Постанова
від 23.04.2009 по справі 2-а-2254/09/2270/4
ХМЕЛЬНИЦЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

справа № 2-а-2254/09/2270/4

ПОСТАНОВА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

«23» березня 2009 року

Хмельницький окружний адміністративний суд в склад і головуючого судді Ковальчук О. К. при секретарі Заблоцькому О. В.

за участю:

представника Прокуратури міста Хмельницького - Аре щенкова А. С.

представника позивача за довіреністю - Косідло С. М.

розглянувши у відкритому суд овому засіданні адміністративний позов заступника прокурора м. Хмельницького в інтересах держ ави в особі державного органу - Хмельницького територіального управлін ня Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку до закритого ак ціонерного товариства «Доріс» про стягнення заборгованості по нарахов аних фінансових санкціях в сумі 1700 грн. , -

ВСТАНОВИВ:

заступник прокурора м. Хмельницького в інтересах держ ави в особі державного органу -Хмельницького територіального управлін ня Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку звернувся в суд з адміністративним позовом до закритого акціонерного товариства «Дор іс» про стягнення заборгованості по нарахованих фінансових санкціях в сумі 1 700 грн. , посилаючись на те , що за результатами проведеної п еревірки , на відповідача наклад ено штрафні санкції за виявлені порушення вимог Закону України «Про цін ні папери та фондовий ринок» в вище зазначеному розмірі.

Представник позивача заявлені вимоги підтримала в повному обсязі та просить стягнути вказану суму з підстав викладених у п озові.

Представник відповідача в судове засідання не з ' явився , письмові заперечення на позов суду не надав.

Явка сторін не визнавалась судом обов ' язковою , тому , суд вваж ає за можливе розглянути справу без участі відповідача. Заслухавши пояс нення представника Хмельницького територіального управління Державн ої комісії з цінних паперів та фондового ринку та представника Прокурат ури міста Хмельницького , дослід ивши матеріали справи , суд вважа є , що адміністративний позов слі д задовольнити в повному обсязі на підставі наведеного нижче.

Відповідно до ст. 40 Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» регулярна річна та квартальна звітна інформація про результати фінанс ово-господарської діяльності емітента подається до Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку. Строки , порядок та форми подання регулярної інформації про е мітента (річної та квартальної) встановлюються Державною комісією з цін них паперів та фондового ринку. Відповідно до «Положення про розкриття і нформації емітентами цінних паперів» , затвердженого рішенням Державної комісії з цінних п аперів та фондового ринку від 19. 12. 2006 року за № 1591 , регулярна р ічна інформація має бути подана до Хмельницького територіального упра вління Державної комісії з цінних паперів та фондового ринку не пізніше 01 червня 2008 року.

Проведеною перевіркою встановлено факт порушення відповідачем вимог Закону України «Про цінні папери та фондовий ринок» , а саме: відповідачем регулярну і нформацію - річний звіт за 2007 рік до Хмельницького територіального управл іння Державної комісії цінних паперів та фондового ринку не подано. За н аслідками перевірки складений акт № 168-ХМ від 27. 08. 2008 року , на підставі якого винесено постанову № 168 - ХМ від 09. 09. 2008 року та встановлено , що ЗАТ «Доріс» підлягає відпові дальності згідно абз. 3 ч. 1 ст. 11 Закону України «Про державне регулювання ринку цінних паперів України» з накладенням штрафу в розмі рі 1 700 грн. за правопорушення на ринку цінних паперів.

Постанова відповідачем не оскаржена. Разом з тим , відповідач зазначену суму добро вільно не сплатив , а тому штраф пі длягає примусовому стягненню. Згідно з п. 12 Закону України «Про внесення з мін до деяких законів України , що передбачають безспірне списання (стягнення) коштів з рахунків юридични х та фізичних осіб - суб ' єктів під приємницької діяльності у банках» штрафи накладені Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку , стягуються у судовому порядку.

Статтею 21 Конституції України та ст. 36-1 Закону України «Про прокуратуру» на органи прок уратури покладено представництво інтересів держави при наявності пору шень або загрози порушень економічних та інших державних інтересів вна слідок протиправних дій (бездіяльності) фізичних або юридичних осіб , що вчиняються у відносинах між н ими або з державою.

За наведених обставин , позовні вимоги підтверджені належними та допустими ми доказами і підлягають до задоволення повністю.

Судові витрати по справі згі дно ч. 4 ст. 94 КАС України з відповід ача не стягуються.

Керуючись ст. ст. 160 , 163 КАС України , Законом України «Про цінні папери та фондовий ринок» , Законом України «Про державне р егулювання ринку цінних паперів України» , суд-

ПОСТАНОВИВ:

Адміністративний позов задовольнити.

Стягнути з закритого акціоне рного товариства «Доріс» (код ЄДРПОУ 22773197) на користь Хмельницького терито ріального управління Державної комісії з цінних паперів та фондового р инку штрафні санкції в розмірі 1 700 (одна тисяча сімсот) грн.

Апеляційна скарга на постанову може бути подана до Л ьвівського апеляційного адміністративного суду через Хмельницький ок ружний адміністративний суд протягом двадцяти днів після подання заяв и про апеляційне оскарження , яка подається протягом десяти днів.

СудХмельницький окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення23.04.2009
Оприлюднено29.04.2010
Номер документу9144729
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-2254/09/2270/4

Постанова від 23.04.2009

Адміністративне

Хмельницький окружний адміністративний суд

Ковальчук O.K.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні