Ухвала
від 15.09.2020 по справі 127/20057/20
ВІННИЦЬКИЙ МІСЬКИЙ СУД ВІННИЦЬКОЇ ОБЛАСТІ

Справа №127/20057/20

Провадження №1-кс/127/8993/20

УХВАЛА

ІМЕНЕМ УКРАЇНИ

15 вересня 2020 року м. Вінниця

Вінницький міський суд Вінницької області в складі:

слідчого судді ОСОБА_1 ,

при секретарі ОСОБА_2 ,

за участю:

слідчого ОСОБА_3 ,

розглянувши у судовому засіданні клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 про надання дозволу на проведення огляду, -

ВСТАНОВИВ:

Слідчий відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 звернулась до слідчого судді з клопотанням про проведення огляду.

Клопотання мотивовано тим, що проводиться досудове розслідування у кримінальному провадження №42020020420000060 за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 246 КК України.

Досудовим розслідуванням встановлено, що посадові особи Вінницького лісництва ДП «Шепетівський військовий лісгосп» (с. Якушинці, Вінницького р-ну., Вінницької області) діючи у складі організованої групи із приватними підприємцями, здійснює незаконну вирубку та збут лісосировини, що є власністю Міністерства оборони України.

Так, в ході проведення оперативних заходів працівниками ВБКОЗ УСБУ у Вінницькій області, встановлено, що незаконна порубка лісосировини здійснюється в 29,30,31,32 кварталі лісу ДП «Шепетівський військовий лісгосп» (с. Якушинці, Вінницького р-ну., Вінницької області). Після вирубки, лісосировина на транспортному засобі а саме на автомобілі марки «Камаз» із номерним знаком НОМЕР_1 та причепом із номерним знаком НОМЕР_2 , перевозиться до нежитлових приміщень (складів) які належать приватним підприємцям та знаходяться за адресою АДРЕСА_1 . На території даних складських приміщень здійснюють свою діяльність ТОВ «Дельта Єгипет груп компані» (код ЄДРПОУ 42828033), ФОП « ОСОБА_4 » (номер запису державної реєстрації 217400000000065545), ТОВ «Ліс торг поділля» (код ЄДРПОУ 42839071), ТОВ «Форест вуд» (код ЄДРПОУ 42347668), та приміщення згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав належать ОСОБА_5 реєстраційний номер облікової картки платника податків останньої НОМЕР_3 .

В ході досудового розслідування вказаного кримінального провадження 09.09.2020 в період з 08:40 год. по 20:23 год., на підставі ухвали слідчого судді Вінницького міського суду Вінницької області від 07.09.2020, працівниками правоохоронних органів Вінницької області проведено обшук нежитлових приміщення та території за адресою: АДРЕСА_1 .

Під час проведення обшуку серед іншого виявлено та вилучено колоди дерева породи «ДУБ» довжиною по 3 м у кількості 327 штук, та колоди дерева породи «ЯСЕН» довжиною по 3 м у кількості 29 штук.

Після проведення обшуку колоди дерев залишені на відповідальне зберігання ОСОБА_6 та знаходяться за адресою: АДРЕСА_1 .

14.09.2020 ухвалою слідчого судді Вінницького міського суду на вилучену деревину накладено арешт.

В ході досудового розслідування з метою фіксації відомостей про кримінальне правопорушення, виникла необхідність у проведенні слідчих дій із залученням спеціаліста ДП «Вінницьке лісове господарство», а саме огляду вилучених колод дерев в загальній кількості 356 колод, детального їх обміру та встановлення виду, сорту і розміру, які знаходяться на відповідальному зберіганні у ОСОБА_6 за адресою: АДРЕСА_1 . на території складських приміщень, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав належать ОСОБА_5 реєстраційний номер облікової картки платника податків останньої НОМЕР_3 .

З метою здобуття фактичних даних, які дадуть можливість встановити наявність чи відсутність фактів та обставин, що мають значення для кримінального провадження та підлягають доказуванню, виявлення та фіксації відомостей про обставини вчинення кримінального правопорушення, а також проведення огляду деревини огляду вилучених колод дерев в загальній кількості 356 колод, детального їх обміру та встановлення виду, сорту і розміру, виникла необхідність в проведені огляду за адресою: АДРЕСА_1 , на території складських приміщень, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав належать ОСОБА_5 ., тому слідчий просив клопотання задовольнити.

В судовому засіданні слідчий ОСОБА_3 клопотання підтримав та просив задовольнити.

Дослідивши матеріали клопотання, слідчий суддя дійшов до наступного висновку.

Згідно ч.ч. 1, 2 ст. 223 КПК України слідчі (розшукові) дії є діями, спрямованими на отримання (збирання) доказів або перевірку вже отриманих доказів у конкретному кримінальному провадженні. Підставами для проведення слідчої (розшукової) дії є наявність достатніх відомостей, що вказують на можливість досягнення її мети.

Відповідно до ч.ч. 1-3 ст. 237 КПК України з метою виявлення та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення слідчий, прокурор проводять огляд місцевості, приміщення, речей та документів. Огляд житла чи іншого володіння особи здійснюється згідно з правилами цього Кодексу, передбаченими для обшуку житла чи іншого володіння особи. Для участі в огляді може бути запрошений потерпілий, підозрюваний, захисник, законний представник та інші учасники кримінального провадження. З метою одержання допомоги з питань, що потребують спеціальних знань, слідчий, прокурор для участі в огляді може запросити спеціалістів.

Відповідно до інформаційної довідки з Державного реєстр речових прав на нерухоме майно № 221326167 від 25.08.2020, нежитлові будівлі та споруди, загальною площею 812кв.м. за адресою: АДРЕСА_1 , належить ОСОБА_5 (РНОКПП НОМЕР_3 ).

Приймаючи до уваги викладене, слідчий суддя вважає, що клопотання обґрунтоване та наявні достатні підстави для надання дозволу на проведення огляду за адресою: АДРЕСА_1 , на території складських приміщень, оскільки проведення вказаної слідчої дії буде сприяти виявленню та фіксації відомостей щодо обставин вчинення кримінального правопорушення, які підлягають доказуванню.

На підставі наведеного, керуючись ст.ст. 110, 233, 234, 235, 237, 395 КПК України, слідчий суддя,-

УХВАЛИВ:

Клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів слідчого управління Головного управління Національної поліції у Вінницькій області ОСОБА_3 задовольнити.

Надати слідчим СУ ГУНП у Вінницькій області ОСОБА_3 , ОСОБА_7 , ОСОБА_8 , ОСОБА_9 , ОСОБА_10 , а також прокурорам військової прокуратури Вінницького гарнізону, ОСОБА_11 , ОСОБА_12 , ОСОБА_13 дозвіл на проведення огляду території за адресою: АДРЕСА_1 , на якій знаходяться складські приміщення, які згідно інформаційної довідки з Державного реєстру речових прав належать ОСОБА_5 реєстраційний (номер облікової картки платника податків останньої НОМЕР_3 ), з метою огляду речових доказів у вигляді вилучених колод дерев в загальній кількості 356 колод, їх детального обміру та встановлення виду, сорту і розміру.

До проведення огляду залучити спеціаліста ДП «Вінницьке лісове господарство».

Ухвала слідчого судді не підлягає апеляційному оскарженню.

Слідчий суддя

СудВінницький міський суд Вінницької області
Дата ухвалення рішення15.09.2020
Оприлюднено10.02.2023
Номер документу91576770
СудочинствоКримінальне
КатегоріяПровадження за поданням правоохоронних органів, за клопотанням слідчого, прокурора та інших осіб про огляд житла чи іншого володіння особи

Судовий реєстр по справі —127/20057/20

Ухвала від 15.09.2020

Кримінальне

Вінницький міський суд Вінницької області

Михайленко А. В.

🇺🇦 Опендатабот

Опендатабот — сервіс моніторингу реєстраційних даних українських компаній та судового реєстру для захисту від рейдерських захоплень і контролю контрагентів.

Додайте Опендатабот до улюбленого месенджеру

ТелеграмВайбер

Опендатабот для телефону

AppstoreGoogle Play

Всі матеріали на цьому сайті розміщені на умовах ліцензії Creative Commons Із Зазначенням Авторства 4.0 Міжнародна, якщо інше не зазначено на відповідній сторінці

© 2016‒2023Опендатабот

🇺🇦 Зроблено в Україні