Ухвала
від 07.09.2020 по справі 518/1095/20
ШИРЯЇВСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Ширяївський районний суд Одеської області

07.09.2020

справа № 518/1095/20

провадження № 2з/518/9/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

07 вересня 2020 року

Ширяївський районний суд Одеської області в складі судді Тарасенка М.С., розглянувши заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про забезпечення доказів до подання позовної заяви , -

встановив:

ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 звернулись в суд з заявою про забезпечення доказів до подання позовної заяви в якій просять суд витребувати з Відділу реєстрації актів громадського стану Березівського району Управління юстиції Одеської області копії договорів оренди землі укладених між: ОСОБА_1 та Сільським (Фермерським) Господарством Ірина , предметом якого є земельна ділянка, яка розташована на території Розквітівської сільської ради ОТГ, кадастровий номер 5121280400:01:002:0134 площею 6,2899 га, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; між ОСОБА_2 та Сільським (Фермерським) Господарством Ірина предметом якого є земельні ділянки, які розташовані на території Розквітівської сільської ради ОТГ, кадастровий номер 5121280400:01:002:0101 площею 6,3394 га та кадастровий номер 5121280400:01:002:0102 площею 6,3393 га цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва; між ОСОБА_3 та Сільським (Фермерським) Господарством Ірина предметом якого є земельна ділянка, яка розташована на території Катерино-Платонівської сільської ради Ширяївського району Одеської області, кадастровий номер 5125481400:01:003:0109, площею 7,13 га, цільове призначення - для ведення товарного сільськогосподарського виробництва.

Відповідно ст. 116 ЦПК України суд за заявою учасника справи або особи, яка може набути статусу позивача, має забезпечити докази, якщо є підстави припускати, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим. Способами забезпечення судом доказів є допит свідків, призначення експертизи, витребування та (або) огляд доказів, у тому числі за їх місцезнаходженням, заборона вчиняти певні дії щодо доказів та зобов`язання вчинити певні дії щодо доказів. У необхідних випадках судом можуть бути застосовані інші способи забезпечення доказів, визначені судом.

Вивченням матеріалів справи встановлено, що заява про забезпечення доказів до подання позовної заяви не відповідає вимогам викладеним у ст. 116, 117 ЦПК України.

Так згідно ст. 117 ЦПК України у заяві про забезпечення доказів зазначається: 1) найменування суду, до якого подається заява; 2) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) заявника, його місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, номери засобів зв`язку та адресу електронної пошти, за наявності; 3) повне найменування (для юридичних осіб) або ім`я (прізвище, ім`я та по батькові) (для фізичних осіб) іншої сторони (сторін), якщо вона відома заявнику, а також якщо відомі відомості, що її ідентифікують: її місцезнаходження (для юридичних осіб) або місце проживання чи перебування (для фізичних осіб), поштові індекси, ідентифікаційний код юридичної особи в Єдиному державному реєстрі підприємств і організацій України, реєстраційний номер облікової картки платника податків (для фізичних осіб) за його наявності або номер і серія паспорта для фізичних осіб - громадян України, відомі номери засобів зв`язку та адреси електронної пошти; 4) докази, забезпечення яких є необхідним, а також обставини, для доказування яких вони необхідні; 5) обґрунтування необхідності забезпечення доказів; 6) спосіб, у який заявник просить суд забезпечити докази, у разі необхідності - особу, у якої знаходяться докази; 7) перелік документів, що додаються до заяви.

В порушення вказаних норм, заявниками не вірно зазначено особу, у якої знаходяться докази, а саме - Відділ реєстрації актів громадського стану Березівського району Управління юстиції Одеської області та не зазначено обґрунтування необхідності забезпечення доказів із зазначенням підстав, що засіб доказування може бути втрачений або збирання або подання відповідних доказів стане згодом неможливим чи утрудненим.

Крім того, відповідно ч. 4 ст. 116 ЦПК України забезпечення доказів до подання позовної заяви здійснюється судом першої інстанції за місцезнаходженням засобу доказування або за місцем, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія.

Заявниками не зазначено, що місцезнаходження засобу доказування або місце, де повинна бути вчинена відповідна процесуальна дія розташовані на територіальній юрисдикції Ширяївського районного суд Одеської області.

Згідно ч. 4 ст. 117 ЦПК України суд, встановивши, що заяву про забезпечення доказів подано без додержання вимог цієї статті, повертає її заявнику, про що постановляє ухвалу.

На підставі викладеного, керуючись ст. ст. 116, 117 ЦПК України суд,

ухвалив:

Заяву ОСОБА_1 , ОСОБА_2 , ОСОБА_3 про забезпечення доказів до подання позовної заяви - вважати неподаною та повернути заявникам.

На ухвалу суду може бути подана апеляційна скарга протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення.

Суддя М.Тарасенко

СудШиряївський районний суд Одеської області
Дата ухвалення рішення07.09.2020
Оприлюднено09.09.2020
Номер документу91365129
СудочинствоЦивільне

Судовий реєстр по справі —518/1095/20

Ухвала від 24.09.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

Ухвала від 07.09.2020

Цивільне

Ширяївський районний суд Одеської області

Тарасенко М. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні