Рішення
від 16.09.2020 по справі 910/7315/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД МІСТА КИЄВА

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД міста КИЄВА 01054, м.Київ, вул.Б.Хмельницького,44-В, тел. (044) 284-18-98, E-mail: inbox@ki.arbitr.gov.ua РІШЕННЯ

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

м. Київ

16.09.2020Справа № 910/7315/20

Господарський суд міста Києва у складі судді Пукшин Л.Г. розглянув у порядку письмового провадження матеріали господарської справи

за позовом Товариства з обмежено відповідальністю "Київські енергетичні послуги" (04050, м. Київ, вулиця Юрія Іллєнка, 31)

до Комунального підприємства Київської обласної ради "Рембудексплуатація" (01113, м. Київ, Джона Маккейна (Івана Кудрі), 30)

про стягнення грошової заборгованості у розмірі 68 147,83 грн

Представники: без виклику представників сторін

ОБСТАВИНИ СПРАВИ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Київські енергетичні послуги" звернулося до Господарського суду міста Києва із позовом до Комунального підприємства Київської обласної ради "Рембудексплуатація" про стягнення 68 147, 83 грн.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначає, що відповідач всупереч умовам п. 5.10 договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг не здійснював в період з січня 2019 по серпень 2019 оплати за фактично спожиту електричну енергію, що стало наслідком виникнення у останнього заборгованості перед позивачем у розмірі 63 094,08 грн. Крім того, за прострочення виконання грошового зобов`язання позивачем було нараховано до стягнення 3 % річних у розмірі 1 508,72 грн. та інфляційну складову боргу - 1 011,94 грн.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 01.06.2020 на підставі ст. 174 Господарського процесуального кодексу України позовну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Київські енергетичні послуги" було залишено без руху, надано шестиденний строк з дня вручення ухвали для усунення відповідних недоліків.

16.06.2020 до відділу діловодства господарського суду надійшла заява позивача про усунення недоліків позовної заяви, відповідно до якої позивачем усунуто недоліки, зазначені в ухвалі Господарського суду міста Києва від 01.06.2020.

Ухвалою Господарського суду міста Києва від 18.06.2020 року прийнято позовну заяву до розгляду, відкрито провадження у справі №910/7315/20 та вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без виклику сторін.

Даною ухвалою, суд у відповідності до ст.ст. 165, 166 Господарського процесуального кодексу України встановив відповідачу строк для подання відзиву на позов та заперечень на відповіді на відзив, а позивачу строк для подання відповіді на відзив.

З метою повідомлення відповідача про розгляд справи судом та про його право подати відзив на позовну заяву, на виконання приписів Господарського процесуального кодексу України, ухвала суду про відкриття провадження у справі була направлена рекомендованим листом з повідомленням про вручення на адресу місцезнаходження відповідача.

Станом на 26.06.2020 конверт з ухвалою про відкриття провадження у справі був повернутий до суду відділенням поштового зв`язку з відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою".

Відповідно до ч. 7 ст. 120 ГПК України учасники судового процесу зобов`язані повідомляти суд про зміну свого місцезнаходження чи місця проживання під час розгляду справи.

У разі відсутності заяви про зміну місця проживання ухвала про повідомлення чи виклик надсилається учасникам судового процесу, які не мають офіційної електронної адреси, та за відсутності можливості сповістити їх за допомогою інших засобів зв`язку, які забезпечують фіксацію повідомлення або виклику, за останньою відомою суду адресою і вважається врученою, навіть якщо відповідний учасник судового процесу за цією адресою більше не знаходиться або не проживає.

Враховуючи наведене, оскільки відповідачем не повідомлено суд про зміну місцезнаходження, суд дійшов висновку, що неотримання відповідачем листа з ухвалою суду та повернення його до суду з відміткою "адресат відсутній" є наслідком свідомого діяння (бездіяльності) відповідача щодо його належного отримання, тобто, є власною волею відповідача.

За приписами пунктів 5 ч. 6 ст. 242 Господарського процесуального кодексу України днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відмову отримати копію судового рішення чи відмітка про відсутність особи за адресою місцезнаходження, місця проживання чи перебування особи, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, якщо ця особа не повідомила суду іншої адреси.

Відтак, в силу положення пункту 5 частини 6 статті 242 Господарського суду міста Києва, день невдалої спроби вручення поштового відправлення за адресою місцезнаходження відповідача, яка зареєстрована у встановленому законом порядку, вважається днем вручення відповідачу ухвали суду про відкриття провадження у справі.

У даному випаду судом також враховано, що за приписами частини 1 статті 9 Господарського процесуального кодексу України ніхто не може бути позбавлений права на інформацію про дату, час і місце розгляду своєї справи або обмежений у праві отримання в суді усної або письмової інформації про результати розгляду його судової справи. Будь-яка особа, яка не є учасником справи, має право на доступ до судових рішень у порядку, встановленому законом.

Відповідно до частини 2 статті 2 Закону України "Про доступ до судових рішень" усі судові рішення є відкритими та підлягають оприлюдненню в електронній формі не пізніше наступного дня після їх виготовлення і підписання.

Згідно з ч. ч. 1, 2 ст. 3 Закону України "Про доступ до судових рішень" для доступу до судових рішень судів загальної юрисдикції Державна судова адміністрація України забезпечує ведення Єдиного державного реєстру судових рішень. Єдиний державний реєстр судових рішень - автоматизована система збирання, зберігання, захисту, обліку, пошуку та надання електронних копій судових рішень.

Судові рішення, внесені до Реєстру, є відкритими для безоплатного цілодобового доступу на офіційному веб-порталі судової влади України (ч. 1 ст. 4 Закону України "Про доступ до судових рішень").

Враховуючи наведене, господарський суд зазначає, що відповідач не був позбавлений права та можливості ознайомитись, зокрема, з ухвалою про відкриття провадження у справі у Єдиному державному реєстрі судових рішень ( www.reyestr.court.gov.ua ).

Відповідно до ч. 9 ст.165 Господарського процесуального кодексу України у разі ненадання відповідачем відзиву у встановлений судом строк без поважних причин, суд вирішує справу за наявними матеріалами.

Приймаючи до уваги, що відповідач у строк, встановлений частиною 1 статті 251 Господарського процесуального кодексу України, не подав до суду відзив на позов, а відтак, не скористався наданими йому процесуальними правами, за висновками суду, у матеріалах справи достатньо документів, які мають значення для правильного вирішення спору, внаслідок чого справа може бути розглянута за наявними у ній документами відповідно до ч. 9 ст. 165 Господарського процесуального кодексу України.

Згідно з частиною 4 статті 240 Господарського процесуального кодексу України у разі розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи суд підписує рішення без його проголошення.

Розглянувши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, суд встановив.

01 грудня 2018 року між Товариством з обмеженою відповідальністю "Київські енергетичні послуги" (надалі- позивач, постачальник) та Комунальним підприємством Київської обласної ради "Рембудексплуатація" (надалі- споживач) укладено договір на умовах комерційної пропозиції "Побутова" постачальника електричної енергії ТОВ "Київські енергетичні послуги" для побутових споживачів, який у програмному комплексі позивача з обліку юридичних споживачів електричної енергії зареєстровано за реквізитами від 01.12.2018 №3106216ПУ, відповідачу присвоєно особовий рахунок №3106216.

Відповідно до пункту 2.1 договору постачальник продає електричну енергію споживачу для забезпечення потреб електроустановок споживача, а споживач оплачує постачальнику вартість спожитої (купленої) електричної енергії та здійснює інші платежі за умовами Договору. Постачальник купує електричну енергію, вироблену з енергії сонячного випромінювання та/або енергії вітру об`єктами електроенергетики (генеруючими установками) приватних домогосподарств, величина встановленої потужності яких не перевищує 30 кВт, за "зеленим" тарифом в обсязі, що перевищує місячне споживання електричної енергії такими приватними домогосподарствами на підставі укладеного ним та побутовим споживачем договору про купівлю-продаж електричної енергії за "зеленим" тарифом приватним домогосподарством відповідно до додатку 2 до Договору.

Пунктом 3.1 договору передбачено, що умови надання універсальних послуг споживачу визначаються комерційною пропозицією, яка є додатком 3 до Договору, та повинні передбачати таке: ціни на електроенергію для споживача повинні бути економічно обґрунтованими, прозорими, недискримінаційними і формуватися постачальником відповідно до методики (порядку), затвердженої регулятором; споживач має право змінювати постачальника без сплати будь-яких штрафних санкцій на користь такого постачальника у разі дострокового розірвання договору.

Згідно з пунктом 3.4 договору датою початку постачання електричної енергії споживачу є дата, зазначена в заяві-приєднанні, яка є додатком 1 до Договору, якщо інша дата не визначена комерційною пропозицією, але в будь-якому випадку не раніше строку початку дії Договору.

Відповідно до пункту 5.1 договору споживач розраховується з постачальником за спожиту електричну енергію за цінами (тарифами), що визначаються згідно з методикою (порядком), затвердженою регулятором, відповідно до обраної споживачем комерційної пропозиції, яка є додатком 3 до Договору.

Пунктом 5.8 договору передбачено, що розрахунковим періодом за Договором є календарний місяць.

Згідно з розділом 5 комерційної пропозиції (додаток 3 до Договору) колективний побутовий споживач здійснює повну оплату вартості обсягу спожитої електричної енергії один раз за фактичними показами засобів комерційного обліку електричної енергії на початку періоду, наступного за розрахунковим. Оплата колективним побутовим споживачем за спожиту електричну енергію має бути здійснена у строк не більше 5 робочих днів після закінчення розрахункового періоду.

Обсяги споживання за розрахунковий період з січня по серпень 2019 року підтверджуються даними комерційного обліку (інформація про обсяги споживання), які надавалися оператором системи розподілу ПрАТ "ДТЕК Київські електромережі", а також листом останнього від 31.10.2019 за №01/3/04/21615.

На підставі отриманих даних про спожиті відповідачем обсяги електроенергії позивачем сформовано рахунки від 18.01.2019 № 3106216/1/1 - на суму 9 989,28 грн, від 18.02.2019 № 3106216/2/1 - на суму 9 989,28 грн, від 18.03.2019 № 3106216/3/1 - на суму 9 023,28 грн, від 18.04.2019 № 3106216/4/1 - на суму 9 989,28 грн, від 18.05.2019 № 3106216/5/1 - на суму 9 666,72 грн, від 18.06.2019 №3106216/6/1 - на суму 9 989,28 грн, від 31.07.2019 №3106216/7/1 - на суму 9 666,72 грн, від 03.09.2019 №3106216/8/1 - на суму 6 014,40 грн.

Нарахування за травень - липень 2019 року, які значились у рахунках № НОМЕР_1 , № НОМЕР_2 , № НОМЕР_3 , були скориговані позивачем на підставі рахунку від 31.08.2019 № 3106216/8/1 у сторону зменшення, зокрема: за травень 2019 на суму 591,36 грн (з ПДВ); за червень 2019 на суму 611,52 грн (з ПДВ); за липень 2019 на суму 9 666,72 грн (з ПДВ).

Таким чином, за періоди з 01.01.2019 по 30.06.2019 та з 01.08.2019 по 31.08.2019 відповідачу було нараховано за спожиту електроенергію 63 458,64 грн., які, за доводами позивача, залишені останнім без оплати.

У зв`язку із наявністю у відповідача заборгованості за фактично спожиту електричну енергію, позивач розірвав договір у відповідності до п. 13.5 договору з 01.09.2019, направивши відповідачу повідомлення №25/4/10/13957 від 05.08.2019 про дострокове розірвання договору.

27 вересня 2019 року позивач також звертався до відповідача з вимогою №25/4/20/18549 про сплату існуючої заборгованість за електричну енергію у розмірі 63 458,64 грн. Дана вимога разом з рахунком-фактурою №3106216/2 від 27.09.2019 була надіслана на адресу відповідача 01.10.2019, про що свідчить опис вкладення у цінний лист від 01.10.2019, фіскальний чек та список відправлень, проте, залишена з боку відповідача без відповіді та задоволення.

22 січня 2020 року між позивачем та ОСББ Дім на Кудрявській, 43 було укладено договір поруки, згідно якого ОСББ Дім на Кудрявській, 43 зобов`язується солідарно відповідати перед позивачем за виконання зобов`язання щодо оплати вартості спожитої електричної енергії за договором на суму 364,56 грн.

Вищевказана сума була сплачена ОСББ Дім на Кудрявській, 43 22.01.2020 та зарахована позивачем як часткова оплата за січень 2019 у відповідності до абз. 2. п. 4.24 ПРРЕЕ (погашення заборгованості з найдавнішим терміном її виникнення).

Спір у справі виник внаслідок того, що відповідач в порушення умов договору не здійснив оплату за спожиту електричну енергію, у зв`язку з чим у останнього виникла заборгованість у розмірі 63 094,08 грн (63 458,64 грн -364,56 грн). Крім того, за несвоєчасне виконання грошового зобов`язання позивачем було нараховано інфляційні втрати у розмірі 1 011,94 грн та 3% річних у розмірі 1 508,72 грн.

Оцінюючи подані докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному і об`єктивному розгляді всіх обставин справи в їх сукупності, суд вважає, що вимоги позивача підлягають задоволенню з наступних підстав.

Правові, економічні та організаційні засади функціонування ринку електричної енергії, регулює відносини, пов`язані з виробництвом, передачею, розподілом, купівлею-продажем, постачанням електричної енергії для забезпечення надійного та безпечного постачання електричної енергії споживачам з урахуванням інтересів споживачів, розвитку ринкових відносин, мінімізації витрат на постачання електричної енергії та мінімізації негативного впливу на навколишнє природне середовище врегульовані Законом України "Про ринок електричної енергії".

Пунктом 93 частини 1 статті 1 Закону України "Про ринок електричної енергії" передбачено, що універсальна послуга - постачання електричної енергії побутовим та малим непобутовим споживачам, що гарантує їхні права бути забезпеченими електричною енергією визначеної якості на умовах, визначених відповідно до цього Закону, на всій території України.

Під час здійснення заходів з відокремлення оператора системи розподілу вертикально інтегрований суб`єкт господарювання повинен до 1 січня 2019 року вжити заходів для відокремлення оператора системи розподілу від виробництва, передачі, постачання електричної енергії шляхом створення відповідних суб`єктів господарювання.

З урахуванням зазначеного, було створено Товариство з обмеженою відповідальністю "Київські енергетичні послуги", яким отримано ліцензію з постачання електричної енергії споживачам відповідно до постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 429 від 14.06.2018.

Відповідно до пункту 8 постанови Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг № 312 від 14.03.2018 "Про затвердження Правил роздрібного ринку електричної енергії" (в редакції, що діяла до 18.07.2019), договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг укладається шляхом приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, опублікованого в засобах масової інформації та на веб-сайті постачальника, шляхом оплати рахунка, отриманого від постачальника універсальної послуги, або фактичного споживання будь-яких обсягів електричної енергії, або підписання заяви-приєднання до умов договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг.

Підпунктом 1.2.7 пункту 1.2 Правил передбачено, що постачання електричної енергії здійснюється електропостачальником на підставі договору про постачання електричної енергії споживачу, який розробляється електропостачальником на основі Примірного договору про постачання електричної енергії споживачу (додаток 5 до цих Правил) та укладається в установленому цими Правилами порядку.

Фактом приєднання споживача до умов договору постачання універсальних послуг (акцептування договору) є вчинення споживачем будь-яких дій, що засвідчують його бажання укласти договір, зокрема надання підписаної заяви про приєднання, оплата рахунка постачальника універсальної послуги та/або факт споживання електричної енергії (пункт 13 Прикінцевих та перехідних положень Закону України "Про ринок електричної енергії".

Судом встановлено, що Комунальне підприємство Київської обласної ради Рембудексплуатація , яке станом на 01.01.2019 не було відключене від електропостачання, шляхом фактичного споживання електричної енергії (що підтверджується даними оператора системи розподілу) приєдналося до умов Договору про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг на умовах комерційної пропозиції Побутова .

Згідно з частиною першою статті 275 Господарського кодексу України за договором енергопостачання енергопостачальне підприємство (енергопостачальник) відпускає електричну енергію, пару, гарячу і перегріту воду (далі - енергію) споживачеві (абоненту), який зобов`язаний оплатити прийняту енергію та дотримуватися передбаченого договором режиму її використання, а також забезпечити безпечну експлуатацію енергетичного обладнання, що ним використовується.

Окремим видом договору енергопостачання є договір постачання електричної енергії споживачу. Особливості постачання електричної енергії споживачам та вимоги до договору постачання електричної енергії споживачу встановлюються Законом України "Про ринок електричної енергії".

Так, сторонами було укладено договір про постачання електричної енергії постачальником універсальних послуг, який зареєстровано за реквізитами №3106216ПУ від 01.12.2018, за умовами якого договір є публічним договором приєднання, який встановлює порядок та умови постачання електричної енергії виключно побутовим та малим непобутовим споживачам постачальником електричної енергії.

Відповідно до пункту 8 частини першої статті 46 Закону України "Про ринок електричної енергії" оператор системи розподілу забезпечує комерційний облік відповідно до цього Закону, правил ринку та кодексу комерційного обліку, інших нормативно-правових актів та нормативних документів, що регулюють функціонування ринку електричної енергії.

Комерційний облік на роздрібному ринку електричної енергії організовується адміністратором комерційного обліку та здійснюється постачальниками послуг комерційного обліку відповідно до вимог Закону України "Про ринок електричної енергії", Кодексу комерційного обліку та Правил. Постачальник послуг комерційного обліку забезпечує зняття показів засобів вимірювальної техніки відповідно до Кодексу комерційного обліку (підпункти 2.3.11 і 2.3.14 пункту 2.3 Правил).

Згідно з пунктом 4.3 Правил дані, необхідні для формування платіжних документів, у тому числі щодо обсягів електричної енергії, надаються учасникам роздрібного ринку адміністратором комерційного обліку в порядку, встановленому Кодексом комерційного обліку. На підставі отриманих даних відповідно до умов договору (обраної споживачем комерційної пропозиції) сторони складають акти прийому-передачі проданих товарів та/або наданих послуг.

Як вбачається із матеріалів справи, за період з січня по червень 2019 року та серпень 2019 року позивачем було поставлено відповідачу електроенергію на загальну суму 63 458,64 грн, що підтверджується актами прийняття-передавання товарної продукції за договором.

Також, матеріалами справи підтверджується, що позивачем виставлялись відповідачу через Інтернет доступ на сайті https://ok.kep.com.ua-company/energo (на особистий кабінет відповідача) рахунки на оплату електроенергії на загальну суму 63 458,64 грн, у яких зазначався термін сплати рахунків та дата отримання рахунків відповідачем.

Відповідно до розділу 5 додатку № 3 до договору оплата колективним побутовим споживачем за спожиту електричну енергію має бути здійснена у строк не більше 5 робочих днів після закінчення розрахункового періоду.

Згідно з ч. 1 ст. 530 Цивільного кодексу України якщо у зобов`язанні встановлений строк (термін) його виконання, то воно підлягає виконанню у цей строк (термін).

Проте, відповідач в порушення взятих на себе зобов`язань за договором вартість спожитої електроенергії у визначений строк не сплатив, в зв`язку з чим у останнього виникла заборгованість перед позивачем у розмірі 63 458,64 грн, що була частково погашена ОСББ Дім на Кудрявській, 43 згідно платіжного доручення №8 від 21.01.2020 на суму 364,56 грн на підставі договору поруки від 22.01.2020.

Згідно зі ст. 629 Цивільного кодексу України договір є обов`язковим до виконання сторонами.

Відповідно до ст. 525 Цивільного кодексу України, одностороння відмова від зобов`язання або одностороння зміна його умов не допускається, якщо інше не встановлено договором або законом.

Статтею 526 Цивільного кодексу України передбачено, що зобов`язання має виконуватись належним чином відповідно до умов договору та вимог Цивільного кодексу України, інших актів цивільного законодавства, а за відсутності таких умов та вимог - відповідно до звичаїв ділового обороту або інших вимог, що звичайно ставляться.

Як визначено абзацом 1 ч. 1 ст. 193 Господарського кодексу України, суб`єкти господарювання та інші учасники господарських відносин повинні виконувати господарські зобов`язання належним чином відповідно до закону, інших правових актів, договору, а за відсутності конкретних вимог щодо виконання зобов`язання - відповідно до вимог, що у певних умовах звичайно ставляться.

Відповідно до ч. 2 ст. 193 Господарського кодексу України кожна сторона повинна вжити усіх заходів, необхідних для належного виконання нею зобов`язань, враховуючи інтереси другої сторони та забезпечення загальногосподарського інтересу.

Враховуючи те, що сума основної заборгованості за спожиту електричну енергію належним чином доведена, документально підтверджена та відповідачем не спростована, суд приходить до висновку, що вимоги позивача про стягнення з відповідача основного боргу у розмірі 63 094,08 грн є обґрунтованими та такими, що підлягають задоволенню у повному обсязі.

Пункт 1 статті 612 Цивільного кодексу України визначає що боржник вважається таким, що прострочив, якщо він не приступив до виконання зобов`язання або не виконав його у строк, встановлений договором або законом.

Матеріалами справи підтверджується те, що відповідач, в порушення умов договору, у визначені строки оплату за поставлену електроенергію не провів, а отже є таким, що прострочив виконання зобов`язання.

У зв`язку з тим, що відповідач припустився прострочення оплати за надані послуги, позивач на підставі ст. 625 Цивільного кодексу України нарахував останньому інфляційні втрати у розмірі 1 011,94 грн та 3% річних у розмірі 1 508,72 грн.

Відповідно до ст. 625 Цивільного кодексу України боржник не звільняється від відповідальності за неможливість виконання грошового зобов`язання. Боржник, який прострочив виконання грошового зобов`язання, на вимогу кредитора зобов`язаний сплатити суму боргу з урахуванням встановленого індексу інфляції за весь час прострочення, а також три проценти річних від простроченої суми, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом.

Виходячи із положень зазначеної норми, наслідки прострочення боржником грошового зобов`язання у вигляді інфляційного нарахування на суму боргу та 3 % річних, якщо інший розмір процентів не встановлений договором або законом, не є санкціями, а виступають способом захисту майнового права та інтересу, який полягає у відшкодуванні матеріальних втрат кредитора від знецінення грошових коштів внаслідок інфляційних процесів та отриманні компенсації (плати) від боржника за користування утримуваними ним грошовими коштами, належними до сплати кредиторові, а тому ці кошти нараховуються незалежно від вини боржника.

Перевіривши наданий позивачем розрахунок інфляційних втрат у розмірі 1 011,94 грн та 3% річних у розмірі 1 508,72 грн, суд дійшов висновку, що останній є обґрунтованим, арифметично вірним, а тому вимоги в цій частині є правомірні та такі, що підлягають задоволенню в повному обсязі.

Відповідно до ст. 13 Господарського процесуального кодексу України судочинство у господарських судах здійснюється на засадах змагальності. Кожна сторона повинна довести обставини, які мають значення для справи і на які вона посилається як на підставу своїх вимог або заперечень.

Згідно з ст. 86 Господарського процесуального кодексу України суд оцінює докази за своїм внутрішнім переконанням, що ґрунтується на всебічному, повному, об`єктивному та безпосередньому дослідженні наявних у справі доказів. Жодні докази не мають для суду заздалегідь встановленої сили. Суд оцінює належність, допустимість, достовірність кожного доказу окремо, а також вірогідність і взаємний зв`язок доказів у їх сукупності.

Відповідачем відзиву на позовну заяву, контррозрахунку суми позовних вимог та будь-яких заперечень по суті позовних вимог не надано, доводів позивача у встановленому законом порядку не спростовано.

З огляду на вищезазначене, приймаючи до уваги встановлені судом обставини, суд дійшов висновку про наявність правових підстав для задоволення позовних вимог Товариства з обмежено відповідальністю "Київські енергетичні послуги" в повному обсязі, з покладенням на відповідача судових витрат у відповідності до ст. 129 Господарського процесуального кодексу України.

Керуючись ст. 129, 236 - 238, 240 Господарського процесуального кодексу України, суд

ВИРІШИВ:

1. Позов задовольнити повністю.

2. Стягнути з Комунального підприємства Київської обласної ради "Рембудексплуатація" (01113, м. Київ, Джона Маккейна (Івана Кудрі), буд. 30, ідентифікаційний код 33234763) на користь Товариства з обмежено відповідальністю "Київські енергетичні послуги" (04050, м. Київ, вулиця Юрія Іллєнка, буд. 31, ідентифікаційний код 41916045, рахунок IBAN НОМЕР_4) основний борг у розмірі 63 094 (шістдесят три тисячі дев`яносто чотири) грн 08 коп.

3. Стягнути з Комунального підприємства Київської обласної ради "Рембудексплуатація" (01113, м. Київ, Джона Маккейна (Івана Кудрі), буд. 30, ідентифікаційний код 33234763) на користь Товариства з обмежено відповідальністю "Київські енергетичні послуги" (04050, м. Київ, вулиця Юрія Іллєнка, буд. 31, ідентифікаційний код 41916045, рахунок IBAN НОМЕР_5) інфляційні втрати у розмірі 1 011 (одна тисяча одинадцять) грн 94 коп., 3% річних у розмірі 1 508 (одна тисяча п`ятсот вісім) грн 72 коп. та судовий збір 2 102 (дві тисячі сто дві) грн. 00 коп.

4. Після набрання рішенням законної сили видати накази.

Рішення господарського суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги, якщо апеляційну скаргу не було подано. У разі подання апеляційної скарги рішення, якщо його не скасовано, набирає законної сили після повернення апеляційної скарги, відмови у відкритті чи закриття апеляційного провадження або прийняття постанови суду апеляційної інстанції за наслідками апеляційного перегляду.

Повний текст рішення складено 16.09.2020

Суддя Л. Г. Пукшин

Дата ухвалення рішення16.09.2020
Оприлюднено16.09.2020
Номер документу91557246
СудочинствоГосподарське
Сутьстягнення грошової заборгованості у розмірі 68 147,83 грн

Судовий реєстр по справі —910/7315/20

Рішення від 16.09.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 18.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

Ухвала від 01.06.2020

Господарське

Господарський суд міста Києва

Пукшин Л.Г.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні