Ухвала
від 09.09.2020 по справі 260/2957/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про відкриття провадження в адміністративній справі

09 вересня 2020 рокум. Ужгород№ 260/2957/20

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Дору Ю.Ю., розглянувши матеріали позовної заяви Закарпатської обласної організації політичної партії Об`єднання Самопоміч до Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії, -

В С Т А Н О В И В:

Закарпатська обласна організація політичної партії Об`єднання Самопоміч (88018, Закарпатська область, м.Ужгород, вул. Швабська, буд.12/Б, код ЄДРПОУ 39966276) звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області (Студентська набережна, буд. 8, м. Ужгород, Ужгородський район, Закарпатська область, 88000, код ЄДРПОУ 43756929) , в якому просить: 1) визнати протиправним та скасувати Постанову від 05.09.2020 року за №5 Про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області (88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, Студентська набережна, буд. 8, код ЄДРПОУ 43756929); 2) зобов`язати Ужгородську міську територіальну виборчу комісію Ужгородського району Закарпатської області (88000, Закарпатська обл., м. Ужгород, Студентська набережна, буд. 8, код ЄДРПОУ 43756929) прийняти постанову про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року у відповідності до норми ч. 3 ст. 201 Виборчого кодексу України.

Розглянувши матеріали позовної заяви та додані до неї документи суд вважає, що позовна заява подана особою, яка має адміністративну процесуальну дієздатність із додержанням вимог ст.ст.160, 161, 171, 273 КАС України.

Позовна заява підсудна Закарпатському окружному адміністративному суду та подана у строк, встановлений ст.273 КАС України, підстав для залишення позовної заяви без руху, повернення позовної заяви відповідно до ст.169 КАС України, а також підстав для відмови у відкритті провадження у справі згідно зі ст.170 КАС України не встановлено.

Зі змісту позовної заяви вбачається, що дані правовідносини врегульовані главою 11 Кодексу адміністративного судочинства України. Суд вирішує адміністративні справи, визначені статтею 273 КАС України, у строк, встановлений частиною одинадцятою цієї статті.

З наведених підстав суддя вважає за можливе прийняти дану позовну заяву до розгляду та відкрити спрощене позовне провадження у справі.

Відповідно до ч.4 ст.77 КАС України суд може пропонувати сторонам надати докази та збирати докази з власної ініціативи, крім випадків, визначених цим Кодексом.

Згідно ч.6, 7, 8 ст.80 КАС України будь-яка особа, у якої знаходиться доказ, повинна видати його на вимогу суду. Особи, які не мають можливості подати доказ, який витребовує суд, або не мають можливості подати такий доказ у встановлені строки, зобов`язані повідомити про це суд із зазначенням причин. У випадку неповідомлення суду про неможливість подати докази, витребувані судом, а також за неподання таких доказів без поважних причин, суд застосовує до відповідної особи заходи процесуального примусу, визначені цим Кодексом.

Відповідно до положень ч.4 ст.9 КАС України, суд вживає визначені законом заходи, необхідні для з`ясування всіх обставин у справі, у тому числі щодо виявлення та витребування доказів з власної ініціативи.

Враховуючи викладене, суд вважає за необхідне для всебічного, повного та об`єктивного розгляду справи витребувати від Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області належним чином засвідчені копії:

- постанови Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області від 05 вересня 2020 року за № 5 Про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року разом з усіма додатками;

- протоколу засідання Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області на якому було ухвалено постанову №5 від 05 вересня 2020 року Про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року , а також всіх документів, які були підставою для прийняття вказаної постанови.

На підставі викладеного, керуючись ст.ст.12, 160, 161, 171, 248, 257-262, 273 КАС України, суддя, -

У Х В А Л И В:

Відкрити спрощене позовне провадження в адміністративній справі за позовом Закарпатської обласної організації політичної партії Об`єднання Самопоміч до Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії.

Призначити судове засідання на 11 вересня 2020 року о 08:45 годині за адресою: 88000, Закарпатська область, м. Ужгород, пл. Богдана Хмельницького, буд. 21.

Встановити відповідачу строк для подання відзиву на позовну заяву до 10 вересня 2020 року 14:00 год.

Роз`яснити право позивача подати до суду відповідь на відзив до 10 вересня 2020 року 18 год. 00 хв.

Звернути увагу учасників справи, що копії доказів (крім речових доказів), що подаються до суду, заздалегідь надсилаються або надаються особою, яка їх подає, іншим учасникам справи. Суд не бере до уваги відповідні докази у разі відсутності підтвердження надсилання (надання) їх копій іншим учасникам справи, крім випадку, якщо такі докази є у відповідного учасника справи або обсяг доказів є надмірним, або вони подані до суду в електронній формі, або є публічно доступними (ч. 9 ст. 79 КАС України).

Витребувати від Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області належним чином засвідчені копії:

- постанови Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області від 05 вересня 2020 року за № 5 Про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року разом з усіма додатками;

- протоколу засідання Ужгородської міської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області на якому було ухвалено постанову №5 від 05 вересня 2020 року Про утворення територіальних виборчих округів з чергових виборів депутатів Ужгородської міської ради Ужгородського району Закарпатської області 25 жовтня 2020 року , а також всіх документів, які були підставою для прийняття вказаної постанови.

Зобов`язати Ужгородську міську територіальну виборчу комісію Ужгородського району Закарпатської області надати витребувані судом документи у строк до 10 вересня 2020 року 14 год. 00 хв. до Закарпатського окружного адміністративного суду, розташованого за адресою: 88017 м. Ужгород, вул. Загорська, 30.

Справу буде розглянуто колегією у складі суддів: головуючого судді - Дору Ю.Ю., суддів - Гебеш С.А., Калинич Я.М.

Невідкладно повідомити відповідну виборчу комісію та комісію вищого рівня про відкриття провадження у справі.

З інформацією по справі учасники можуть ознайомитися за веб-адресою: http://adm.zk.court.gov.ua на офіційному веб-порталі судової влади.

Копію ухвали суду надіслати (надати) учасникам справи.

Ухвала набирає законної сили з моменту постановлення та оскарженню не підлягає.

Заперечення на ухвалу, що не підлягає оскарженню окремо від рішення суду, включається до апеляційної скарги на рішення суду (ч.3 ст.293 КАС України).

СуддяЮ.Ю.Дору

Дата ухвалення рішення09.09.2020
Оприлюднено10.09.2020
Номер документу91405248
СудочинствоАдміністративне
Сутьвизнання протиправним та скасування рішення, зобов`язання вчинити дії

Судовий реєстр по справі —260/2957/20

Ухвала від 11.09.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

Ухвала від 09.09.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Дору Ю.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні