Ухвала
від 30.06.2020 по справі 495/3654/20
БІЛГОРОД-ДНІСТРОВСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД ОДЕСЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа № 495/3654/20

Номер провадження 6/495/111/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

30 червня 2020 рокум. Білгород-Дністровський

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Олдеської області у складі:

головуючого судді - Савицький С.І.

за участю секретаря судового засідання - Гасанзаде М.Р.

розглянувши у відкритому судовому засіданні в м. Білгород-Дністровський подання державного виконавця Білгород-Дністровського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції м. Одеса про оголошення розшуку боржника,-

В С Т А Н О В И В :

На примусовому виконанні Білгород-Дністровського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції м. Одеса знаходиться виконавче провадження ВП №59249676 про стягнення боргів з Товариства з обмеженою відповідальністю будівельна компанія Гріфон (колишня назва ТОВ Охоронний пожежний підрозділ - Юг ) код ЄДРПОУ: 37784398 на користь групи стягувачів - юридичних осіб.

13.08.2018 року державним виконавцем була винесена постанова про відкриття виконавчого провадження, якою боржника зобов`язано подати декларацію про доходи та майно та попереджено боржника про відповідальність за неподання такої декларації або внесення до неї завідомо неправдивих відомостей. Копію постанови направлено сторонам виконавчого провадження.

Державний виконавець в судове засідання не з`явився, просив суд розглядати подання без його участі.

Розглянувши подання про розшук боржника, надані матеріали, суд приходить до наступного.

Судом встановлено, що у провадженні Білгород-Дністровського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції м. Одеса перебуває виконавче провадження ВП №59249676 по виконанню виконавчого листа №523/2250/18, виданого Малиновським районним судом м.Одеси 17 серпня 2018 року, про стягнення грошової суми з ОСОБА_1 на користь КС Кредитінвест грошової суми у розмірі 29 319,82 грн.

Державним виконавцем 16.11.2018 року винесено постанову про відкриття виконавчого провадження.

Керівник юридичної особи - боржника Товариства з обмеженою відповідальністю будівельна компанія Гріфон (колишня назва ТОВ Охоронний пожежний підрозділ - Юг ) ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , за адресою: АДРЕСА_1 .

Згідно з ч. 1ст. 438 ЦПК України розшук боржника або дитини, привід боржника оголошуються за місцем виконання рішення або за останнім відомим місцем проживання (перебування) боржника або дитини чи місцезнаходженням їхнього майна, або за місцем проживання (перебування) стягувача.

Відповідно до ч. 1 ст. 36 Закону України Про виконавче провадження у разі відсутності відомостей про місце проживання, перебування боржника - фізичної особи, а також дитини за виконавчими документами про відібрання дитини виконавець звертається до суду з поданням про винесення ухвали про розшук боржника або дитини.

Разом з цим, необхідність такого заходу, як розшук боржника має бути обумовлена певними обставинами, на підтвердження яких держаним виконавцем має бути надано відповідні докази такої необхідності.

Однак, матеріали справи не містять достатніх доказів належного направлення державним виконавцем вказаних викликів у встановлений законом спосіб, у порушення вимог ст. 81 ЦПК України , оскільки повідомлення про виклик ОСОБА_1 направлялися, а підтверджень отримання боржником повідомлення про виклик немає. Також в матеріалах справи міститься копії постанов отримані боржником, що підтверджується копією списку згрупованих поштових відправлень рекомендованих листів.

У відповідності до положень ст. 438 ЦПК України суд не наділений повноваженнями на збирання доказів на підтвердження підстав для оголошення розшуку боржника.

З урахуванням викладеного та у зв`язку з відсутністю доказів факту ухилення боржника від явки до державного виконавця на виклик останнього, суд не вбачає правових підстав для застосування оголошення розшуку боржника та приходить до висновку про відмову у задоволенні подання державного виконавця, оскільки державним виконавцем вжито не усіх можливих заходів, передбачених Законом України Про виконавче провадження , а тому дане подання є передчасним.

Керуючись ст. 438 Цивільного процесуального кодексу України, ст. 36 Закону України Про виконавче провадження, суд, -

ПОСТАНОВИВ :

Відмовити у задоволенні подання державного виконавця Білгород-Дністровського міськрайонного відділу Державної виконавчої служби Південного міжрегіонального управління юстиції Міністерства юстиції м. Одеса про оголошення розшуку боржника ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_1 , юридична адреса: АДРЕСА_1 .

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання.

Ухвала суду може бути оскаржена протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення, шляхом подання апеляційної скарги до Одеського апеляційного суду через Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області.

Суддя С.І.Савицький

Дата ухвалення рішення30.06.2020
Оприлюднено10.09.2020
Номер документу91392735
СудочинствоЦивільне
Сутьоголошення розшуку боржника

Судовий реєстр по справі —495/3654/20

Ухвала від 30.06.2020

Цивільне

Білгород-Дністровський міськрайонний суд Одеської області

Савицький С. І.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні