Ухвала
від 15.09.2020 по справі 910/4118/20
ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

ПІВНІЧНИЙ АПЕЛЯЦІЙНИЙ ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД

вул. Шолуденка, буд. 1, літера А, м. Київ, 04116, (044) 230-06-58 inbox@anec.court.gov.ua

УХВАЛА

про відкриття апеляційного провадження

"15" вересня 2020 р. Справа№ 910/4118/20

Північний апеляційний господарський суд у складі колегії суддів:

головуючого: Ткаченка Б.О.

суддів: Гаврилюка О.М.

Майданевича А.Г.

розглянувши матеріали апеляційної скарги Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва (Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника)

на рішення Господарського суду міста Києва

від 12.08.2020

у справі № 910/4118/20 (суддя Трофименко Т.Ю.)

за позовом Національного агентства України з питань державної служби

до Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні позивача, - Регіональне відділення Фонду державного майна України по місту Києву

третя особа, яка не заявляє самостійних вимог щодо предмета спору на стороні відповідача, - Управління культури, туризму та охорони культурної спадщини Шевченківської районної в місті Києві державної адміністрації

про усунення перешкод у здійсненні права користування та розпоряджання майном

ВСТАНОВИВ:

Рішенням Господарського суду міста Києва від 12.08.2020 у справі №910/4118/20 позовні вимоги задоволено повністю.

Зобов`язано Централізовану бібліотечну систему Шевченківського району м. Києва (Центральну районну бібліотеку ім. Є.Плужника) усунути перешкоди у праві користування та розпорядження державним майном, яке перебуває на балансі Національного агентства України з питань державної служби шляхом звільнення приміщення загальною площею 170,40 кв.м., яке знаходиться на першому поверсі будівлі за адресою: м. Київ, вул. Прорізна, 15.

Не погодившись із вказаним рішенням, Централізована бібліотечна система Шевченківського району м. Києва (Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника) звернулася до Північного апеляційного господарського суду з апеляційною скаргою, в якій просить скасувати рішення Господарського суду міста Києва від 12.08.2020 у справі №910/4118/20 повністю, ухвалити нове рішення щодо відмови у задоволенні позовної заяви.

Згідно з витягом із протоколу автоматизованого розподілу судової справи між суддями від 10.09.2020 апеляційну скаргу передано на розгляд колегії суддів у складі головуючого судді: Ткаченка Б.О., суддів: Майданевич А.Г., Гаврилюк О.М.

14.09.2020 через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду від Національного агентства України з питань державної служби надійшли заперечення проти відкриття апеляційного провадження.

Заперечення обґрунтовані тим, що у конверті, надісланому Централізованою бібліотечною системою Шевченківського району м. Києва (Центральну районну бібліотеку ім. Є.Плужника) на адресу Національного агентства України з питань державної служби не виявилося копії апеляційної скарги, про що його працівниками було складено відповідний акт.

Розглянувши вказані заперечення, колегія суддів зазначає наступне.

Відповідно до п. 3 ч. 3 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України до апеляційної скарги додаються докази надсилання копії скарги іншій стороні у справі.

Згідно з ч. 1 ст. 259 Господарського процесуального кодексу України особа, яка подає апеляційну скаргу, надсилає іншим учасникам справи копію цієї скарги і доданих до неї документів, які у них відсутні, листом з описом вкладення.

Централізована бібліотечна система Шевченківського району м. Києва (Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника), подавши апеляційну скаргу на рішення Господарського суду міста Києва від 12.08.2020 у справі №910/4118/20, додала до неї, зокрема, докази надсилання копії скарги з додатками з описом вкладення Національному агентству України з питань державної служби, виконавши вимоги п. 3 ч. 3 ст. 258 Господарського процесуального кодексу України.

При цьому колегія суддів зазначає, що відповідно до п. 61 Правил надання послуг поштового зв`язку, затверджених постановою Кабінету Міністрів України від 5 березня 2009 р. № 270, у разі приймання внутрішніх поштових відправлень з оголошеною цінністю з описом вкладення бланк опису заповнюється відправником у двох примірниках. Працівник поштового зв`язку повинен перевірити відповідність вкладення опису, розписатися на обох його примірниках і проставити відбиток календарного штемпеля. Один примірник опису вкладається до поштового відправлення, другий видається відправникові. На примірнику опису, що видається відправникові, працівник поштового зв`язку повинен зазначити номер поштового відправлення.

Таким чином, перевірка відповідності вкладення опису не належить до повноважень суду, а має здійснюватися працівником поштового зв`язку.

Разом із тим, у відповідності до ч. 1 ст. 42 Господарського процесуального кодексу України Національне агентство України з питань державної служби як учасник справи має право, у разі необхідності, ознайомитися з матеріалами справи.

Враховуючи вищевикладене, колегія суддів дійшла висновку, що апеляційна скарга Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва (Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника) відповідає вимогам, встановленим ст. 258 Господарського процесуального кодексу України, підстави для залишення апеляційної скарги без руху або її повернення, а також для відмови у відкритті апеляційного провадження відсутні.

Керуючись статтями 234, 258, 262, 270 Господарського процесуального кодексу України, Північний апеляційний господарський суд -

УХВАЛИВ:

1. Відкрити апеляційне провадження за апеляційною скаргою Централізованої бібліотечної системи Шевченківського району м. Києва (Центральна районна бібліотека ім. Є. Плужника) на рішення Господарського суду міста Києва від 12.08.2020 у справі №910/4118/20.

2. Призначити справу до розгляду на 27.10.2020 об 11 год. 00 хв. Засідання відбудеться у приміщенні Північного апеляційного господарського суду за адресою: м. Київ, вул. Шолуденка, 1А, зал судових засідань № 7 (ІІ поверх).

3. Учасникам справи встановити строк для подання відзивів, заперечень на апеляційну скаргу та інших заяв/клопотань не пізніше 10 днів з моменту отримання цієї ухвали.

4. Роз`яснити учасникам справи, що відповідно до частини 3 статті 196 Господарського процесуального кодексу України учасник справи має право заявити клопотання про розгляд справи за його відсутності. Якщо таке клопотання заявили всі учасники справи, судовий розгляд справи здійснюється на підставі наявних у суду матеріалів.

5. Всі документи та письмові докази подаються через відділ забезпечення автоматизованого розподілу, контролю та моніторингу виконання документів Північного апеляційного господарського суду (канцелярію суду) за адресою: 04116, м. Київ, вул. Шолуденка, 1А (І поверх).

Ухвала набирає законної сили з моменту її підписання суддями та не підлягає оскарженню.

Головуючий суддя Б.О. Ткаченко

Судді О.М. Гаврилюк

А.Г. Майданевич

СудПівнічний апеляційний господарський суд
Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91556227
СудочинствоГосподарське

Судовий реєстр по справі —910/4118/20

Постанова від 27.10.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Північний апеляційний господарський суд

Ткаченко Б.О.

Рішення від 12.08.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 17.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 20.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 13.05.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 21.04.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

Ухвала від 26.03.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Трофименко Т.Ю.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні