. У разі зменшення обсягу компетенції суб`єкта владних повноважень, не пов`язаного з припиненням його діяльності, до участі у справі як другий відповідач судом залучається інший суб`єкт владних повноважень, до компетенції якого передані або належать функції чи повноваження щодо вирішення питання про відновлення порушених прав, свобод чи інтересів позивача.

Суд встановив, що відповідно до Додатку № 2 постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби Головне управління ДФС у Львівській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління ДПС у Львівській області.

Згідно з відомостей, що містяться в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань 31.07.2019 за номером 14151020000047952 утворено Головне управління ДПС у Львівській області.

Таким чином з наведеного видно, що на підставі постанови Кабінету Міністрів України від 19.06.2019 № 537 Про утворення територіальних органів Державної податкової служби , припинення юридичної особи - ГУ ДФС у Львівській області відбулося шляхом реорганізації у вигляді перетворення на Головне управління ДПС у Львівській області.

За наведених обставин, суд вважає за необхідне допустити заміну відповідача - ГУ ДФС у Львівській області на належного відповідача (правонаступника) - Головне управління ДПС у Львівській області.

Керуючись статтями 52, 248, 256, 294 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,-

УХВАЛИВ:

допустити заміну відповідача - Головне управління ДФС у Львівській області на належного відповідача (правонаступника) - Головне управління ДПС у Львівській області.

Ухвала набирає законної сили негайно після її проголошення.

Ухвала може бути оскаржена до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Львівський окружний адміністративний суд шляхом подання апеляційної скарги у п`ятнадцятиденний строк з дати складання повного тексту ухвали.

Повний текст ухвали складений 04.09.2020.

Суддя Мричко Н.І.

СудЛьвівський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91334081
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —380/3495/20

Ухвала від 02.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Ухвала від 17.06.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Гончарова І.А.

Постанова від 25.01.2021

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 15.12.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 30.11.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Ухвала від 27.10.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Запотічний Ігор Ігорович

Рішення від 17.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

Ухвала від 14.05.2020

Адміністративне

Львівський окружний адміністративний суд

Мричко Наталія Іванівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні