Ухвала
від 08.09.2020 по справі 904/5709/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

УКРАЇНА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

08.09.2020м. ДніпроСправа № 904/5709/18

Суддя господарського суду Дніпропетровської області Владимиренко І.В. розглянувши матеріали справи

Кредитор: Приватне підприємство "Агро-Рух", м. Дніпро

Боржник: Товариство з обмеженою відповідальністю "Транссім" (49101, м. Дніпро, пр. Олександра Поля, буд.28А, оф.104, код ЄДРПОУ 39095236)

про визнання банкрутом

Відомості про представників сторін та учасників судового процесу:

від боржника: ліквідатор не з`явився.

від кредитор: представник не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Ухвалою суду від 07.07.20р. відкладено засідання з розгляду звіту ліквідатора на 08.09.2020р. о 10:00год. Продовжено строк ліквідаційної процедури ТОВ "Транссім" та повноваження ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. до 08.09.2020р. Зобов`язано ліквідатора - надати суду всі документи, що підтверджують проведення ліквідаційної процедури, повідомити всіх виявлених кредиторів про час і місце судового засідання, докази повідомлення надати суду.

01.09.20р. до суду від голови комітету кредиторів надійшло клопотання № б/н від 31.08.20р. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. та призначення ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. Судом клопотання прийнято до розгляду.

07.09.20р. до суду від арбітражного керуючого Бразалук С.С. надійшла заява про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім". Судом заява прийнята до розгляду.

В судове засідання учасники провадження не з`явились, причини неявки суду не повідомили, про час і місце судового засідання були повідомлені своєчасно та належним чино.

В судовому засіданні прийнято ухвалу.

Розглянувши в судовому засіданні 08.09.20р. заяву ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім", клопотання голови комітету кредиторів № б/н від 31.08.20р. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. та призначення ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М., господарський суд встановив наступне.

В обґрунтування поданої заяви ліквідатор зазначив, що у листопаді 2019 року Верховним Судом у складі Касаційного адміністративного суду було скасовано судові рішення попередніх судових інстанцій, відповідно до яких було скасовано Наказ Міністерства юстиції про позбавлення арбітражного керуючого Бразалук С.С. свідоцтва арбітражного керуючого та повернено справу на новий розгляд до суду першої інстанції. За результатами розгляду в новому провадженні зазначеної справи за позовом Бразалук С.С. було прийнято рішення Дніпропетровським окружним адміністративним судом від 05.02.2020 року, відповідно до якого позов Бразалук С.С. частково задоволено та скасовано наказ Міністерства юстиції України, яким анульовано свідоцтво арбітражного керуючого Бразалук С.С. про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора), але Третім апеляційним адміністративним судом 17.06.2020 року було розглянуто апеляційну скаргу Міністерства юстиції У країни у зазначеному провадженні та постановлено Постанову, якою Рішення Дніпропетровського окружного адміністративного суду від 05.02.2020 року в частині задоволення вимог Бразалук С.С. скасовано, а тому на даний момент триває процедура касаційного оскарження Постанови Третього апеляційного адміністративного суду від 17.06.2020 та наразі арбітражний керуючий Бразалук С.С. не має відповідних повноважень для здійснення обов`язків ліквідатора ТОВ ТРАНССІМ .

Всі судові рішення щодо відсутності у арбітражного керуючого Бразалук С.С. відповідних повноважень на даний момент наявні в загальному доступі в Єдиному державному реєстрі судових рішень, зважаючи на ситуацію, що склалася, арбітражний керуючий Бразалук С.С. просить суд прийняти відповідне рішення щодо подальшої заміни ліквідатора ТОВ ТРАНССІМ .

Згідно ч. 4 ст. 28 Кодексу України з процедур банкрутства, арбітражний керуючий може бути відсторонений господарським судом від виконання повноважень розпорядника майна, керуючого реструктуризацією, керуючого санацією, ліквідатора, керуючого реалізацією за його заявою. Відсторонення арбітражного керуючого від виконання повноважень здійснюється господарським судом за клопотанням учасника провадження у справі або за власною ініціативою у разі: 1) невиконання або неналежного виконання обов`язків, покладених на арбітражного керуючого; 2) зловживання правами арбітражного керуючого; 3) подання до суду неправдивих відомостей; 4) відмови арбітражному керуючому в наданні допуску до державної таємниці або скасування раніше наданого допуску; 5) припинення діяльності арбітражного керуючого;6) наявності конфлікту інтересів.

Відповідно до п. 4 ч. 8 ст. 48 Кодексу України з процедур банкрутства до компетенції комітету кредиторів належить прийняття рішення про: звернення до господарського суду з клопотанням про призначення арбітражного керуючого, припинення повноважень арбітражного керуючого та про призначення іншого арбітражного керуючого.

В матеріалах справи міститься протокол засідання комітету кредиторів на засіданні комітету кредиторів якого голова комітету кредиторів запропонувала припинити повноваження арбітражного керуючого Бразалук Світлани Сергіївни, у зв`язку з анулюванням її свідоцтва про право на здійснення діяльності арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) та запропонувала кандидатуру ліквідатора ТОВ ТРАНССІМ арбітражного керуючого Глядченка Володимира Миколайовича, номер свідоцтва 1060. Арбітражний керуючий Глядченко Володимир Миколайович надав згоду на призначення його ліквідатором боржника.

Протоколом засідання комітету кредиторів № 4 від 27.08.2020р. прийнято рішення подати клопотання до господарського суду Дніпропетровської області про припинення повноважень арбітражного керуючого Бразалук Світлани Сергіївни та призначення ліквідатором боржника арбітражного керуючого Глядченка Володимира Миколайовича, номер свідоцтва 1060.

Враховуючи вищенаведене, господарський суд вирішив заяву ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім", клопотання голови комітету кредиторів № б/н від 31.08.20р. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. та призначення ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 4 від 27.08.2020р. задовольнити.

Відсторонити арбітражного керуючого Бразалук С.С. від виконання повноважень ліквідатора у справі № 904/5709/18 про банкрутство ТОВ "Транссім".

Призначити ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко Володимира Миколайовича (свідоцтво № 1060 від 05.07.13р.; адреса: АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Встановити строк ліквідаційної процедури 3 місяці.

Зобов`язати арбітражного керуючого Бразалук С.С. передати в 15-ти денний строк ліквідатору ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. документи, бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Зобов`язати ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. завершити ліквідаційну процедуру ТОВ "Транссім" та надати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Керуючись ст. ст. 28, 48, 60, 61 Кодексу України з процедур банкрутства, ст. ст. 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Заяву ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім", клопотання голови комітету кредиторів № б/н від 31.08.20р. про припинення повноважень ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Бразалук С.С. та призначення ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. з урахуванням протоколу засідання комітету кредиторів № 4 від 27.08.2020р. задовольнити.

Відсторонити арбітражного керуючого Бразалук С.С. від виконання повноважень ліквідатора у справі № 904/5709/18 про банкрутство ТОВ "Транссім".

Призначити ліквідатором ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко Володимира Миколайовича (свідоцтво № 1060 від 05.07.13р.; адреса: АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ).

Встановити строк ліквідаційної процедури 3 місяці.

Зобов`язати арбітражного керуючого Бразалук С.С. передати в 15-ти денний строк ліквідатору ТОВ "Транссім" арбітражному керуючому Глядченко В.М. документи, бухгалтерську та іншу документацію, печатки і штампи, матеріальні та інші цінності банкрута.

Зобов`язати ліквідатора ТОВ "Транссім" арбітражного керуючого Глядченко В.М. завершити ліквідаційну процедуру ТОВ "Транссім" та надати суду звіт про проведену роботу та ліквідаційний баланс банкрута відповідно до вимог Кодексу України з процедур банкрутства.

Ухвала набирає законної сили з моменту її прийняття та може бути оскаржена у 10-ти денний строк до Центрального апеляційного господарського суду через господарський суд Дніпропетровської області.

Ухвала підписана - 10.09.2020р.

Копію ухвали направити кредитору, ліквідатору, державному реєстратору Департаменту адміністративних послуг та дозвільних процедур Дніпровської міської ради, арбітражному керуючому Бразалук С.С.

Суддя І.В. Владимиренко

Дата ухвалення рішення08.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91435292
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —904/5709/18

Ухвала від 24.03.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 16.02.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.01.2021

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 01.12.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 10.11.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.10.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 08.09.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 07.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 20.05.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

Ухвала від 17.03.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Владимиренко Ігор Вячеславович

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні