Ухвала
від 03.09.2020 по справі 757/37636/20-к
ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД МІСТА КИЄВА

печерський районний суд міста києва

Справа № 757/37636/20-к

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

03 вересня 2020 року слідчий суддя Печерського районного суду м. Києва ОСОБА_1 , за участю секретаря ОСОБА_2 , слідчого ОСОБА_3 , розглянувши у закритому судовому засіданні в залі суду в м. Києві клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 у кримінальному провадженні №42019000000000316 від 11.02.2019, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ст. 219 КК України, про обшук -

В С Т А Н О В И В:

Старший слідчий в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 звернувся до слідчого судді Печерського районного суду м. Києва з клопотанням, погодженим із прокурором, про надання дозволу на проведення обшуку.

В обґрунтування клопотання посилається на те, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №42019000000000316 від 11.02.2019 за фактом шахрайського заволодіння коштами ПАТ «КБ «Преміум» службовими особами ТОВ «Фруктовий світ» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «СіріусЕкстружен», ТОВ «Деметра Агро», ТОВ «Компанія Агролідер», ТОВ «Етуаль», TOB «ЛВН Лімітед», ОСОБА_4 та іншими юридичними і фізичними особами на загальну суму 53 832 011,50 грн., що в шістсот і більше разів перевищує мінімальний неоподатковуваний мінімум доходів громадян, чим завдали збитків ПАТ «КБ «Преміум», у особливо великому розмірі, за фактом доведення до банкрутства службовими особами ТОВ «Фруковий світ» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «Ерса Союз», STOUT AGROOIL LP, МПМ «Бізнес Трейдінг», ТОВ «Агрофірма «Подільська зернова корпорація», ТОВ «Фруктовий світ України» шляхом умисного укладення фіктивних правочинів, які призвели до стійкої фінансової неплатоспроможності ТОВ «Фруковий світ», що довело вказане підприємство до банкрутства та як наслідок завдало великої матеріальної шкоди кредитору ПАТ «КБ «Преміум» та за фактом умисного вчинення службовими особами ТОВ «Фруктовий світ» за попередньою змовою зі службовими особами ТОВ «СіріусЕкстружен», ТОВ «Деметра Агро», ТОВ «Компанія Агролідер», ТОВ «Етуаль», TOB «ЛВН Лімітед», ОСОБА_4 фінансових операцій та правочинів з коштами одержаними внаслідок вчинення суспільно небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, а також вчинення дій, спрямованих на приховання та маскування незаконного походження таких коштів, прав на такі кошти, а також використання коштів, одержаних внаслідок небезпечного протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) вчинені в особливо великому розмірі, за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ст. 219 КК України.

У ході досудового розслідування встановлено, що службовими особами ТОВ «Фруктовий світ» за попередньою змовою зі службовими особами інших юридичних осіб укладено ряд завідомо невигідних угод з метою привласнення коштів ПАТ «КБ «Преміум» та уникнення в майбутньому можливості їх сплати в рамках цивільного судочинства.

Проведеними слідчими діями з`ясовано, що ФОП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ) зареєстрований за адресою: АДРЕСА_1 .

Так, за адресою АДРЕСА_1 . можуть бути відомості та документи, що викривають злочинні схеми, дії конкретних фігурантів, зв`язки їх між собою, прикривають злочинну діяльність, а також може бути майно здобуте злочинним шляхом.

Згідно відомостей інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно та Реєстру прав власності на нерухоме майно, Державного реєстру Іпотек, Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна щодо об`єкта нерухомого майна,квартира за адресою: АДРЕСА_1 на праві спільної часткової приватної власності зареєстрована за ОСОБА_4 РНОКПП НОМЕР_1 та ОСОБА_5 РНОКПП НОМЕР_2 .

Заслухавши пояснення слідчого в обґрунтування заявленого клопотання, вивчивши клопотання та дослідивши долучені до нього документи, приходжу до наступного висновку.

Судовим розглядом встановлено, що Головним слідчим управлінням Національної поліції України розслідується кримінальне провадження №42019000000000316 за фактами вчинення кримінальних правопорушень передбачених ч. 4 ст. 190, ч. 3 ст. 209, ст. 219 КК України.

У відповідності до ч. 1 ст. 234 КПК України, обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Зважаючи на викладене, та виходячи з обставин вчинення ймовірного злочину, так як вони викладені в клопотанні слідчого, правове обґрунтування заявленого клопотання, яке відповідає вимогам ст.ст. 233, 234 КПК України, приходжу до висновку про наявність правових підстав для проведення обшуку за місцем реєстрації ФОП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ) у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 , з метою відшукання і вилучення запитуваних слідчим предметів, речей і документів, які можуть мати важливе значення для встановлення обставин, що підлягають доказуванню в кримінальному провадженні.

На підставі викладеного та керуючись ст. ст. 107, 108, 234, 235, 309 КПК України, слідчий суддя,-

У Х В А Л И В:

Клопотання старшого слідчого в особливо важливих справах Головного слідчого управління Національної поліції України ОСОБА_3 - задовольнити.

Надати дозвіл старшому слідчомув ОВСГСУ НПУкраїни ОСОБА_3 , слідчим групи слідчих та прокурорам групи прокурорів у кримінальному провадженні № 42019000000000316 від 11.02.2019 та оперативним працівникам за дорученням слідчого, на проведення обшуку за місцем реєстрації ФОП « ОСОБА_4 » (код НОМЕР_1 ) у квартирі за адресою: АДРЕСА_1 ,яка відповідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав на нерухоме майно на праві спільної часткової приватної власності зареєстрована за ОСОБА_4 РНОКПП НОМЕР_1 та ОСОБА_5 РНОКПП НОМЕР_2 , з метою відшукання та вилучення наступного:

- документи, щодо укладення та підписання кредитних угод, договорів, додатків до них, договорів уступки права вимоги (прирівняних до них договорів), документів щодо взаємовідносин суб`єктів господарювання фігуруючих у кримінальному провадженні у тому числі ТОВ «Фруктовий світ» (код 33590996), ТОВ «Ерса Союз» (код 39631875), STOUT AGRO OIL LP, МПМ «Бізнес Трейдінг» (код 21327018), ТОВ «Агрофірма «Подільська зернова компанія» (код 34412592) та ТОВ «Фруктовий світ Україна» (код 39890688), ТОВ «СіріусЕкстружен» (код 31617387), TОB «Деметра-Агро» (код 37517930), ТОВ «Компанія «Агролідер» (код 35028721), ТОВ «Етуаль», ТОВ ЛВН Лімітед» (код 39195903), ФОП ОСОБА_4 (код НОМЕР_1 ) та інших юридичних і фізичних осіб, а також них з іншими установами, органами та організаціями, в тому числі ПАТ КБ «Преміум»;

- документи щодо заставного майна, документи щодо переоформлення активів фігуруючих підприємств з одного на інше, щодо використання отриманих кредитних коштів та коштів здобутих в результаті злочинної діяльності;

- правовстановлюючі документи на нерухоме та рухоме майно, яке належить фігуруючим юридичним особам та колишнім службовим особам таких субєктів господарювання придбане після грудня 2015 року;

- чорнові записи, штампи, печатки, не зареєстровані за даною адресою;

- платіжні доручення щодо здійснення переказів грошових коштів, заявок на купівлю іноземної валюти;

- документи з відомостями щодо банківських рахунків вказаних СГД, відкритих в Україні так і у закордонних банківських установах;

- грошові кошти здобуті злочинним шляхом, а також документи, які посвідчують право власності на майно здобуте злочинним шляхом;

- комп`ютерна техніка, магнітні, електроні цифрові носії інформації, де може бути виявлена вищевказана інформація;

- засоби зв`язку (мобільні телефони) шляхом яких фігуранти у кримінальному провадженні спілкуються між собою;

- інші речі та документи, які викривають співучасників вчинення кримінального правопорушення та на яких може бути виявлена інформація, що становить значення для досудового розслідування, що містить відомості про злочинну діяльність, злочинні схеми, які можуть бути доказами у даному кримінальному провадженні, свідчити про вчинення ряду інших злочинів, містити відомості, що викривають чи виправдовують фігурантів у даному кримінальному проваджені.

Ухвала оскарженню не підлягає.

Слідчий суддя - ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення03.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91463270
СудочинствоКримінальне
Сутьобшук

Судовий реєстр по справі —757/37636/20-к

Ухвала від 03.09.2020

Кримінальне

Печерський районний суд міста Києва

Константінова К. Е.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні