Ухвала
від 14.09.2020 по справі 260/2986/20
ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

ЗАКАРПАТСЬКИЙ ОКРУЖНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

У Х В А Л А

про залишення позовної заяви без розгляду

14 вересня 2020 року м. Ужгород№ 260/2986/20

Суддя Закарпатського окружного адміністративного суду Луцович М.М., розглянувши матеріали позовної заяви "КМКС" ПАРТІЯ УГОРЦІВ УКРАЇНИ до Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії,-

В С Т А Н О В И В:

"КМКС" ПАРТІЯ УГОРЦІВ УКРАЇНИ звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з позовом до Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправною та скасування постанови №6 Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області від 05.09.2020 року та зобов`язання Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області вчинити дії по утворенню багатомандатних виборчих округів відповідно до вимог ст. 199 Виборчого кодексу України.

Дослідивши матеріли позовної заяви, суддя дійшов висновку про залишення її без розгляду, з огляду на наступне.

КАС України визначено особливості розгляду даної категорії справ.

Згідно ч. 4 ст. 273 КАС України рішення, дії чи бездіяльність територіальних (окружних) виборчих комісій щодо підготовки та проведення місцевих виборів, виборів Президента України, народних депутатів України; обласних комісій з референдуму і комісії Автономної Республіки Крим з всеукраїнського референдуму, а також членів зазначених комісій оскаржуються до окружного адміністративного суду за місцезнаходженням відповідної комісії.

У відповідності до вимог ч. 6 ст. 273 КАС України позовні заяви щодо рішень, дій чи бездіяльності виборчої комісії, комісії з референдуму, членів цих комісій може бути подано до адміністративного суду у п`ятиденний строк із дня прийняття рішення, вчинення дії або допущення бездіяльності.

Предметом оскарження згідно даної позовної заяви є постанова Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області від 05.09.2020 року №6.

Як вбачається з конверта поштового відправлення, дана позовна заява надійшла до відділення поштового зв`язку 10.09.2020 року.

Однак, до Закарпатського окружного адміністративного суду дана позовна заява надійшла 14.09.2020 року.

Відповідно до ч. 5 ст. 270 КАС України днем подання позовної заяви, апеляційної скарги є день їх надходження до відповідного суду . Строки подання позовних заяв і апеляційних скарг, встановлені у справах, визначених цією статтею,не може бути поновлено. Позовні заяви, апеляційні скарги, подані після закінчення цих строків, суд залишає без розгляду.

Таким чином, згідно вимог ч. 5 ст. 270 КАС України днем подання даної позовної заяви є день її надходження до Закарпатського окружного адміністративного суду, а саме: 14.09.2020 року.

З системного аналізу вище вказаних правових норм, та з огляду на те, що днем подання даної позовної заяви є 14.09.2020 року, суддя приходить висновку, що позивачем було пропущено п`ятиденний строк звернення до суду, встановлений ч. 6 ст. 273 КАС України.

З аналізу ч. 5 ст. 270 КАС України можна дійти висновку, що в разі подання позовної заяви з пропущенням строку звернення до адміністративного суду, вона залишається без розгляду без можливості поновити строк звернення до адміністративного суду.

За таких обставин позовну заяву слід залишити без розгляду, у зв`язку з пропуском позивачем строку звернення до адміністративного суду.

Керуючись ст. 270, 273, 278 Кодексу адміністративного судочинства України, суд -

У Х В А Л И В:

Позовну заяву "КМКС" ПАРТІЯ УГОРЦІВ УКРАЇНИ до Сюртівської сільської територіальної виборчої комісії Ужгородського району Закарпатської області про визнання протиправною та скасування постанови, зобов`язання вчинити певні дії - залишити без розгляду.

Ухвала набирає законної сили після закінчення строку апеляційного оскарження, а у разі її апеляційного оскарження - з моменту проголошення судового рішення суду апеляційної інстанції.

Апеляційна скарга подається до Восьмого апеляційного адміністративного суду через Закарпатський окружний адміністративний суд у дводенний строк з дня її проголошення.

Суддя М.М. Луцович

СудЗакарпатський окружний адміністративний суд
Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено15.09.2020
Номер документу91498748
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —260/2986/20

Постанова від 17.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 16.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 16.09.2020

Адміністративне

Восьмий апеляційний адміністративний суд

Ільчишин Надія Василівна

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

Закарпатський окружний адміністративний суд

Луцович М.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні