Ухвала
від 11.09.2020 по справі 2-а-858/11
ДУНАЄВЕЦЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД ХМЕЛЬНИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Справа № 2-а-858/11

Провадження № 6-а/674/3/20

УХВАЛА

про заміну сторони виконавчого провадження

11 вересня 2020 року м.Дунаївці

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області в складі: головуючого-судді Шклярука В.М., з участю секретаря судового засідання Проценко Л.В., розглянувши у відкритому судовому засіданні, в порядку ч.4 ст.229 КАС України, заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Головне управління державної казначейської служби україни у Хмельницькій області, Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, Управління державної виконавчої служби, про заміну сторони виконавчого провадження,-

в с т а н о в и в :

ОСОБА_1 звернувся до суду із заявою про заміну сторони у виконавчому провадженні на його правонаступника. В обґрунтування заяви зазначає, що постановою Дунаєвецького районного суду від 15.03.2011 зобов`язано управління Пенсійного фонду України в Дунаєвецькому районі провести нарахування та виплату надбавки до пенсії ОСОБА_2 , як дитині війни, в розмірі 30 відсотків мінімальної пенсії за віком відповідно до ст.6 Закону України "Про соціальний захист дітей війни", починаючи з 01.08.2010 по день припинення права на таку допомогу.

ІНФОРМАЦІЯ_1 ОСОБА_2 помер і після його смерті спадщину прийняв заявник, а тому просить суд замінити стягувача у виконавчому провадженні щодо виконання зазначеної постанови суду.

Заявник ОСОБА_1 у судове засідання не з`явився, однак направив до суду заяву про розгляд справи у його відсутності.

Інші учасники провадження у судове засідання не з`явились, хоча про час та місце розгляду справи повідомлялись завчасно та належним чином.

Частиною 2 ст.379 КАС України визначено, що суд розглядає питання про заміну сторони виконавчого провадження в десятиденний строк у судовому засіданні з повідомленням державного виконавця або заінтересованої особи, які звернулися з поданням (заявою), та учасників справи. Неприбуття у судове засідання осіб, які були належним чином повідомлені про дату, час і місце розгляду справи, не перешкоджає судовому розгляду.

Враховуючи наведене та неявку в судове засідання всіх учасників справи, суд вважає за можливе провести розгляд заяви без фіксування судового засідання за допомогою звукозаписувального технічного засобу.

Суд, дослідивши матеріали справи, вважає, що заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню з наступних підстав.

Постановою Дунаєвецького районного суду Хмельницької області від 15.03.2011 Управління Пенсійного фонду України в Дунаєвецькому районі зобов`язано провести нарахування та виплату надбавки до пенсії ОСОБА_2 , як дитині війни, в розмірі 30 % мінімальної пенсії за віком відповідно до ст.6 ЗУ "Про соціальний захист дітей війни", починаючи з 01.08.2010 по день припинення права на таку допомогу.

ІНФОРМАЦІЯ_1 стягувач ОСОБА_2 помер, що підтверджується копією свідоцтва про смерть серії НОМЕР_1

Встановлено, що ОСОБА_1 спадщину прийняв у встановленому законом порядку, що підтверджується копією отриманого свідоцтва про право на спадщину за законом від 10.06.2020, посвідченого державним нотаріусом Дунаєвецької державної нотаріальної контори, зареєстрованого в реєстрі за №104. Інших спадкоємців, які б прийняли спадщину, немає.

Відповідно до ст. 52 КАС України у разі вибуття або заміни сторони чи третьої особи у відносинах, щодо яких виник спір, суд допускає на будь-якій стадії судового процесу заміну відповідної сторони чи третьої особи її правонаступником. Усі дії, вчинені в адміністративному процесі до вступу правонаступника, обов`язкові для нього в такій самій мірі, у якій вони були б обов`язкові для особи, яку він замінив.

В силу вимог ч. ч. 1, 4 ст. 379 КАС України, у разі вибуття однієї із сторін виконавчого провадження за поданням державного виконавця або за заявою заінтересованої особи суд, який розглядав справу як суд першої інстанції, замінює сторону виконавчого провадження її правонаступником. Положення цієї статті застосовуються також у випадку необхідності заміни боржника або стягувача у виконавчому листі до відкриття виконавчого провадження.

Згідно ч. 5 ст. 15 Закону України "Про виконавче провадження", у разі вибуття однієї із сторін виконавець за заявою сторони, а також заінтересована особа мають право звернутися до суду із заявою про заміну сторони її правонаступником. Для правонаступника усі дії, вчинені до його вступу у виконавче провадження, є обов`язковими тією мірою, якою вони були б обов`язковими для сторони, яку правонаступник замінив.

Згідно з ст. 1216 ЦК України, спадкуванням є перехід прав та обов`язків (спадщини) від фізичної особи, яка померла (спадкодавця), до інших осіб (спадкоємців). Згідно з ст. 1261 ЦК України у першу чергу право на спадкування за законом мають діти спадкодавця, той з подружжя, який його пережив, та його батьки.

Статтею 1227 ЦК України визначено, що суми заробітної плати, пенсії, стипендії, аліментів, допомоги у зв`язку з тимчасовою непрацездатністю, відшкодувань у зв`язку з каліцтвом або іншим ушкодженням здоров`я, інших соціальних виплат, які належали спадкодавцеві, але не були ним одержані за життя, передаються членам його сім`ї, а у разі їх відсутності - входять до складу спадщини.

Таким чином, враховуючи норми законодавства, встановлені обставини справи, суд вважає, що присуджені на підставі судового рішення суми, які не отримані стягувачем, підлягають включенню до спадщини, що відкрилася після смерті ОСОБА_2 .

Приймаючи до уваги те, що на виконання постанови Дунаєвецького районного суду від 15.03.2011 стягувачу ОСОБА_2 було проведено перерахунок пенсії, однак сума коштів згідно проведеного перерахунку не була виплачена через відсутність фінансування, тобто судове рішення фактично не виконане, суд прийшов до висновку, що для забезпечення виконання судового рішення, заява ОСОБА_1 підлягає задоволенню.

Керуючись ст. ст. 241, 243, 248, 293, 294, 379 КАС України, суд,-

п о с т а н о в и в :

Заяву ОСОБА_1 , заінтересовані особи: Головне управління державної казначейської служби україни у Хмельницькій області, Головне управління Пенсійного фонду України в Хмельницькій області, Управління державної виконавчої служби, про заміну сторони виконавчого провадження задовольнити.

Замінити стягувача ОСОБА_2 , який помер ІНФОРМАЦІЯ_1 , у виконавчому провадженні у справі за адміністративним позовом ОСОБА_2 до Управління Пенсійного фонду України в Дунаєвецькому районі Хмельницької області про визнання протиправною бездіяльність з невиплати щомісячної доплати до пенсії дитині війни та про зобов`язання здійснити нарахування та виплату щомісячної доплати до пенсії в розмірі 30% мінімальної пенсії за віком на його спадкоємця ОСОБА_1 , ІНФОРМАЦІЯ_2 .

Ухвала суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги всіма учасниками справи, якщо апеляційну скаргу не було подано.

Апеляційна скарга на ухвалу суду подається протягом п`ятнадцяти днів з дня її проголошення до Сьомого апеляційного адміністративного суду. Учасник справи, якому ухвала суду не була вручена у день її проголошення або складення, має право на поновлення пропущеного строку на апеляційне оскарження якщо апеляційна скарга подана протягом п`ятнадцяти днів з дня вручення йому ухвали суду.

Суддя В.М. Шклярук

СудДунаєвецький районний суд Хмельницької області
Дата ухвалення рішення11.09.2020
Оприлюднено16.09.2020
Номер документу91545849
СудочинствоАдміністративне

Судовий реєстр по справі —2-а-858/11

Постанова від 10.02.2011

Адміністративне

Суворовський районний суд м.Одеси

Середа І. В.

Ухвала від 18.05.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

Ухвала від 11.09.2020

Адміністративне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В. М.

Ухвала від 03.09.2020

Адміністративне

Дунаєвецький районний суд Хмельницької області

Шклярук В. М.

Постанова від 29.06.2011

Адміністративне

Рівненський районний суд Рівненської області

Сидоренко С.М.

null від 13.07.2011

Адміністративне

Першотравневий районний суд Донецької області

Скудін В. Є.

Ухвала від 23.03.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 25.02.2011

Адміністративне

Тячівський районний суд Закарпатської області

Чопик В. В.

Ухвала від 03.08.2011

Адміністративне

Володарський районний суд Донецької області

Демочко Т. Є.

Ухвала від 10.08.2011

Адміністративне

Дубровицький районний суд Рівненської області

Гордійчук І.О.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні