Ухвала
від 15.09.2020 по справі 910/6589/19
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua

УХВАЛА

про витребування доказів

м. Київ

15.09.2020Справа № 910/6589/19

за заявою Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві

(ідентифікаційний код: 39439980)

до Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича

(ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 )

про банкрутство

Суддя Омельченко Л.В.

Без виклику (повідомлення) учасників справи

ВСТАНОВИВ:

Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві звернулося до суду із заявою про порушення справи про банкрутство Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ).

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 12.06.2019 після усунення недоліків, встановлених ухвалою суду від 24.05.2019, було прийнято до розгляду заяву Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві про порушення справи про банкрутство Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), підготовче засідання суду призначено на 24.06.2019 о 12:00, накладено арешт на майно Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), встановлено арбітражному керуючому Охріменку Олексію Олександровичу (свідоцтво від 14.05.2013 № 766), визначеному автоматизованою системою з відбору кандидатів на призначення арбітражного керуючого (розпорядника майна, керуючого санацією, ліквідатора) у справах про банкрутство, строк до 21.06.2019 (включно) для подачі до суду заяви про його участь у справі про банкрутство Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер НОМЕР_1 ), зобов`язано заявника надати суду оригінали документів, копії яких приєднано до заяви про банкрутство фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, зобов`язано Новохацького Сергія Вікторовича у строк до 23.06.2019 (включно) надати суду: - докази наявності або відсутності активів боржника (грошових коштів, рухомого та нерухомого майна, у тому числі за даними бюро технічної інвентаризації); - відомості останньої інвентаризації; - акт останньої податкової перевірки та документи, якими було визначено суму податкового боргу (податкові повідомлення-рішення, вимоги, декларації); - відомості про наявність дебіторської заборгованості; - довідки з банківських установ про залишок коштів на всіх наявних рахунках; - перелік кредиторів, вимоги яких визнаються, із зазначенням загальної суми грошових вимог усіх кредиторів, а також щодо кожного кредитора - його імені або найменування, його місцезнаходження або місця проживання, ідентифікаційного коду юридичної особи або реєстраційного номера облікової картки платника податків (за наявності), суми грошових вимог (загальної суми заборгованості, заборгованості за основним зобов`язанням та суми неустойки (штрафу, пені) окремо), підстав виникнення зобов`язань, а також строку їх виконання згідно із законом або договором; - перелік майна із зазначенням його балансової вартості та місцезнаходження, а також загальна балансова вартість майна; - перелік майна, що перебуває у заставі або є обтяженим у інший спосіб, його місцезнаходження, вартість, а також інформація про кредиторів, на користь яких вчинено обтяження майна, їх ім`я або найменування, місцезнаходження або місце проживання, ідентифікаційні коди юридичних осіб або реєстраційний номер облікової картки платника податків (за наявності), суми їх грошових вимог, підстави виникнення зобов`язань, а також строки їх виконання згідно із законом або договором. Крім того, судом запропоновано фізичній особі підприємцю Новохацькому Сергію Вікторовичу надати план погашення боргів.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.06.2019 було відкрито провадження у справі про банкрутство фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, розгляд справи призначено на 29.07.2019 об 11:00, здійснено виклик у судове засідання представника заявника та фізичну особу-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, запропоновано фізичній особі-підприємцю Новохацькому Сергію Вікторовичу подати до суду план погашення боргів, зобов`язано фізичну особу-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича надати суду оригінал довідки обслуговуючого банку про рух коштів за останні 1,5 роки до дня звернення заявника до суду із заявою про порушення справи про банкрутство, оригінали витягів з Єдиного реєстру заборон відчуження об`єктів нерухомого майна, Державного реєстру іпотек та Державного реєстру обтяжень рухомого майна; акт останньої податкової перевірки, інші наявні, але не подані, докази.

Постановою Господарського суду міста Києва від 29.07.2019 було визнано банкрутом фізичну особу-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) за боргами, які виникли у зв`язку із здійсненням підприємницької діяльності, відкрито ліквідаційну процедуру фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, призначено ліквідатором банкрута арбітражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013), строк виконання усіх грошових зобов`язань, які виникли у зв`язку із здійсненням Фізичною особою-підприємцем Новохацьким Сергієм Вікторовичем підприємницької діяльності, вважати таким, що настав 29.07.2019, припинено нарахування неустойки (штрафу, пені), відсотків та інших фінансових (економічних) санкцій за всіма зобов`язаннями фізичної особи - підприємця Новохацького Сергія Вікторовича, крім зобов`язань, не пов`язаних із здійсненням такою особою підприємницької діяльності, припинено стягнення з фізичної особи - підприємця Новохацького Сергія Вікторовича за всіма виконавчими документами, за винятком виконавчих документів за вимогами про стягнення аліментів, а також за вимогами про відшкодування шкоди, заподіяної життю та здоров`ю громадян, та за вимогами, не пов`язаними із здійсненням такою особою підприємницької діяльності, вирішено офіційно оприлюднити повідомлення про визнання боржника банкрутом і відкриття ліквідаційної процедури із зазначенням строку пред`явлення кредиторами вимог до банкрута, який не може перевищувати двох місяців, зобов`язано ліквідатора банкрута відкрити спеціальний банківський рахунок, на який зараховуються кошти, отримані від продажу майна банкрута, та здійснюються розрахунки з кредиторами банкрута, зобов`язано ліквідатора банкрута надати суду ліквідаційний баланс банкрута та звіт ліквідатора до 29.06.2020, зобов`язано державного реєстратора за місцем знаходження реєстраційної справи банкрута внести до Єдиного державного реєстру запис про визнання боржника банкрутом, відкриття ліквідаційної процедури та відомості про ліквідатора банкрута, копію постанови направлено банкруту, ліквідатору банкрута арбітражному керуючому Бандолі О.О., державному реєстратору та органу виконання судових рішень за місцем знаходження банкрута для виконання.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 16.08.2019 було виправлено помилку, допущену у повідомленні про визнання Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури (номер публікації 61757 від 13.08.2019) у справі № 910/6589/19, викладено текст Повідомлення про визнання боржника банкрутом та відкриття ліквідаційної процедури у новій редакції, зазначеній в ухвалі, здійснено офіційне оприлюднення додаткового повідомлення про виправлення.

23.09.2019 через відділ діловодства суду від Головного управління Державної податкової служби у м. Києві надійшла заява про визнання кредитором банкрута на суму 4 445 988,15 грн. Крім того, заявник просив відстрочити сплату судового збору до прийняття рішення по суті.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.09.2019 у задоволенні заяви Головного управління ДПС у м. Києві про відстрочення сплати судового збору було відмовлено, заяву Головного управління ДПС у м. Києві про визнання кредитором банкрута на суму 4 445 988,15 грн залишено без руху, встановлено строк десять днів з дня вручення даної ухвали Головному управлінню ДПС у м. Києві на усунення недоліків заяви про визнання кредиторських вимог, установлено Головному управлінню ДПС у м. Києві спосіб усунення недоліків заяви про визнання кредитором шляхом подання до суду письмової заяви, яка буде містити докази сплати судового збору у встановленому порядку та розмірі.

08.10.2019 від Головного управління ДПС у м. Києві надійшов супровідний лист для залучення до матеріалів справи оригіналу платіжного доручення № 4838 від 20.09.2019 на суму 3 842,00 грн на виконання вимог ухвали суду про усунення недоліків заяви про визнання кредитором (відповідно до даних Укрпошти, що містяться на поштовому конверті, направлено 03.10.2019) .

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.10.2019 було прийнято заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві з грошовими вимогами до боржника на суму 4 445 988,15 грн, розгляд якої призначено у судовому засіданні 02.12.2019 о 12:00 у приміщенні Господарського суду міста Києва за адресою: м. Київ, вул. Б. Хмельницького, 44-Б, зал судових засідань № 7, встановлено строк до 29.11.2019 (включно) ліквідатору банкрута для письмового повідомлення суду та заявника про результати розгляду заяви Головного управління Державної податкової служби у м. Києві з грошовими вимогами до банкрута у розмірі 4 445 988,15 грн та надання доказів її визнання або ж відхилення у встановленому порядку.

З огляду на те, що 18.10.2018 Верховною Радою України було прийнято Кодекс України з процедур банкрутства, а його офіційне опублікування відбулось у газеті Голос України № 77 від 20.04.2019, суд вважає за необхідне зазначити таке.

Відповідно до ч. 1 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства він набирає чинності з дня, наступного за днем його опублікування, та вводиться у дію через шість місяців з дня набрання чинності цим Кодексом.

Отже, Кодекс України з процедур банкрутства набрав чинності 21.10.2019.

Відповідно до ч. 2 Прикінцевих та Перехідних положень Кодексу України з процедур банкрутства з дня введення у дію цього Кодексу визнано таким, що втратив чинність, у тому числі, Закон України Про відновлення платоспроможності боржника або визнання його банкрутом (Відомості Верховної Ради України, 1992 р., № 31, ст. 440 із наступними змінами).

Враховуючи викладене вище, розгляд справи № 910/6589/19 за заявою Головного управління Державної фіскальної служби у м. Києві (ідентифікаційний код: 39439980) до Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) про банкрутство у подальшому здійснюється із застосуванням норм Кодексу України з процедур банкрутства.

23.10.2019 через відділ діловодства суду від ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшов супровідний лист про направлення копії договору страхування відповідальності арбітражного керуючого від 07.10.2019 за № 19/8805/ОД2.

28.10.2019 через відділ діловодства суду від Управління інформаційно-аналітичної підтримки Головного управління Національної поліції у м. Києві надійшов лист, яким було повідомлено суд про те, що на виконання ухвали Господарського суду м. Києва від 07.10.2019 на облік ІП Гарпун ІПНП за категорією розшук ТЗ за рішенням суду внесено зазначений в ухвалі транспортний засіб, зареєстрований за Новохацьким Сергієм Вікторовичем.

26.11.2019 через відділ діловодства суду від ліквідатора фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло клопотання про винесення ухвали, в якій він просив зазначити про те, що арбітражний керуючий Бандола Олександр Олексійович (свідоцтво № 853 від 17.07.2013), призначений у справі ліквідатором Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), в подальшому є керуючим реалізацією майна.

27.11.2019 через відділ діловодства суду від 27.11.2019 від ліквідатора банкрута арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло повідомлення про розгляд грошових вимог Головного управління ДПС у м. Києві.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 02.12.2019 клопотання ліквідатора банкрута - арбітражного керуючого Бандоли О.О. про перехід до процедури реалізації майна було відхилено, здійснено перехід до подальшого розгляду справи № 910/6589/19 відповідно до норм Кодексу України з процедур банкрута, уведено процедуру реструктуризації боргів боржника фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), уведено мораторій на задоволення вимог кредиторів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), призначено керуючим реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013), вжито заходів для забезпечення вимог кредиторів шляхом заборони боржнику укладати правочини (договори) та заборони на розпорядження його нерухомим майном та цінними паперами, встановлено строк до 02.01.2019 (включно) керуючому реструктуризацією боргів арбітражному керуючому Бандолі О.О. для подачі до господарського суду відомостей про результати розгляду вимог кредиторів, зобов`язано керуючого реструктуризацією боргів арбітражного керуючого Бандолу О.О. провести заходи щодо виявлення, складання опису майна боржника (проведення інвентаризації) та визначення його вартості, встановлено строк до 02.03.2019 (включно) керуючому реструктуризацією боргів арбітражному керуючому Бандолі О.О. для подання до господарського суду плану реструктуризації боргів боржника фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), зобов`язано Головне управління державної податкової служби у м. Києві надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про доходи боржника та членів його сім`ї, а також про майно, задеклароване такими особами при перетині кордону, зобов`язано орган державної прикордонної служби надати керуючому реструктуризацією та суду інформацію про перетинання фізичною особою Новохацьким Сергієм Вікторовичем (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) та членами його сім`ї державного кордону за останні три роки, припинено нарахування штрафів та інших фінансових санкцій, а також відсотків за зобов`язаннями боржника, встановлено, що строк виконання всіх грошових зобов`язань фізичною особою Новохацьким Сергієм Вікторовичем (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) вважати таким, що настав, попереднє засідання суду призначено на 13.01.2020 об 11:40, встановлено строк до 13.01.2020 Головному управлінню ДПС у м. Києві для приведення у відповідність до норм Кодексу України з процедур банкрута заяви про визнання кредитором банкрута у сумі 4 445 988,15 грн, докази чого надати суду.

10.12.2019 через відділ діловодства суду від Головного центру обробки спеціальної інформації Державної прикордонної служби України надійшла заява за вих. № 0.184-41803/0/15-19 від 09.12.2019 про вжиття заходів для забезпечення виконання ухвали Господарського суду міста Києва від 02.12.2019.

Ухвалою Господарського суду від 12.12.2019 було зобов`язано керуючого реструктуризацією боргів арбітражного керуючого Бандолу Олександра Олексійовича надати відомості про громадянство та дату народження боржника - Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний код: НОМЕР_2 ) та усіх обов`язкових реквізитів ( громадянство , прізвище, ім`я особи , дата народження (число, місяць та рік)), а також аналогічну інформацію про членів його сім`ї з копіями сторінок паспортних документів, що засвідчують запитуваних осіб.

02.01.2020 від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшов звіт про виконану роботу, використання коштів, фінансове становище та майно у справі № 910/6589/19 у період з 02.12.2019 по 28.12.2019 з додатковими документами до нього.

13.01.2020 через відділ діловодства суду від Головного управління ДПС у м. Києві надійшов лист на виконання вимог ухвали суду від 02.12.2019 з додатковими документами до нього.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 13.01.2020 було зобов`язано керуючого реструктуризацією боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О. у строк до 27.01.2020 розглянути кредиторські вимоги Головного управління ДПС у м. Києві до Новохацького Сергія Вікторовича на суму 4 445 988,15 грн, із письмовим повідомленням суду та заявника про результати розгляду вказаної кредиторської заяви та наданням доказів її визнання або відхилення у встановленому законодавством порядку, зобов`язано керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О. у строк до 27.01.2020 провести збори кредиторів боржника - Новохацького Сергія Вікторовича , встановлено строк до 20.02.2020 (включно) керуючому реструктуризацією боргів боржника арбітражному керуючому Бандолі О.О. на виконання вимог п. 7 Ухвали Господарського суду міста Києва від 02.12.2019, судове засідання для розгляду погодженого кредиторами плану реструктуризації боргів або прийняття рішення про перехід до процедури погашення боргів чи про закриття провадження у справі у відповідності до ст.122 Кодексу України з процедур банкрутства призначено на 24.02.2020 об 11:40.

20.01.2020 через відділ діловодства суду від Головного управління ДПС у м. Києві надійшла заява про визнання кредитором боржника на суму 4 445 988,15 грн.

20.01.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшло повідомлення про розгляд заяви про заміну кредитора та розгляд кредиторських вимог Головного управління ДПС у м. Києві.

27.01.2020 від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшов звіт про виконану роботу, використання коштів, фінансове становище та майно боржника у справі № 910/6589/19 у період з 02.12.2019 по 24.01.2020 з додатковими документами до нього.

27.01.2020 від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшло клопотанні про відкладення засідання суду із додатковими документами до нього.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 30.01.2020 було прийнято подану 20.01.2020 заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві з грошовими вимогами до боржника на суму 4 445 988,15 грн, розгляд якої призначено у судовому засіданні 24.02.2020 об 11:40.

03.02.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшли відомості про результати розгляду вимог кредиторів.

17.02.2020 від керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича надійшло клопотання про витребування інформації та документів.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 19.02.2020 було задоволено клопотання керуючого реструктуризацією фізичної особи Новохацького С.В. арбітражного керуючого Бандоли О.О., зобов`язано Шевченківський районний відділ Центрального міжрегіонального управління державної міграційної служби у м. Києві та Київської області (адреса: 04107, м. Київ, вул. Академіка Ромоданова, 17, ідентифікаційний код: 42552598) надати керуючому реструктуризацією фізочної особи Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Бандолі Олександру Олексійовичу (адреса: АДРЕСА_2 , свідоцтво № 853 від 17.07.2013) відомості про громадянство та дату народження боржника - Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) та усіх обов`язкових реквізитів ( громадянство , прізвище, ім`я особи , дата народження (число, місяць та рік)), а також аналогічну інформацію про членів його сім`ї з копіями сторінок паспортних документів, що засвідчують запитуваних осіб.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 24.02.2020 було визнано кредитором Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) Головне управління Державної податкової служби у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267) на загальну суму 4 445 988,15 грн, з яких 23 785,08 грн - вимоги першої черги, 4 422 202,48 грн - вимоги третьої черги та 3 842,00 грн - судовий збір за подання заяви про визнання кредитором (відшкодовується у повному обсязі до задоволення вимог кредиторів), зобов`язано керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О. внести зміни до реєстру вимог кредиторів боржника, відкладено розгляд справи на 23.03.2020 об 11:40, здійснено виклик у судове засідання учасників справи та керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О.

02.03.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло клопотання про розгляд справи за його відсутності.

16.03.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшли клопотання про затвердження реєстру вимог кредиторів та клопотання про відкладення судового засідання.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 23.03.2020 з метою попередження виникнення та запобігання поширення гострої респіраторної хвороби, спричиненої коронавірусом COVID-19, зважаючи на період карантину, визначений постановою КМУ Про запобігання поширенню на території України коронавірусу COVID-19 від 11.03.2020 № 211, з урахуванням Указу Президента України № 87/2020 від 13.03.2020 щодо введення в дію рішення Ради національної безпеки і оборони України від 13 березня 2020 року "Про невідкладні заходи щодо забезпечення національної безпеки в умовах спалаху гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" та з урахуванням рішення Уряду про заборону пасажирських перевезень та обмеження кількості учасників масових заходів, було відкладено розгляд справи № 910/6589/19 про банкрутство Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) на строк до усунення обставин, які зумовили її відкладення або ж до законодавчого врегулювання процесуальних питань щодо можливості розгляду судом справ у період дії таких обставин.

21.04.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшла для залучення до матеріалів справи копія листа Шевченківського районного відділу Центрального міжрегіонального управління державної міграційної служби у місті Києві та Київській області від 31.03.2020 за № 8036-551/8036.2-20 з копією паспорта та інформацією про гр. Новохацького С.В .

26.05.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло клопотання про визнання Фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. банкрутом і введення процедури погашення боргів боржника з додатковими документами до нього, а саме: Протоколом від 19.05.2020 зборів кредиторів у справі № 910/6589/19 про неплатоспроможність ФОП Новохацького С.В., копією довіреності від 27.11.2019 за № 893/26-15-08-06, звітом від 20.05.2020 за № 02-81/56 про виконану роботу, використання коштів, фінансове становище та майно у справі № 910/6589/19 про неплатоспроможність ФОП Новохацького Сергія Вікторовича у період з 02.12.2019 по 20.05.2020.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 29.05.2020 судове засідання у справі № 910/6589/19 про банкрутство Фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. призначено на 15.06.2020 об 11:40, здійснено виклик у судове засідання та визнано явку обов`язковою учасників справи та керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О., встановлено строк до 12.06.2020 (включно) учасникам справи для подачі до суду своїх пояснень/заперечень щодо звіту від 20.05.2020 за № 02-81/56 про виконану роботу, використання коштів, фінансове становище та майно у справі № 910/6589/19 про неплатоспроможність ФОП Новохацького Сергія Вікторовича у період з 02.12.2019 по 20.05.2020.

29.05.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшов звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації у справі № 910/6589/19 про банкрутство фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. у період з 29.07.2019 по 01.12.2019 та процедури реструктуризації боргів фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. у період з 02.12.2019 по 31.05.2020.

29.05.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реструктуризацією боргів боржника арбітражного керуючого Бандоли О.О. повторно надійшов звіт про нарахування та виплату грошової винагороди, здійснення та відшкодування витрат за підсумками процедури ліквідації у справі № 910/6589/19 про банкрутство фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. у період з 29.07.2019 по 01.12.2019 та процедури реструктуризації боргів фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. у період з 02.12.2019 по 31.05.2020.

Постановою Господарського суду міста Києва від 15.06.2020 клопотання керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) про затвердження реєстру вимог кредиторів було задоволено, затверджено реєстр вимог кредиторів фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) в особі одного кредитора - Головного управління Держаної податкової служби у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267) на загальну суму 9 485 150,05 грн, з яких: 46 837,08 грн - вимоги першої черги; 3 991 093,49 грн - вимоги другої черги; 5 447 219,48 грн - вимоги третьої черги, припинено процедуру реструктуризації боргів фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), припинено повноваження керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражного керуючого Бандоли О.О. (свідоцтво № 853 від 17.07.2013), визнано банкрутом фізичну особу-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), уведено процедуру погашення боргів боржника фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), призначено керуючим реалізацією майна банкрута фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражного керуючого Бандолу О.О. (свідоцтво № 853 від 17.07.2013), встановлено керуючому реалізацією майна банкрута фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Бандолі О.О. (свідоцтво № 853 від 17.07.2013) основну грошову винагороду у розмірі трьох прожиткових мінімумів для працездатних осіб за кожний місяць виконання арбітражним керуючим повноважень, вирішено офіційно оприлюднити повідомлення про визнання боржника банкрутом і введення процедури погашення боргів у встановленому законодавством порядку, встановлено строк до 15.07.2020 (включно) керуючому реалізацією майна банкрута для проведення інвентаризації майна боржника та визначення його вартості у відповідності до положень Кодексу України з процедур банкрутства, відкладено розгляд справи на 06.07.2020 об 11:40, здійснено виклик у судове засідання учасників справи та керуючого реалізацією майна банкрута - арбітражного керуючого Бандолу О.О.

06.07.2020 через відділ діловодства суду від Головного управління ДПС у м. Києві надійшла заява про заміну кредитора по справі.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 06.07.2020 заяву Головного управління Державної податкової служби у м. Києві від 06.07.2020 про заміну кредитора у справі було задоволено, замінено кредитора у справі Головне управління Державної фіскальної служби у м. Києві (ідентифікаційний код: 39439980) його правонаступником - Головним управлінням Державної податкової служби у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267) із грошовими вимогами на загальну суму 9 485 150,06 грн, з яких: 23 785,08 грн - перша черга; 3 991 093,49 грн - друга черга; 5 447 219,49 грн - третя черга; 23 052,00 грн - задовольняються позачергово (судовий збір за подання заяви про визнання кредитором), зобов`язано керуючого реалізацією майна боржника арбітражного керуючого Бандолу О.О. внести відповідні зміни до реєстру вимог кредиторів у справі № 910/6589/19 про банкрутство Фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), затверджено звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про нараховану та не виплачену основну грошову винагороду за виконання повноважень ліквідатора фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) у період з 29.07.2019 по 01.12.2019 в сумі 36 819,20 грн, стягнуто з Головного управління ДПС у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267; 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013, ідентифікаційний номер: НОМЕР_3 , що зареєстрований за адресою АДРЕСА_3 ) грошову винагороду за період з 29.07.2019 по 01.12.2019 за виконання повноважень ліквідатора у справі № 910/6589/19 в сумі 36 819,20 грн, затверджено звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про здійснені та невідшкодовані понесені витрати, пов`язані з виконанням повноважень ліквідатора фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) у період з 29.07.2019 по 01.12.2019, в сумі 16 150,00 грн, стягнуто з Головного управління ДПС у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267; 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013, ідентифікаційний номер: НОМЕР_3 , що зареєстрований за адресою АДРЕСА_3 ) відшкодування витрат, понесених під час виконання повноважень ліквідатора у справі № 910/6589/19 за період з 29.07.2019 по 01.12.2019 у сумі 16 150,00 грн, затверджено звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про нараховану та не виплачену основну грошову винагороду за виконання повноважень керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) у період з 02.12.2019 по 31.05.2020 в сумі 63 060,00 грн, стягнуто з Головного управління ДПС у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267; 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013, ідентифікаційний номер: НОМЕР_3 , що зареєстрований за адресою АДРЕСА_3 ) грошову винагороду за період з 02.12.2019 по 31.05.2020 за виконання повноважень керуючого реструктуризацією боргів у справі № 910/6589/19 у сумі 63 060,00 грн, затверджено звіт арбітражного керуючого Бандоли О.О. про здійснені та невідшкодовані понесені витрати, пов`язані з виконанням повноважень керуючого реструктуризацією боргів фізичної особи-підприємця Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) у період з 02.12.2019 по 31.05.2020, в сумі 2 495,54 грн, стягнуто з Головного управління ДПС у м. Києві (ідентифікаційний код: 43141267; 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 33/19) на користь арбітражного керуючого Бандоли Олександра Олексійовича (свідоцтво № 853 від 17.07.2013, ідентифікаційний номер: НОМЕР_3 , що зареєстрований за адресою АДРЕСА_3 ) відшкодування витрат, понесених під час виконання повноважень керуючого реструктуризацією боргів у справі № 910/6589/19, за період з 02.12.2019 по 31.05.2020 у сумі 2 495,54 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 10.07.2020 було роз`яснено Шевченківській районній в місті Києві Державній адміністрації (відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців), що відповідно дочинного законодавства України у Шевченківської районної в місті Києві Державної адміністрації (відділ з питань державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців) відсутні підстави для невиконання приписів чинного законодавства України щодо внесення запису до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань на підставі Постанови Господарського суду міста Києва від 15.06.2020 про визнання банкрутом фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), а Постанова Господарського суду міста Києва від 15.06.2020 про визнання банкрутом фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича ( АДРЕСА_1 ; ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) підлягає внесенню до Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань.

12.08.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реалізацією майна фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло клопотання про витребування у Акціонерного товариства Райфайзен Банк Аваль інформації та документів.

09.09.2020 через відділ діловодства суду від керуючого реалізацією майна фізичної особи-підприємця Новохацького Сергія Вікторовича арбітражного керуючого Бандоли О.О. надійшло клопотання про витребування у Головного управління статистики у м. Києві інформації та документів щодо банкрута.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 15.09.2020 було задоволено клопотання керуючого реалізацією майна фізичної особи Новохацького С.В. арбітражного керуючого Бандоли О.О., витребувано у Акціонерного товариства Райффайзен Банк Аваль (01011, м. Київ, вул. Лєскова, 9; ідентифікаційний код: 14305909) інформацію про всі наявні рахунки (у тому числі депозитні рахунки) Новохацького Сергія Вікторовича (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ), їх реквізити, із зазначенням сум грошових коштів на таких рахунках, зобов`язано Акціонерне товариство Райффайзен Банк Аваль (01011, м. Київ, вул. Лєскова,9; ідентифікаційний код: 14305909) надати керуючому реалізацією майна ФОП Новохацького С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Бандолі Олександру Олексійовичу (адреса: АДРЕСА_4, свідоцтво № 853 від 17.07.2013) витребувану інформацію та документи.

Дослідивши подане арбітражним керуючим Бандолою О.О. клопотання про витребування у Головного управління статистики у м. Києві інформації та документів щодо банкрута, судом встановлено наступне.

Відповідно до листа Головного управління регіональної статистики України від 25.06.2020 за № 23-07/118-20 Новохацький С.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) значиться засновником (учасником) наступних господарюючих суб`єктів: Товариства з обмеженою відповідальністю Захист інвестицій та бізнесу (ідентифікаційний код: 38511243); Товариства з обмеженою відповідальністю Новітні Телекомунікації України (ідентифікаційний код: 37406712); Приватного підприємства Віртекс (ідентифікаційний код: 30679573).

12.08.2020 за № 02-81/26 арбітражним керуючим було направлено лист до Головного управління статистики в місті Києві щодо надання належним чином завірених копії: звітів за формою 1-ПВ (місячна) та 1-ПВ (річна) Звіт з праці , які подавались ТОВ Захист Інвестицій та бізнесу , ТОВ Новітні Телекомунікації України , ПП Віртекс до органів статистики у період з 2017 року по теперішній час; річних балансів (звіт про фінансовий стан) за останні три роки; останній баланс (звіт про фінансовий стан), який подавався підприємством.

01.09.2020 арбітражним керуючим було отримано лист Головного управління статистики у м. Києві від 21.08.2020 № 09.2-02/2315-20 з відмовою у надані копій фінансової звітності.

Ненадання фінансової звітності унеможливлює належне формування ліквідаційної маси банкрута шляхом визначення ринкової вартості корпоративних прав банкрута у зазначених товариствах та належне виконання обов`язків керуючого реалізацією майна, що передбачені Кодексом України з процедур банкрутства.

Згідно зі ст. 1 Кодексу України з процедур банкрутства учасники у справі про банкрутство - сторони, арбітражний керуючий, державний орган з питань банкрутства, Фонд державного майна України, представник органу місцевого самоврядування, представник працівників боржника, уповноважена особа засновників (учасників, акціонерів) боржника, а також у випадках, передбачених цим Кодексом, інші учасники справи про банкрутство, щодо прав або обов`язків яких існує спір.

Відповідно до ч. 1 ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий у справах про неплатоспроможність фізичної особи користується всіма правами арбітражного керуючого відповідно до законодавства, у тому числі має право: запитувати та отримувати документи або їх копії від юридичних осіб, органів державної влади, органів місцевого самоврядування та від фізичних осіб за їхньою згодою щодо майна боржника - фізичної особи, у тому числі які містять конфіденційну інформацію та/або банківську таємницю; отримувати інформацію з державних реєстрів, у тому числі з бюро кредитних історій, у порядку, передбаченому законодавством; здійснювати огляд майна боржника; отримувати інформацію про рух коштів на рахунках боржника відповідно до Закону України Про банки і банківську діяльність .

Згідно з ч. 2 ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства арбітражний керуючий у справах про неплатоспроможність фізичної особи зобов`язаний: організувати виявлення та складання опису майна боржника (проведення інвентаризації), визначити його вартість; брати участь у розробленні плану реструктуризації боргів боржника, забезпечити його розгляд зборами кредиторів та подання на затвердження до господарського суду; виконувати функції з управління та розпорядження майном боржника; здійснювати інші повноваження відповідно до законодавства.

Відповідно до ч. 2 та ч. 4 ст. 131 Кодексу України з процедур банкрутства до складу ліквідаційної маси включається все майно боржника, що перебуває у його власності, а також те, що буде отримано боржником у власність після визнання його банкрутом і до завершення процедури погашення боргів боржника, крім майна, визначеного частинами шостою і сьомою цієї статті та статтею 132 цього Кодексу.

З моменту визнання боржника банкрутом розпорядження усіма правами щодо майна, включеного до складу ліквідаційної маси, здійснює керуючий реалізацією від імені боржника.

Відповідно до ч. 1 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України, учасники справи мають право подавати заяви та клопотання, надавати пояснення суду, наводити свої доводи, міркування щодо питань, які виникають під час судового розгляду, і заперечення проти заяв, клопотань, доводів і міркувань інших осіб.

Відповідно до ч. 1 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України учасник справи у разі неможливості самостійно надати докази вправі подати клопотання про витребування доказів судом.

Згідно з положеннями ч. 2 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України у клопотанні про витребування судом доказів повинно бути зазначено: 1) який доказ витребовується (крім клопотання про витребування судом групи однотипних документів як доказів); 2) обставини, які може підтвердити цей доказ, або аргументи, які він може спростувати; 3) підстави, з яких випливає, що цей доказ має відповідна особа; 4) заходи, яких особа, яка подає клопотання, вжила для отримання цього доказу самостійно, докази вжиття таких заходів та (або) причини неможливості самостійного отримання цього доказу; 5) причини неможливості отримати цей доказ самостійно особою, яка подає клопотання.

У разі задоволення клопотання суд своєю ухвалою витребовує відповідні докази. Суд може уповноважити на одержання витребуваних ним доказів заінтересовану сторону. (ч. 4,6 ст. 81 Господарського процесуального кодексу України).

Отже, у зв`язку з ненаданням Головним управлінням статистики в місті Києві зазначеної інформації щодо банкрута, що у свою чергу унеможливлює належне формування ліквідаційної маси банкрута та виконання обов`язків керуючого реалізацією майна, з метою повного та всебічного розгляду справи, на виконання приписів ст. 114 Кодексу України з процедур банкрутства, суд дійшов до висновку про можливість задоволення клопотання про витребування доказів та надання інформації, про що постановляє відповідну ухвалу.

Керуючись Кодексом України з процедур банкрутства, ст. ст. 2, 3, 12, 234, 235 Господарського процесуального кодексу України, суд

УХВАЛИВ:

1. Задовольнити клопотання керуючого реалізацією майна фізичної особи Новохацького С.В. арбітражного керуючого Бандоли О.О. про витребування у Головного управління статистики у м. Києві інформації та документів щодо банкрута.

2. Витребувати у Головного управління статистики у м. Києві (ідентифікаційний код 02363095, вул. Тургенєвська, 71, м. Київ, 04050) звіти за формою 1-ПВ (місячна) та 1-ПВ (річна) Звіт з праці , річні баланси (звіт про фінансовий стан), які подавались ТОВ Захист інвестицій та бізнесу (ідентифікаційний код: 38511243), ТОВ Новітні Телекомунікації України (ідентифікаційний код 37406712), Приватним підприємством Віртекс (ідентифікаційний код: 30679573) до органів статистики у 2017, 2018, 2019 та 2020 роках.

3. Зобов`язати Головне управління статистики у м. Києві (ідентифікаційний код: 02363095, вул. Тургенєвська, 71, м. Київ, 04050) надати керуючому реалізацією майна ФОП Новохацького Є.В. (ідентифікаційний номер: НОМЕР_1 ) арбітражному керуючому Бандолі Олександру Олексійовичу (адреса: АДРЕСА_4 , свідоцтво № 853 від 17.07.2013) витребувану інформацію та документи.

Ухвала набрала законної сили 15.09.2020, оскарженню не підлягає.

Суддя Л.В. Омельченко

Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено15.09.2020

Судовий реєстр по справі —910/6589/19

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 06.10.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 20.09.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 11.08.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 19.07.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 07.06.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 05.04.2021

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

Ухвала від 10.07.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Омельченко Л.В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмТелеграмВайберВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні