Ухвала
від 10.09.2020 по справі 904/3553/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ДНІПРОПЕТРОВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

вул. Володимира Винниченка 1, м. Дніпро, 49027

E-mail: inbox@dp.arbitr.gov.ua, тел. (056) 377-18-49, fax (056) 377-38-63

УХВАЛА

про передачу справи до іншого суду

10.09.2020м. ДніпроСправа № 904/3553/20

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕМБУДСЕРВІС", м. Київ

до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРЕФІНС", м. Дніпро

про стягнення заборгованості у загальному розмірі 34 852,12 грн.

Суддя Бєлік В.Г.

Без участі представників сторін.

СУТЬ СПОРУ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "ЦЕМБУДСЕРВІС" звернулось до Господарського суду Дніпропетровської області з позовною заявою, в якій просить суд стягнути з Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРЕФІНС" заборгованість у загальному розмірі 34 852,12 грн.

Позовні вимоги обґрунтовані неналежним виконанням відповідачем своїх зобов`язань, а саме повної та своєчасної оплати за поставлений товар.

Розглянувши поданий позов, суд зазначає наступне.

Згідно приписів частини 1 статті 247 Господарського процесуального кодексу України у порядку спрощеного позовного провадження розглядаються малозначні справи.

Відповідно до частин 3-4 статті 12 Господарського процесуального кодексу України, спрощене позовне провадження призначене для розгляду малозначних справ, справ незначної складності та інших справ, для яких пріоритетним є швидке вирішення справи. Загальне позовне провадження призначене для розгляду справ, які через складність або інші обставини недоцільно розглядати у спрощеному позовному провадженні.

За змістом приписів частин 5 статті 252 Господарського процесуального кодексу України суд розглядає справу в порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами, за відсутності клопотання будь-якої із сторін про інше.

Згідно положень ч.1 ст. 250 Господарського процесуального кодексу України питання про розгляд справи у порядку спрощеного позовного провадження суд вирішує в ухвалі про відкриття провадження у справі.

Виходячи із вказаних вище положень Господарського процесуального кодексу України та беручи до уваги ціну позову (34 852,12 грн.), яка не перевищує ста розмірів прожиткового мінімуму для працездатних осіб, тобто поданий позов відноситься до малозначних справ, а також незначну складність характеру спірних правовідносин та обсяг необхідних доказів, що не потребує проведення судового засідання з повідомленням сторін для повного та всебічного встановлення обставин справи, суд дійшов висновку про розгляд поданої позовної заяви у порядку спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи за наявними у справі матеріалами.

Ухвалою Господарського суду Дніпропетровської області від 02.07.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду та відкрито провадження у справі за правилами спрощеного позовного провадження, та розгляд справи здійснюється за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення (виклику) учасників справи за наявними у справі матеріалами.

31.07.2020 року від позивача до канцелярії Господарського суду Дніпропетровської області надійшла заява вих. № б/н від 27.07.2020 року про зміну найменування відповідача, а саме з Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРЕФІНС" на Товариство з обмеженою відповідальністю "ТОНІС ОПТ".

Розглянувши заяву позивача про зміну найменування відповідача, а також матеріали справи у їх сукупності, суд дійшов до висновку про наявність підстав для передачі справи за підсудністю, з огляду на таке.

Із матеріалів позовної заяви судом вбачається, що спірні правовідносини між сторонами виникли на підставі договору поставки у спрощеній формі.

Предметом заявленого позову є вимога позивача про стягнення грошових коштів за поставлений товар.

Відповідно до частин 1, 2 статті 27 Господарського процесуального кодексу України, позов пред`являється до господарського суду за місцезнаходженням чи місцем проживання відповідача, якщо інше не встановлено цим Кодексом. Для цілей визначення підсудності відповідно до цього Кодексу місцезнаходження юридичної особи та фізичної особи - підприємця визначається згідно з Єдиним державним реєстром юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань.

Статтею 1 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" визначено, що Єдиний державний реєстр юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань - єдина державна інформаційна система, що забезпечує збирання, накопичення, обробку, захист, облік та надання інформації про юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадські формування, що не мають статусу юридичної особи.

Відомості про офіційну адресу місцезнаходження юридичної особи, зазначені в Єдиному державному реєстрі юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, відповідно до ч. 1 ст. 7 та ч. 1 ст. 10 Закону України "Про державну реєстрацію юридичних осіб, фізичних осіб - підприємців та громадських формувань" є достовірними.

Відповідно до інформації з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань, місцезнаходженням відповідача Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОНІС ОПТ (01001, м. Київ, провулок Музейний, буд. 4, код ЄДРПОУ 42044621).

Отже, за таких обставин даний на вирішення спір має розглядатись в суді за місцезнаходженням відповідача.

Згідно з п.1 ч.1 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, суд передає справу на розгляд іншому суду, якщо справа належить до територіальної юрисдикції (підсудності) іншого суду.

Згідно з ч. 3 ст. 31 Господарського процесуального кодексу України, передача справи на розгляд іншого суду за встановленою цим Кодексом підсудністю з підстави, передбаченої пунктом 1 частини першої цієї статті, здійснюється на підставі ухвали суду не пізніше п`яти днів після закінчення строку на її оскарження, а в разі подання скарги - не пізніше п`яти днів після залишення її без задоволення.

Виходячи з вищевикладеного, враховуючи, що місцезнаходженням відповідача є - провулок Музейний, буд. 4, м. Київ, 01001, подана позовна заява не належить до територіальної юрисдикції (підсудності) Господарського суду Дніпропетровської області, а тому суд вважає за необхідне направити справу за встановленою підсудністю до Господарського суду міста Києва (01054, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 44-в), оскільки справа повинна розглядатися господарським судом за місцезнаходженням відповідача.

Керуючись ст.ст. 27, 31, 233-235 Господарського процесуального кодексу України, господарський суд, -

УХВАЛИВ:

1. Передати справу № 904/3553/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "ЦЕМБУДСЕРВІС" до Товариства з обмеженою відповідальністю "ПРЕФІНС" (Товариства з обмеженою відповідальністю "ТОНІС ОПТ") про стягнення заборгованості у загальному розмірі 34 852,12 грн., за встановленою підсудністю до Господарського суду міста Києва (01054, м. Київ, вул. Б. Хмельницького, буд. 44-в).

Ухвала набирає законної сили з моменту підписання та може бути оскаржена до Центрального апеляційного господарського суду протягом десяти днів з дня її підписання в порядку ст. 256 Господарського процесуального кодексу України, з урахуванням приписів п.п.17.5 п.17 Розділу ХІ Перехідні положення Господарського процесуального кодексу України.

Повний текст ухвали складено та підписано - 10.09.2020 року.

Суддя В.Г. Бєлік

Дата ухвалення рішення10.09.2020
Оприлюднено14.09.2020
Номер документу91435344
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення заборгованості у загальному розмірі 34 852,12 грн.

Судовий реєстр по справі —904/3553/20

Рішення від 22.12.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 19.10.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Мудрий С.М.

Ухвала від 10.09.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

Ухвала від 02.07.2020

Господарське

Господарський суд Дніпропетровської області

Бєлік Вікторія Геннадіївна

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні