Ухвала
від 04.09.2020 по справі 359/6856/20
БОРИСПІЛЬСЬКИЙ МІСЬКРАЙОННИЙ СУД КИЇВСЬКОЇ ОБЛАСТІ

справа № 359/6856/20

провадження № 1-КС/359/1842/2020

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

04.09.2020 року м.Бориспіль

Слідчий суддяБориспільського міськрайонногосуду Київськоїобласті ОСОБА_1 ,при секретарі ОСОБА_2 за участюслідчого ОСОБА_3 ,розглянувши усудовому засіданнів приміщеннісуду клопотання слідчого СВ Бориспільського ВП ГУ НП в Київській області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду в кримінальному провадженні №42020111100000056 за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.191 КК України

ВСТАНОВИВ:

До суду із даним клопотанням звернувся слідчий. Вимоги клопотання обґрунтував тим, що слідчим відділом Бориспільського відділу поліції Головного Управління Національної поліції в Київській області здійснюється досудове розслідування у кримінальному провадженні № 42020111100000056 від 02.06.2020, за ознаками кримінального правопорушення (злочину), передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Встановлено, що між Управлінням регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області (ЄДРПОУ 41903554 Бориспільський р-н., с. Іванків, вул. Центральна, 2А), укладено із ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» (ЄДРПОУ 24257784, м. Київ, вул. М. Тимошенко,9) договір будівельного підряду від 17.03.2020 № 2020/03/17-01 на виконання робіт по капітальному ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування». Вартість робіт за вказаним договором складає 17775768, 78 грн., також за вказаним договором виконавцю було перераховано для виконання робіт грошові кошти в якості авансу за виконанні будівельні роботи в сумі 5332730, 63 грн., строк договору по закінченню робіт закінчується 31.05.2020.

Також встановлено, посадовими особами ТОВ «Ремонтна компанія «Ізол» з метою здешевлення фактично використаних матеріалів та завищення вартості робіт, здійснюється порушення визначених проектно-кошторисною документацією технологій капітального ремонту, без внесення відповідних змін до вказаної документації.

26.08.2020 року відповідно до ухвали Бориспільського міськрайонного суду Київської області було вилучено копії документів, які містять підтвердження виконаних будівельних робіт процедури «Капітального ремонту фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської обл. «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» від Управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області UA-2020-01-03-001785-a, який здійснюється ТОВ "РЕМОНТНА КОМПАНІЯ "ІЗОЛ" код 24257784. Вказані роботи здійснюються за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1.

Під час подальшого досудового розслідування допитано ОСОБА_4 , який є інженером технічного нагляду і відповідно здійснює нагляд за вищевказаним об`єктом. Під час допиту останній повідомив те, що вказані роботи на теперішній час тривають і в терміни, визначені процедурою не закінчено.

В подальшому, під час проведення досудового розслідування виникла необхідність в проведенні певних слідчих дій, спрямованих на встановлення відповідності обсягам вже виконаних робіт їх документальному підтвердженні та проведенні процедури фактичного обстеження шляхом огляду об`єкту здійснення капітального ремонту із можливістю відібрання зразків будівельних матеріалів, які використано в роботі, з одночасним залученням відповідного спеціаліста в будівельній сфері з метою документування порушень чинного законодавства під час проведення вищевказаних робіт за державні кошти.

Ураховуючи вищевикладене, встановлено, що за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1 знаходиться Комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» код 01994132 та за адресою вказаного об`єкту у даному кримінальному провадженні триває процедура державної закупівлі, яка називається «Капітальний ремонт фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської обл. «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» від Управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області UA-2020-01-03-001785-a, який здійснюється ТОВ "РЕМОНТНА КОМПАНІЯ "ІЗОЛ" код 24257784 та є предметом досудового розслідування в результаті вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 191 КК України.

Проведення огляду об`єкту державної власності, а саме Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» код 01994132 за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1 в частині проведення процедури державної закупівлі, яка називається «Капітальний ремонт фасаду лікувального корпусу і поліклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської обл. «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» від Управління регіонального розвитку Бориспільської районної державної адміністрації Київської області UA-2020-01-03-001785-a, який здійснюється ТОВ "РЕМОНТНА КОМПАНІЯ "ІЗОЛ" код 24257784, на даний час є найбільш доцільнішою та єдиною слідчою дією яка наддасть змогу виконати завдання кримінального судочинства, передбачені ст. 2 КПК України.

В судовому засіданні слідчий повністю підтримав подане клопотання та просив суд його задовольнити.

Розглянувши клопотання, заслухавши думку слідчого, вивчивши матеріали кримінального провадження, суд вважає клопотання обґрунтованим та таким, що підлягає задоволенню з наступних підстав.

Так,з матеріалівклопотання вбачаєтьсянаявність достатніхпідстав дляпроведення оглядуоб`єкту державноївласності,а самеКомунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної радиКиївської областіта Бориспільськоїміської радиКиївської області«Бориспільська багатопрофільналікарня інтенсивноголікування» заадресою:Київська область,м.Бориспіль,вул.Котляревського,1в частині зовнішніхі внутрішніхприміщень вяких триваєкапітальний ремонтфасаду лікувальногокорпусу іполіклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

Згідност. 19 Конституції України органи державної влади, їх посадові особи зобов`язані діяти лише на підставі, в межах повноважень та у спосіб, що передбаченіКонституцієюта законами України.

Відповідно ст. 30 Конституції України кожному гарантується недоторканість житла та не допускається проникнення до житла чи до іншого володіння особи, проведення в них огляду чи обшуку інакше як за вмотивованим рішенням суду. Проведення обшуку є суттєвим обмеженням конституційних прав громадян, у зв`язку з чим він має застосовуватися у виняткових випадках при наявності беззаперечних підстав для його проведення в умовах реальної необхідності та за відсутності можливості отримання інформації іншим шляхом. Обшук має провадитись за наявності достатніх даних, які вказують на те, що об`єкти, які мають значення у справі, по-перше, знаходяться у певної особи (в певному місці), по-друге, що дані об`єкти сховані й добровільно видані не будуть.

Згідно ч. 2 ст. 237 КПК України огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи.

Як зазначено в ч. 5 ст. 234 КПК України, слідчий суддя відмовляє у задоволенні клопотання про обшук, якщо прокурор, слідчий не доведе наявність достатніх підстав вважати, що: 1)було вчиненокримінальне правопорушення; 2) відшукувані речі і документи мають значення для досудового розслідування; 3) відомості, які містяться у відшукуваних речах і документах, можуть бути доказами під час судового розгляду; 4) відшукувані речі, документи або особи знаходяться у зазначеному в клопотанні житлі чи іншому володінні особи.

У відповідності до вимогст. 234 КПК України обшук проводиться з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, відшукання знаряддя кримінального правопорушення або майна, яке було здобуте у результаті його вчинення, а також встановлення місцезнаходження розшукуваних осіб.

Згідно вимог ч.3 ст.233 КПК України слідчий, прокурор має право до постановлення ухвали слідчого судді увійти до житла чи іншого володіння особи лише у невідкладних випадках, пов`язаних із врятуванням життя людей та майна чи з безпосереднім переслідуванням осіб, які підозрюються у вчиненні злочину. У такому випадку, прокурор, слідчий за погодженням із прокурором зобов`язаний невідкладно після здійснення таких дій звернутися з клопотанням про проведення обшуку до слідчого судді.

Встановлено, що комунальне некомерційне підприємство Бориспільської районної ради Київської області та Бориспільської міської ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування» код 01994132, що розташоване за адресою: Київська область, м. Бориспіль, вул. Котляревського, 1, належить до державної власності.

Слідчий звернувся з відповідним клопотанням, з метою виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення (злочину), з метою проведення повного, швидкого та неупередженого досудового розслідування у кримінальному провадженні.

З метоювиявлення тафіксації відомостейпро обставинивчинення правопорушення,є необхідністьу проведенніогляду об`єктудержавної власності,а самеКомунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної радиКиївської областіта Бориспільськоїміської радиКиївської області«Бориспільська багатопрофільналікарня інтенсивноголікування» заадресою:Київська область,м.Бориспіль,вул.Котляревського,1,в частині зовнішніхі внутрішніхприміщень вяких триваєкапітальний ремонтфасаду лікувальногокорпусу іполіклінічного відділення Комунального некомерційного підприємства Бориспільської районної ради Київської області «Бориспільська багатопрофільна лікарня інтенсивного лікування».

З цього приводу, суддя вважає за необхідне клопотання задовольнити та надати відповідний дозвіл на проведення огляду.

Керуючись ст. ст. 234, 235, ч. 2 ст. 369, ч. 3 ст. 371, ст. 372 КПК України, слідчий суддя,

УХВАЛИВ:

Клопотання задовольнити.

Надати дозвілна проведенняогляду об`єктудержавної власності,а самеКомунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної радиКиївської областіта Бориспільськоїміської радиКиївської області«Бориспільська багатопрофільналікарня інтенсивноголікування» код01994132за адресою:Київська область,м.Бориспіль,вул.Котляревського,1в частині зовнішніхі внутрішніхприміщень вяких триваєкапітальний ремонтфасаду лікувальногокорпусу іполіклінічного відділення Комунального некомерційногопідприємства Бориспільськоїрайонної радиКиївської області «Бориспільськабагатопрофільна лікарняінтенсивного лікування», який здійснюєтьсяТОВ "РЕМОНТНАКОМПАНІЯ "ІЗОЛ"код 24257784 з одночасним залученням відповідного спеціаліста в будівельній сфері.

Ухвала набирає законної сили з моменту проголошення.

Строк дії ухвали становить 30 днів з дня її постановлення.

Ухвала апеляційному оскарженню не підлягає.

Повний текст ухвали проголошено 08.09.2020 року.

Слідчий суддя ОСОБА_1

Дата ухвалення рішення04.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91530318
СудочинствоКримінальне
Сутьнадання дозволу на проведення огляду в кримінальному провадженні №42020111100000056 за ознаками злочину передбаченого ч.2 ст.191 КК України

Судовий реєстр по справі —359/6856/20

Ухвала від 04.09.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Ухвала від 04.09.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

Постанова від 04.09.2020

Кримінальне

Бориспільський міськрайонний суд Київської області

Чирка С. С.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні