Ухвала
від 15.09.2020 по справі 908/1412/18
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

номер провадження справи 26/84/18

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД ЗАПОРІЗЬКОЇ ОБЛАСТІ

УХВАЛА

15.09.2020 Справа № 908/1412/18

м.Запоріжжя Запорізької області

Кредитор - Головне управління ДПС у Запорізькій області, код ЄДРПОУ 43143945 (пр. Соборний, 166, м. Запоріжжя, 69107)

Боржник - Приватне підприємство "Петра Резерв" (вул. Троїцька, 27, м. Запоріжжя, 69063; адреса для листування: а/с 1374, м. Запоріжжя, 69001, код ЄДРПОУ 38851082)

Суддя Юлдашев О.О.

Представники сторін: не з`явились

УСТАНОВИВ:

Постановою Господарського суду Запорізької області від 11.09.2018. Приватне підприємство "Петра Резерв" визнано банкрутом в порядку статті 95 Закону України "Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом", відкрито ліквідаційну процедуру.

На офіційному веб-сайті Вищого господарського суду України 13.09.2018р. за № 54129 розміщено повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури.

Ліквідатором банкрута подано до господарського суду звіт про проведену роботу, звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, ліквідаційний баланс, документи на підтвердження проведення ліквідаційної процедури.

Ухвалою суду від 25.08.2020р. призначене судове засідання для розгляду поданих звітів ліквідатора та ліквідаційного балансу банкрута на 15.09.2020р.

Згідно зі статтею 65 Кодексу України з процедур банкрутства, після завершення всіх розрахунків з кредиторами ліквідатор подає до господарського суду звіт та ліквідаційний баланс, до якого додаються: відомості за результатами інвентаризації майна боржника та перелік ліквідаційної маси; відомості про реалізацію об`єктів ліквідаційної маси з посиланням на укладені договори купівлі-продажу; копії документів, що підтверджують відчуження активів боржника під час ліквідаційної процедури (у тому числі протоколи про проведення аукціону, договори купівлі-продажу, акти приймання-передачі майна, акти про придбання майна на аукціоні тощо); реєстр вимог кредиторів з даними про розміри погашених вимог кредиторів; документи, що підтверджують погашення вимог кредиторів; довідка архівної установи про прийняття документів, які відповідно до закону підлягають довгостроковому зберіганню; для акціонерних товариств - розпорядження про скасування реєстрації випуску акцій, видане Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку; для емітентів боргових цінних паперів - звіт про результати погашення цінних паперів.

Про час і місце судового засідання, в якому мають розглядатися звіт і ліквідаційний баланс, господарський суд повідомляє ліквідатора та кредиторів.

Обов`язком ліквідатора є здійснення всієї повноти дій, спрямованих на виявлення та повернення активів боржника.

Господарський суд після заслуховування звіту ліквідатора та думки кредиторів постановляє ухвалу про затвердження звіту ліквідатора та ліквідаційного балансу.

Отже, законодавством передбачено певну сукупність дій, які необхідно вчинити ліквідатору в ході ліквідаційної процедури, та перелік додатків до звіту ліквідатора, які подаються суду разом із зазначеним звітом, та є предметом дослідження в судовому засіданні за підсумками ліквідаційної процедури, яке проводиться за участю кредиторів (комітету кредиторів); подання звіту та ліквідаційного балансу здійснюється ліквідатором за наслідком усіх проведених ним дій в ході ліквідаційної процедури.

Розглянувши наданий звіт ліквідатора та матеріали ліквідаційної процедури, суд вважає, що ліквідатором вжито всіх встановлених Кодексом України з процедур банкрутства заходів по здійсненню та завершенню ліквідаційної процедури. Згідно з матеріалами справи та документами, що підтверджують проведену ліквідаційну процедуру, рухоме та нерухоме майно, земельні ділянки за боржником не зареєстровані, виконавчі документи на виконанні в органах ДВС не перебувають.

Зазначені запити та отримані відповіді досліджені в судовому засіданні і долучені до матеріалів справи.

Проведеною ліквідатором роботою встановлено, що майно банкрута, за рахунок якого можливо було б погасити кредиторську заборгованість, відсутнє, що підтверджено матеріалами ліквідаційної процедури.

У ліквідаційному балансі підприємства-банкрута відображено відсутність майнових активів.

Господарський суд дійшов висновку, що ліквідатором в повній мірі виконані обов`язки з розшуку кредиторів банкрута та виявленню майна (активів) банкрута.

На підтвердження оплати послуг в процедурі ліквідації ліквідатором представлено звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, де грошова винагорода за період з 06.12.2018. по 20.08.2020. становить 224 852,81 грн.

Звіт ліквідатора про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат підлягає затвердженню.

Пунктом 5 частини 1 статті 90 Кодексу України з процедур банкрутства встановлено, що господарський суд закриває провадження у справі про банкрутство, якщо затверджено звіт керуючого санацією або ліквідатора в порядку, передбаченому цим Кодексом.

Таким чином, оскільки за результатами ліквідаційної процедури у банкрута не виявлено майна, за рахунок якого можливе погашення кредиторських вимог, підприємницька діяльність товариства припинена, що відображено у ліквідаційному балансі, господарський суд приймає рішення про ліквідацію юридичної особи-банкрута та закриття провадження у справі.

Згідно з частиною 4 статті 83 Закону про банкрутство вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений цим Законом строк або відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Керуючись ст.ст. 2, 30, 60, 65, 90 Кодексу України з процедур банкрутства ст.ст. 12, 234 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

Звіт ліквідатора, звіт про нарахування і виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат та ліквідаційний баланс банкрута - затвердити.

Банкрута - Приватне підприємство "Петра Резерв" (вул. Троїцька, 27, м. Запоріжжя, 69063; адреса для листування: а/с 1374, м. Запоріжжя, 69001, код ЄДРПОУ 38851082) - ліквідувати.

Провадження у справі закрити.

Вимоги конкурсних кредиторів, які не були заявлені в установлений Кодексом строк або були відхилені господарським судом, вважаються погашеними, а виконавчі документи за відповідними вимогами визнаються такими, що не підлягають виконанню.

Копію ухвали надіслати: кредитору, боржнику, ліквідатору, Департаменту реєстраційних послуг Запорізької міської ради, ГТУЮ у Запорізькій області.

Ухвала набирає законної сили з дня її винесення - 15.09.2020р. Ухвала суду може бути оскаржена в апеляційному порядку за правилами, визначеними ст. ст. 256-259 ГПК України, шляхом подання наразі апеляційної скарги через Господарський суд Запорізької області.

Суддя О.О. Юлдашев

Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено16.09.2020
Номер документу91527279
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —908/1412/18

Ухвала від 01.06.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Судовий наказ від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 26.01.2021

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 17.12.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 25.08.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 12.05.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 15.04.2020

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 27.11.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

Ухвала від 27.08.2019

Господарське

Господарський суд Запорізької області

Юлдашев О.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні