Ухвала
від 04.09.2020 по справі 640/17910/20
ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД міста КИЄВА 01051, м. Київ, вул. Болбочана Петра 8, корпус 1 У Х В А Л А

04 вересня 2020 року м. Київ № 640/17910/20

Суддя Окружного адміністративного суду міста Києва Шулежко В.П., розглянувши клопотання про продовження строків для подання відзиву на позовну заяву в адміністративній справі за позовом Дочірнього підприємства Інвест-Фастів до Державної податкової служби України, Головного управління ДПС у Київській області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії,

В С Т А Н О В И В:

До Окружного адміністративного суду міста Києва звернулось Дочірнє підприємство Інвест-Фастів (далі - позивач) з адміністративним позовом до Державної податкової служби України (далі - відповідач 1), Головного управління ДПС у Київській області (далі - відповідач 2) про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Ухвалою Окружного адміністративного суду міста Києва від 07.08.2020 відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження без виклику (повідомлення) сторін. Вказаною ухвалою встановлено відповідачу п`ятнадцятиденний строк з дня отримання ухвали про відкриття провадження у справі подати до суду відзив на позовну заяву.

Представником відповідача 2 надіслано до суду 26.08.2020 клопотання про продовження строків для надання відзиву на позовну заяву. Клопотання обґрунтоване тим, що Головне управління ДПС у Київській області отримує лише ухвали про відкриття провадження, а копії позовних заяв та додатки до Головного управління ДПС у Київській області не надходять, що позбавляє їх можливості ознайомитись із позовними вимогами та надати змістовний відзив на позовну заяву.

Розглянувши подане клопотання та матеріали справи, суд зазначає наступне.

Відповідно до частин першої, другої статті 121 Кодексу адміністративного судочинства України суд за заявою учасника справи поновлює пропущений процесуальний строк, встановлений законом, якщо визнає причини його пропуску поважними, крім випадків, коли цим Кодексом встановлено неможливість такого поновлення.

Встановлений судом процесуальний строк може бути продовжений судом за заявою учасника справи, поданою до закінчення цього строку, чи з ініціативи суду.

Як вбачається з матеріалів справи, копію ухвали про відкриття провадження разом з копією позовної заяви та доданими до неї документами надіслано Головному управлінню ДПС у Київській області рекомендованим листом з повідомленням про вручення та отримано ним 17.08.2020, що підтверджується повідомленням про вручення поштового відправлення, яке міститься в матеріалах справи.

Крім того, відповідно до пункту 12 частини дев`ятої статті 171 Кодексу адміністративного судочинства України наявні в суді матеріали, які підлягають врученню суб`єкту владних повноважень як стороні, відповідач може отримати лише безпосередньо у суді.

Враховуючи викладене, суд не вбачає підстав для задоволення клопотання представника Головного управління ДПС у Київській області та вважає за необхідне відмовити у задоволенні його клопотання про продовження процесуального строку для надання відзиву на позовну заяву в адміністративній справі №640/17910/20.

Керуючись статтями 121, 241, 243, 248 Кодексу адміністративного судочинства України, суд,

У Х В А Л И В:

У задоволенні клопотання Головного управління ДПС у Київській області про продовження процесуального строку на подання відзиву на позовну заяву відмовити.

Відповідно до ч. 2 ст. 256 КАС України ухвала, постановлена судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, під час розгляду справи в письмовому провадженні, набирає законної сили з моменту її підписання суддею (суддями). Ухвала оскарженню не підлягає.

Суддя В.П. Шулежко

СудОкружний адміністративний суд міста Києва
Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено07.09.2020
Номер документу91335623
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —640/17910/20

Ухвала від 29.12.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Ухвала від 10.07.2022

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Усенко Є.А.

Постанова від 25.05.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 31.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 31.01.2022

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Ухвала від 17.12.2021

Адміністративне

Шостий апеляційний адміністративний суд

Вівдиченко Тетяна Романівна

Рішення від 18.11.2021

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 04.09.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

Ухвала від 07.08.2020

Адміністративне

Окружний адміністративний суд міста Києва

Шулежко В.П.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні