Ухвала
від 07.09.2020 по справі 712/8693/20
СОСНІВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД М.ЧЕРКАС

Провадження № 1кс/712/4412 /20

Справа № 712/8693/20

У Х В А Л А

І М Е Н Е М У К Р А Ї Н И

07 вересня 2020 року Слідчий суддя Соснівського районного суду м. Черкаси ОСОБА_1 , при секретарі ОСОБА_2 , за участю прокурора ОСОБА_3 , слідчого ОСОБА_4 , розглянув в відкритому судовому засіданні в залі суду м. Черкаси клопотання винесене в кримінальному провадженні № 22020250000000012 від 10.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3321, ч. 1 ст. 2583 КК України, старшим слідчим в ОВС слідчого відділу УСБУ в Черкаській області ОСОБА_5 та погоджене прокурором відділу управління прокуратури Черкаської області ОСОБА_6 , про проведення обшуку,

В С Т А Н О В И В:

До суду звернувся старший слідчий в ОВС слідчого відділу УСБУ в Черкаській області ОСОБА_5 з клопотанням про надання дозволу на проведення обшуку у офісних приміщеннях ТОВ «Центртелеком» (код ЄДРПОУ 39479295) за адресою: Черкаська область, м. Сміла, вул. Незалежності (Леніна), б. 28а, офіс 10, яке належить на праві приватної власності ОСОБА_7 , посилаючись на те, що слідчим відділом УСБУ в Черкаській області проводиться досудове розслідування у кримінальному провадженні № 22020250000000012 від 10.03.2020, за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 3321, ч. 1 ст. 2583 КК України.

Досудовим слідством встановлено, що громадянин ОСОБА_8 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , будучи засновником та фактичним керівником ТОВ «Лутаком» (м. Лутугине Луганської області), мешкаючи на території м. Лутугине, яке є підконтрольним представника т.зв. «Луганської Народної Республіки» (ЛНР», утвореної в квітні 2014 року у м. Луганську, і яка, відповідно до ст.. 1 Закону України «Про боротьбу з тероризмом», є терористичною організацією, сприяє діяльності такої організації шляхом надання послуг з використання мереж Інтернет структурним підрозділам «ЛНР», зокрема адміністрації Лутугинського району.

Окрім того, ОСОБА_8 неодноразово порушує порядок в`їзду на тимчасово окуповану територію України та виїзду з неї з метою сприяння діяльності терористичної організації «ЛНР», чим заподіює шкоди інтересам держави.

Також у матеріалах кримінального провадження наявна інформація про те, що ОСОБА_8 є засновником товариства з обмеженою відповідальністю «Центртелеком» (Черкаська область, м. Сміла, вул. Незалежності, б.28а, оф. 10) та використовує ресурси вказаного підприємства для здійснення своєї злочинної діяльності, а саме - надання послуг з використання мережі Інтернет структурним підрозділам «ЛНР».

Так, через можливості ТОВ «Центртелеком» (а саме, через службових осіб підприємства) ОСОБА_8 здійснює оплату послуг, які надаються для ТОВ «Лутаком» фізичною особою-підприємцем ОСОБА_9 , у тому числі щодо підтримки ІР-адрес (РІ-блоків), які надаються ТОВ «Лутаком» для користування адміністрації Лутугинського району. Також на ТОВ «Центртелеком» міститься обладнання, яке забезпечує телефонний зв`язок між ТОВ «Лутаком» та клієнтами останнього шляхом переадресації телефонних дзвінків саме через смілянське підприємство.

Згідно з відповіддю на доручення слідчого - листом № 30/4571 від 05.09.2020, що надійшов із відділу КІБ, у приміщеннях ТОВ «Центртелеком» (код ЄДРПОУ 39479295) містяться документи щодо діяльності ТОВ «Лутаком» (фінансова звітність, договору, угоди тощо), а також обладнання, яке використовується для забезпечення телефонного зв`язку ТОВ «Лутаком».

Згідно із інформаційною довідкою № 222836201 від 05.09.2020 приміщення за адресою: Черкаська область, м. Сміла, вул. Незалежності (Леніна), б. 28а, де знаходиться офіс ТОВ «Центртелеком», належить на праві приватної власності ОСОБА_7 .

Враховуючи викладене, беручи до уваги те, що у службових приміщеннях ТОВ «Центрелеком» можуть знаходитися речі і документи, що мають значення для швидкого, повного та неупередженого розслідування у кримінальному провадженні №22020250000000012 і у подальшому можуть бути використані як докази під час досудового слідства та на судовому розгляді, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення злочинів, виникла необхідність у проведенні обшуку.

Слідчий та прокурор в судовому засіданні клопотання підтримали та просили його задовольнити, посилаючись на те, що вище значені обставини підтверджені матеріалами кримінального провадження та проведеними негласними слідчо (розшуковими) діями..

Слідчий суддя заслухавши слідчого, прокурора, дослідивши матеріали клопотання та кримінального провадження, приходить до наступного.

Відповідно до вимог ст. 223 КПК Українипідставами для проведення слідчої дії є наявній достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.1 статті 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно із ст.235 КПК України ухвала слідчогосудді продозвіл наобшук житлачи іншоговолодіння особиз підстав,зазначених уклопотанні прокурора,слідчого,надає правопроникнути дожитла чиіншого володінняособи лишеодин раз. Ухваласлідчого суддіпро дозвілна обшукжитла чиіншого володінняособи повиннавідповідати загальнимвимогам досудових рішень,передбачених цимКодексом,а такожмістити відомостіпро: 1)строк діїухвали,який неможе перевищуватиодного місяцяз дняпостановлення ухвали; 2)прокурора,слідчого,який подавклопотання прообшук; 3)положення закону,на підставіякого постановляєтьсяухвала; 4)житло чиінше володінняособи абочастину житлачи іншоговолодіння особи,які маютьбути підданіобшуку; 5)особу,якій належитьжитло чиінше володіння,та особу,у фактичномуволодінні якоївоно знаходиться; 6)речі,документи абоосіб,для виявленняяких проводитьсяобшук. Виготовляються дві копії ухвали, які чітко позначаються як копії.

Аналізположень ст.ст.233-235КПК Українидає підставидля висновкупро те,що особа,яка звертаєтьсядо слідчогосудді ізклопотанням пропроведення обшукужитла чиіншого володінняособи,має навестидокази,які бдавали підставиз великоюймовірністю вважати,що розшукуваніречі чидокументи перебуваютьу конкретномужитлі чиіншому володінніособи. Обов`язок довести наявність достатніх для обшуку підстав покладається на слідчого, прокурора, який звернувся до слідчого судді з клопотання, а ступінь обґрунтованості таких підстав визначається в кожному конкретному випадку.

Оцінюючи надані слідчим докази, слідчий суддя вважає, що органом досудового розслідування доведено ту обставину, що у офісних приміщеннях ТОВ «Центртелеком» (код ЄДРПОУ 39479295) за адресою: Черкаська область, м. Сміла, вул. Незалежності (Леніна), б. 28а, офіс 10, з великою ймовірністю можуть знаходитися вищевказані в клопотанні речі, що можуть мати істотне значення для встановлення істини по справі.

Крім того, слідчий суддя враховує, що доступ до вказаних речей неможливо отримати органом досудового розслідування у добровільному порядку шляхом їх витребування або за допомогою інших слідчих дій, передбачених КПК України, оскільки інакше вказані докази може бути приховано чи знищено.

Оскільки відшукувані речі мають значення для досудового розслідування та з великою долею ймовірності можуть знаходитися у зазначеному в клопотанні приміщенні, тому клопотання підлягає до задоволення.

Керуючись ст.ст. 234-235, 369 - 372, 376 КПК України, слідчий суддя

У Х В А Л И В:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвіл на проведення обшуку у офісних приміщеннях ТОВ «Центртелеком» (код ЄДРПОУ 39479295) за адресою: Черкаська область, м. Сміла, вул. Незалежності (Леніна), б. 28а, офіс 10, яке належить на праві приватної власності належить ОСОБА_7 , з метою відшукання та вилучення: документів щодо діяльності ТОВ «Лутаком» (фінансова звітність, договори, угоди тощо) за період з квітня 2014 року по сьогоднішній день; обладнання, яке використовується для забезпечення телефонного зв`язку ТОВ «Лутаком».

Виконання ухвали про проведення обшуку покласти на слідчих слідчого відділу УСБУ в Черкаській області: ОСОБА_10 , ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 , ОСОБА_14 , ОСОБА_15 , ОСОБА_5 , ОСОБА_16 , ОСОБА_17 , ОСОБА_18 , ОСОБА_19 .

Строк дії цієї ухвали 30 діб з дня її винесення.

Ухвала слідчого судді про дозвіл на обшук житла чи іншого володіння особи надає право проникнути до житла чи іншого володіння особи лише один раз.

Ухвала оскарженню не підлягає, заперечення проти неї можуть бути подані під час підготовчого провадження в суді.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення07.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91346154
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про проведення обшуку житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —712/8693/20

Ухвала від 07.09.2020

Кримінальне

Соснівський районний суд м.Черкас

Пироженко (С.А.) С. А.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні