Ухвала
від 02.09.2020 по справі 120/2065/20-а
ВІННИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

УХВАЛА

м. Вінниця

02 вересня 2020 р. Справа № 120/2065/20-а

Вінницький окружний адміністративний суд у складі головуючого судді Мультян Марини Бондівни, розглянувши у письмовому провадженні клопотання про заміну позивача правонаступником у справі за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фортуна інтернешнал трейд" про стягнення податкового боргу та накладення арешту на кошти та інші цінності,

ВСТАНОВИВ:

В провадженні Вінницького окружного адміністративного суду знаходиться адміністративна справа за позовом Головного управління ДПС у Вінницькій області до Товариства з обмеженою відповідальністю "Фортуна інтернешнал трейд" про стягнення податкового боргу та накладення арешту на кошти та інші цінності.

02.09.2020 року на адресу суду надійшло клопотання представника Головного управління ДПС у Вінницькій області про заміну позивача правонаступником.

Клопотання обґрунтоване тим, що 28.08.2019 року набрало чинності розпорядження Кабінету Міністрів України від 21.08.2019 року №682-р "Питання Державної податкової служби". На виконання наказу Державної податкової служби України від 28.08.2019 №36, Державна податкова служба України почала виконувати функції і повноваження Державної фіскальної служби, що припиняється. У той же час Головне управління Державної податкової служби у Вінницькій області розпочало виконання функцій і повноважень Головного управління Державної фіскальної служби у Вінницькій області, що припиняється, з реалізації податкової політики, державної політики з адміністрування єдиного внесу на загальнообов`язкове державне соціальне страхування, державної політики у сфері боротьби з правопорушеннями під час застосування податкового законодавства, а також законодавства, а також законодавства з питань сплати єдиного внеску та законодавства з інших питань, контроль за дотриманням якого покладено на Головне управління ДПС у Вінницькій області.

За таких обставин, представник на підставі статті 52 КАС України просив здійснити заміну сторони її правонаступником, а саме Головного управління ДФС у Вінницькій на Головне управління ДПС у Вінницькій області.

Вирішуючи вказане клопотання, суд виходить із наступного.

У відповідності до статті 52 КАС України, в разі вибуття або зміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Однак, як вбачається з ухвали про відкриття провадження у справі від 25.05.2020 року, позивачем визначено Головне управління ДПС у Вінницькій області, відтак підстав для зміни позивача правонаступником відсутні

Керуючись ст.ст. 52, 243, 248, 256 КАС України суд, -

УХВАЛИВ:

У задоволенні клопотання представника позивача про заміну сторони правонаступником - відмовити.

Ухвала суду набирає законної сили в порядку, визначеному статтею 256 КАС України.

Суддя Мультян Марина Бондівна

СудВінницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення02.09.2020
Оприлюднено08.09.2020
Номер документу91341165
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —120/2065/20-а

Рішення від 21.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 02.09.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

Ухвала від 25.05.2020

Адміністративне

Вінницький окружний адміністративний суд

Мультян Марина Бондівна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні