Ухвала
від 15.09.2020 по справі 918/43/20
ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

ГОСПОДАРСЬКИЙ СУД РІВНЕНСЬКОЇ ОБЛАСТІ

33013 , м. Рівне, вул. Набережна, 26А


УХВАЛА

"15" вересня 2020 р. м. Рівне Справа № 918/43/20

Господарський суд Рівненської області у складі судді Горплюка А.М., розглянувши матеріали справи

за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс"

до відповідача Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк"

про визнання недійсними рішень загальних зборів

Секретар судового засідання Сідлецька Ю.Р.

В засіданні приймали участь:

від позивача: не з`явився

від відповідача: не з`явився

ВСТАНОВИВ:

Товариство з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" звернулося в Господарський суд Рівненської області з позовною заявою до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк" про визнання недійсними рішень загальних зборів.

Ухвалою суду від 14.01.2020 позовну заяву прийнято до розгляду, відкрито провадження у справі за правилами загального позовного провадження та призначено підготовче судове засідання на 30.01.2020.

27.01.2020 від представника відповідача надійшов відзив на позовну заяву, відповідно до змісту якого Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк" заперечує проти позовних вимог та просить суд відмовити в їх задоволенні.

В судовому засіданні 30.01.2020 оголошено перерву до 13.02.2020.

04.02.2020 від представника позивача надійшла відповідь на відзив.

В судовому засіданні 13.02.2020 оголошено перерву до 12.03.2020.

Ухвалою суду від 12.03.2020 продовжено строк підготовчого провадження у справі на 30 днів, підготовче судове засідання відкладено на 31.03.2020.

31.03.2020 від представника позивача, через відділ канцелярії та документального забезпечення суду, надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку із запровадженням карантину, а також на виконання рекомендацій та застережень МОЗ України для громадян щодо запобігання для поширення коронавірусної інфекції COVID-2019.

Крім того, 31.03.2020 від представника позивача, через відділ канцелярії та документального забезпечення суду, надійшла заява про відкладення розгляду справи у зв`язку із запровадженням карантину.

Ухвалою суду від 31.03.2020 підготовче засідання відкладено до закінчення карантинних заходів, встановлених Кабінетом Міністрів України.

Ухвалою суду від 11.08.2020 призначено підготовче засідання на 15.09.2020.

15.09.2020 сторонами подано спільну заяву про укладення мирової угоди та текст самої мирової угоди.

Також 15.09.2020 від ТОВ "Укренергоресурс" та ОСББ "Княжий парк" надійшли клопотання про розгляд справи без участі представників.

15.09.2020 представником ТОВ "Укренергоресурс" подано клопотання про видачу ухвали про затвердження мирової угоди наручно.

В судове засідання 15.09.2020 представники сторін не з`явились. Про дату, час засідання повідомлені належним чином, що підтверджується поштовими повідомленнями.

Розглянувши заяву позивача та відповідача про укладення мирової угоди, господарський суд зазначає наступне.

Частиною 7 статті 46 Господарського процесуального кодексу України (далі - ГПК України) передбачено, що сторони можуть укласти мирову угоду на будь-якій стадії судового процесу.

Мирова угода укладається сторонами з метою врегулювання спору на підставі взаємних поступок і має стосуватися лише прав та обов`язків сторін. У мировій угоді сторони можуть вийти за межі предмета спору за умови, якщо мирова угода не порушує прав чи охоронюваних законом інтересів третіх осіб. Сторони можуть укласти мирову угоду і повідомити про це суд, зробивши спільну письмову заяву, на будь-якій стадії судового процесу (частини 1, 2 статті 192 ГПК України).

Судом встановлено, що до прийняття рішення у справі сторонами подано спільну письмову заяву про укладення мирової угоди між позивачем та відповідачем, яка стосується виключно їх прав та обов`язків, відповідає фактичним обставинам та доказам по справі, а також не порушує прав та охоронюваних законом інтересів інших осіб.

Відповідно до частини 3 статті 192 ГПК України до ухвалення судового рішення у зв`язку з укладенням сторонами мирової угоди суд роз`яснює сторонам наслідки такого рішення, перевіряє, чи не обмежені представники сторін вчинити відповідні дії.

Суд також звертає увагу сторін на положення частини 3 статті 231 ГПК України, за змістом якої у разі закриття провадження в справі у зв`язку, зокрема, із затвердженням судом укладеної між сторонами мирової угоди, повторне звернення до суду із спору між тими самим сторонами, про той самий предмет і з тих самих підстав не допускається.

Окрім викладеного судом встановлено, що мирова угода сторін підписана уповноваженими представниками позивача та відповідача, а також містить відтиски їх печаток.

Водночас, статтею 192 ГПК України визначено, що укладена сторонами мирова угода затверджується ухвалою суду, у резолютивній частині якої зазначаються умови угоди. Затверджуючи мирову угоду, суд цією самою ухвалою одночасно закриває провадження у справі.

Згідно з пунктом 7 частини 1 статті 231 ГПК України господарський суд закриває провадження у справі, якщо сторони уклали мирову угоду і вона затверджена судом.

Частина 4 ст. 231 ГПК України встановлює, про закриття провадження у справі суд постановляє ухвалу, а також вирішує питання про розподіл між сторонами судових витрат, повернення судового збору з бюджету.

Згідно з ч. 1 ст. 130 ГПК України у разі укладення мирової угоди до прийняття рішення у справі судом першої інстанції, відмови позивача від позову, визнання позову відповідачем до початку розгляду справи по суті, суд у відповідній ухвалі чи рішенні у порядку, встановленому законом, вирішує питання про повернення позивачу з державного бюджету 50 відсотків судового збору, сплаченого при поданні позову.

Враховуючи те, що подана сторонами мирова угода не суперечить законодавству та не порушує права та охоронювані законом інтереси інших осіб, беручи до уваги що вона подана до початку розгляду справи по суті, господарський суд вважає за необхідне затвердити укладену між сторонами мирову угоду, а провадження у справі - закрити на підставі пункту 7 частини 1 статті 231 ГПК України.

Керуючись ст. ст. 46, 129, 130, 192, 193, 231, 233, 235 ГПК України, суд-

УХВАЛИВ :

1. Спільну заяву Товариства з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" та Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк" про укладення мирової угоди у справі №918/43/20 задовольнити.

2. Затвердити мирову угоду у справі №918/43/20, укладену між Товариством з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" та Об`єднанням співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк" у наступній редакції:

МИРОВА УГОДА

по справі №918/43/20,

яка перебуває у провадженні господарського суду Рівненської області

м.Рівне 15 вересня 2020 року

Сторони цієї Мирової угоди, учасники судового процесу по справі №918/43/20, яка перебуває в провадженні господарського суду Рівненської області (суддя - Горплюк А.М.) за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю Укренергоресурс до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Княжий парк про визнання недійсними рішень загальних зборів ОСББ Княжий парк :

ПОЗИВАЧ: Товариство з обмеженою відповідальністю Укренергоресурс , в особі директора Озімковської Антоніни Володимирівни, що діє на підставі Статуту, та

ВІДПОВІДАЧ: Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку Княжий парк , в особі голови правління Години Олексія Олексійовича, що діє на підставі Статуту та рішення правління

беручи до уваги результати проведених переговорів і досягнуті домовленості, з метою врегулювання спору па основі взаємних поступок, керуючись cт. 192 ГГІК України, прийшли до висновку про можливість закінчення розгляду судової справи №918/43/20 у зв`язку із укладенням даної мирової угоди на наступних умовах:

1. Сторони домовились про припинення провадження у справі №918/43/20 відповідно до ст. 192 ГПК України на умовах, що зазначені нижче в цій мировій угоді.

2. Сторони домовилися, що за цією мировою угодою Відповідач відмовляється під нарахування та стягнення будь-яких внесків (платежів, витрат тощо) на управління та утримання багатоквартирного будинку за адресою м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 8 та прибудинкової території за усіма рішеннями загальних зборів ОСББ Княжий парк за весь період часу з моменту його створення (18.02.2015 року) по дату затвердження загальними зборами співвласників в установленому Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку обґрунтованого тарифу для нежитлових приміщень за участі ТОВ Укренергоресурс , що відбудуться після затвердження цієї мирової угоди.

3. Сторони домовилися, що за цією мирового угодою Відповідач не має та не буде мати в майбутньому будь-яких грошових та майнових вимог до ТОВ Укренергоресурс , що випливають та/або пов`язані з будь-якими витратами на утримання та управління багатоквартирного будинку за адресою м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 8 та прибудинкової території до моменту затвердження загальними зборами ОСББ Княжни парк в установленому Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку обгрунтованого тарифу для нежитлових приміщень, що відбудуться після затвердження цієї мирової угоди.

4. Цією домовленістю сторін також встановлено, що після затвердження загальними зборами ОСББ Княжий парк в установленому Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку обгрунтованого тарифу для нежитлових приміщень, витрата ТОВ Укренергоресурс в сумі 8000,00 грн. (вісім тисяч гривень 00 коп.), які понесені (будуть понесені) за правову допомогу по судовій справі №918/798/19, в сумі 9000,00 грн. (дев`ять тисяч гривень 00 коп.), які понесені (будуть понесені) за правову допомогу по судовій справі №918/43/20 та в сумі 3153,00 грн (три тисячі сто п`ятдесят три гривні 00 коп.), які понесені на сплату судового збору за подання позову по справі №918/43/20 (50% сплаченої суми, що не підлягає поверненню з державного бюджету) будуть зараховані в рахунок майбутніх внесків (платежів) на управління та утримання багатоквартирного будинку за адресою м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 8 після затвердження загальними зборами ОСББ Княжий парк в установленому Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку обгрунтованого тарифу для нежитлових приміщень, що відбудуться після затвердження цієї мирової угоди.

Сплата Товариством з обмеженою відповідальністю Укренергоресурс внесків на утримання та управління багатоквартирним будинком за адресою м. Рівне, вул. Княгині Ольги, 8 та прибудинкової території грошовими коштами розпочнеться лише після повного зарахування зазначених у цьому пункті витрат ТОВ Укренергоресурс в рахунок внесків, після їх затвердження загальними зборами ОСББ Княжий парк в установленому Законом України Про об`єднання співвласників багатоквартирного будинку .

5. Сторони погоджуються з тим, що відповідно до умов цієї мирової угоди вони дійшли згоди щодо повного та остаточного врегулювання вимог, що є предметом спору у справі №918/43/20.

6. Сторони мають належне уявлення про сутність та зміст цієї мирової угоди і всіх її елементів, а також підтверджують, що вищевикладені умови відповідають їх волевиявленню і породжують настання бажаних наслідків, які відповідають їх дійсним інтересам, а умови цієї мирової угоди не суперечать законодавству України і не порушують прав та охоронюваних законом інтересів Сторін та третіх осіб.

7. Сторонам за цією мировою угодою відомі наслідки відповідних процесуальних дій.

8. Сторони цієї мирової угоди підтверджують, що вони мають належні та достатні повноваження на укладення цієї мирової угоди.

9. Дана мирова угода складена в трьох ідентичних примірниках, по одному для кожної із Сторін і один для Господарського суду Рівненської області.

10. Ця мирова угода передається на затвердження Господарського суду Рівненської області у справі №918/43/20 і набуває чинності після такого затвердження.

ПОЗИВАЧ ВІДПОВІДАЧ

ТОВ Укренергоресурс ОСББ Княжий парк

33014, м.Рівне, вул.Княгині Ольги, 8 33014,м.Рівне, вул.Княгині Ольги, 8

Директор Голова правління


А.В.Озімковська
О.О.Година

3. Закрити провадження у справі №918/43/20 за позовом Товариства з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" до Об`єднання співвласників багатоквартирного будинку "Княжий парк" про визнання недійсним рішень загальних зборів.

4. Відповідно до п. 2 ч. 1 ст. 3 Закону України "Про виконавче провадження" дана ухвала є виконавчим документом та набирає законної сили з дати її прийняття - 15.09.2020.

5. Дана ухвала може бути пред`явлена до примусового виконання через органи та осіб, які здійснюють примусове виконання рішень, в порядку, передбаченому Законом України "Про виконавче провадження" протягом дії мирової угоди та з урахуванням трирічного строку пред`явлення виконавчих документів до виконання, встановленого ст. 12 Закону України "Про виконавче провадження".

6. Стягувачем за даною ухвалою є Товариство з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" (33014, м.Рівне, вул. Княгині Ольги, 8, код ЄДРПОУ 23304895) .

7. Боржником за даною ухвалою є Об`єднання співвласників багатовартирного будинку "Княжий парк" ( 33014, м.Рівне, вул.Княгині Ольги, 8, код ЄДРПОУ 39649678).

8. Повернути з Державного бюджету України Товариство з обмеженою відповідальністю "Укренергоресурс" (33014, м.Рівне, вул. Княгині Ольги, 8, код ЄДРПОУ 23304895) 3 153 (три тисячі сто п`ятдесят три) грн. 00 коп. судового збору, сплаченого згідно платіжного доручення №67 від 13.01.2020, оригінал якого знаходиться у матеріалах справи №918/43/20.

Ухвала набирає законної сили негайно після її оголошення. Ухвали, постановлені судом поза межами судового засідання або в судовому засіданні у разі неявки всіх учасників справи, розгляду справи без повідомлення (виклику) учасників справи, набирають законної сили з моменту їх підписання суддею (суддями).

Ухвала може бути оскаржена до Північно - західного апеляційного господарського суду, через місцевий суд, що її постановив або безпосередньо до апеляційного суду, протягом десяти днів в порядку ст.ст. 254 - 259 ГПК України.

Веб-адреса сторінки на офіційному веб-порталі судової влади України в мережі Інтернет, за якою учасники справи можуть отримати інформацію по справі, що розглядається: http://rv.arbitr.gov.ua.

Суддя А.М.Горплюк

Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено17.09.2020
Номер документу91557724
СудочинствоГосподарське
Сутьвизнання недійсними рішень загальних зборів Секретар судового засідання Сідлецька Ю.Р. В засіданні приймали участь: від позивача: не з`явився від відповідача: не з`явився

Судовий реєстр по справі —918/43/20

Ухвала від 15.09.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 11.08.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 31.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 12.03.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

Ухвала від 14.01.2020

Господарське

Господарський суд Рівненської області

Горплюк А.М.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовахліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні