Ухвала
від 14.09.2020 по справі 420/2452/19
П'ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

П`ЯТИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ АДМІНІСТРАТИВНИЙ СУД

----------------------

У Х В А Л А

14 вересня 2020 р.м.ОдесаСправа № 420/2452/19

П`ятий апеляційний адміністративний суд у складі колегії суддів:

судді-доповідача: Кравченка К.В.

суддів: Джабурія О.В., Вербицької Н.В.,

розглянувши можливість відкриття апеляційного провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби в Одеській області на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20 серпня 2019 року по справі за позовом ПАТ Виробниче об`єднання ОБЛПАЛИВО до ГУ ДФС в Одеській області про скасування податкового повідомлення-рішення,-

В С Т А Н О В И В :

07 жовтня 2019 року Головне управління ДФС України в Одеській області вперше звернулося до суду з апеляційною скаргою на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20.08.2019 року у межах строку, встановленого ст.295 КАС України.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 16 жовтня 2019р. апеляційну скаргу було залишено без руху на підставі ч.2 ст.298 КАС України.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 13 грудня 2019 року апеляційну скаргу повернуто у зв`язку з тим, що недолік апеляційної скарги відповідач не усунув (не було надано квитанції про сплату судового збору).

20 серпня 2020 року ГУ ДПС в Одеській області повторно звернулося з апеляційною скаргою на рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20 серпня 2019 року.

Ухвалою П`ятого апеляційного адміністративного суду від 31 серпня 2020р. апеляційну скаргу залишено без руху на підставі ч.2, 3 ст.298 КАС України

10 вересня 2020 року на адресу суду апеляційної інстанції надійшло клопотання ГУ ДПС в Одеській області, разом з платіжним дорученням та клопотанням про поновлення строку на апеляційне оскарження, в якому апелянт просить суд поновити строк для подання апеляційної скарги, посилаючись на фінансову неспроможність сплати судового збору у розмірі 28 815 гривень 00 копійок через обмежене бюджетне фінансування такого роду витрат.

Відповідно до ч.3 ст.295 КАС України строк на апеляційне оскарження також може бути поновлений в разі його пропуску з інших поважних причин, крім випадків, визначених ч.2 ст.299 цього Кодексу.

На підставі вищевикладеного, колегія суддів вважає за можливе поновити строк на апеляційне оскарження судового рішення.

З огляду на зазначене, перешкоди для прийняття апеляційної скарги та відкриття апеляційного провадження П`ятим апеляційним адміністративним судом відсутні.

Також апелянтом подано клопотання про заміну відповідача правонаступником.

Згідно ст. 52 Кодексу адміністративного судочинства України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

Судом встановлено та є загальновідомим фактом, що постановою Кабміну України Про утворення територіальних органів Державної податкової служби від 19 червня 2019 року №537 реорганізовано деякі територіальні органи Державної фіскальної служби шляхом їх приєднання до відповідних територіальних органів Державної податкової служби. Так, згідно з додатком 2 до вказаної постанови Головне управління Державної фіскальної служби в Одеській області реорганізовано шляхом приєднання до Головного управління Державної податкової служби в Одеській області.

Пунктом 3 зазначеної Постанови встановлено, що територіальні органи Державної фіскальної служби, які реорганізуються, продовжують здійснювати свої повноваження до передачі таких повноважень територіальним органам Державної податкової служби та центрального органу виконавчої влади, на який покладається обов`язок забезпечення запобігання, виявлення, припинення, розслідування та розкриття кримінальних правопорушень, об`єктом яких є фінансові інтереси держави та/або місцевого самоврядування, що віднесені до його підслідності відповідно до Кримінального процесуального кодексу України.

Відповідно до Положення про Головне управління ДПС в Одеській області, затвердженого наказом ДПС України 12.07.2019 року №14, в редакції наказу ДПС України від 29.07.2020 №372, останнє є правонаступником всіх прав та обов`язків Головного управління ДФС в Одеській області.

Наказом ДПС України Про початок діяльності Головного управління ДПС в Одеській області від 29.08.2019 № №7 розпочато виконання Головним управлінням ДПС в Одеській області функцій і повноважень Головного управління ДФС в Одеській області, яке реорганізується шляхом приєднання до ГУ ДПС.

31 липня 2019 року до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань внесено запис про державну реєстрацію юридичної особи - Головного управління Державної податкової служби в Одеській області.

З урахуванням вищевикладеного, колегія суддів дійшла висновку про необхідність допущення процесуального правонаступництва шляхом заміни Головного управління Державної фіскальної служби в Одеській області на його правонаступника - Головне управління Державної податкової служби в Одеській області.

У зв`язку з відсутністю фінансування суду на поштові відправлення, направлення сторонам процесуальних документів та повідомлень про дату, час та місце розгляду справи буде здійснюватися з використанням можливостей, передбачених ст.ст.124, 126, 127, 129 КАС України, шляхом телефонограм, надсиланням на офіційну електронну адресу, або шляхом вручення безпосередньо у приміщенні суду під розписку. Також всі учасники судового процесу мають можливість ознайомитися з текстами процесуальних документів на сайті ЄДРСР за посиланням: http://reyestr.court.gov.ua/ шляхом пошуку за номером справи.

Керуючись ст.ст.52, ч.3 ст.169, 237, 300 КАС України, апеляційний суд,-

У Х В А Л И В :

Замінити відповідача у справі - Головне управління Державної фіскальної служби в Одеській області його правонаступником - Головним управлінням Державної податкової служби в Одеській області.

Поновити Головному управлінню Державної податкової служби в Одеській області строк апеляційного оскарження рішення Одеського окружного адміністративного суду від 20 серпня 2019 року.

Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Головного управління Державної податкової служби в Одеській області .

Особи, які беруть участь у справі, мають право подати клопотання про розгляд апеляційної скарги за їх відсутності.

Запропонувати особам, які беруть участь у справі, у строк протягом 5 днів з дня отримання даної ухвали, подати до П`ятого апеляційного адміністративного суду відзив на апеляційну скаргу, а також свої заперечення на заяви чи клопотання у разі їх подання.

Надіслати особам, які беруть участь у справі, копії ухвали про відкриття апеляційного провадження, копії апеляційної скарги та інформацію про їхні права та обов`язки.

Направлення сторонам процесуальних документів та повідомлень про дату, час та місце розгляду справи буде здійснюватися з використанням можливостей, передбачених ст.ст.124, 126, 127, 129 КАС України.

Ухвала апеляційного суду набирає законної сили з моменту її підписання та може бути оскаржена до Верховного Суду в частині заміни сторони по справі протягом тридцяти днів з дня складання судового рішення.

Cуддя-доповідач Кравченко К.В. Судді Джабурія О.В. Вербицька Н. В.

Дата ухвалення рішення14.09.2020
Оприлюднено16.09.2020
Номер документу91502909
СудочинствоАдміністративне
Сутьскасування податкового повідомлення-рішення

Судовий реєстр по справі —420/2452/19

Ухвала від 18.08.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 13.07.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 24.05.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Білоус О.В.

Ухвала від 18.03.2021

Адміністративне

Касаційний адміністративний суд Верховного Суду

Пасічник С.С.

Постанова від 21.01.2021

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 14.12.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 05.11.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 01.10.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 14.09.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

Ухвала від 31.08.2020

Адміністративне

П'ятий апеляційний адміністративний суд

Кравченко К.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні